Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: małe coś na szybie...  (Przeczytany 1914 razy)
aneta2261
Zainteresowany
**

« : Październik 28, 2007, 19:35:05 »

Witam kiedyś już pytałam o to ale nieotrzymałam odpowiedzi a jedynie domysły że to może zatoczki...
Co jakis czas na przedniej szybie akwarium pojawiaja się małe plamki beżowo przeźroczyste...po zgnieceniu słychać chrup...tak jak przy skorupce slimaka..Ale żadnego większego nie znalazłam mniejszego tez nic poza tymi na szybie .Ściągam je i niby jest ok... ale to nie są chyba slimaki.. Odłowiłam 2 sztuki i przełożyłam do kubka z wodą , ale nie rosną. przemieszczaja się tu i tam karmie je tak jak rybki,  ale sa nadal maleńkie 1-2 mm.W akwarium mam tylko 2 ampularie śladów ślimaków nie ma niemożliwe też żeby były pod żwirkiem.Te maleństwapojawiły się na szybie po przesypaniu pokarmu.Co to może być? I czy możliwe jest powstawanie organizmów żywych tak z powietrza? Są 1, 2 sztuki raz na 4-5 dni, zawsze w górnej części przedniej szyby nigdzie indziej.Proszę o pomoc... A może są jakies ślimaczki które sa takmałe? Albo jakies małe stworzonka ze skorupką?...
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2007, 20:04:16 wysłane przez aneta2261 » Zapisane
ella
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2007, 19:33:58 »

A może to są przytuliki? To takie małe ślimaczki. Poszukaj w google zdjęć i porównaj.
aneta2261
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2007, 19:50:30 »

Dziękuję , poszukam. Tylko jest mały problem...Po ostatniej dolewce wody nie pojawiły się a te które jeszcze wczoraj były w kubku dziś rano... zniknęły..Tak jakby się rozpłyneły albo wyszły na zewnatrz ale raczej mało prawdopodobne żeby wodne coś wyszło na spacer...?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: