MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #495 : Październik 15, 2008, 19:58:11 » |
|
Możliwe choć tam jest wszystko drogie ;p A w dodatku w akwariach są zdechłe ryby i przerybienia ;/
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #496 : Październik 15, 2008, 20:00:51 » |
|
przerybienie i zdechłe ryby na allegro? rośliny są tańsze nawet kilkanaście razy! za zestaw który kosztował mnie na allegro 25 zł w sklepie zapłaciłbym ponad 200zł! rybki też są tańsze
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #497 : Październik 15, 2008, 20:02:13 » |
|
Nie chodzi o allegro! Chodzi o ten sklep co jest u mnie w centrum Tylko że na allegro (co do ryb) w dużej większości jest "odbiór osobisty"
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #498 : Październik 15, 2008, 20:09:42 » |
|
więc jak napisałem - zobacz czy ktoś z Twojej okolicy nie sprzedaje na allegro, można szukać po województwach a w opcjach też z Twojego miasta i ileś tam km. od niego wysyłkowo nie polecałbym kupować ani rybek ani roślinek
|
|
|
|
|
|
|
DonBananos
Nowy
|
|
« Odpowiedz #499 : Październik 16, 2008, 16:01:09 » |
|
Witam . Zarejestrowałem się z myślą iż mi pomożecie . Właśnie praktycznie jestem po męczącej walki z chorobą , od około 3 tygodni wszytsko jest dobrze . Niestety straciłem pare osadników . Moje akwarium to 112l Na dzień dzisiejszy moja obsada to (proszę tez o nie pisanie uwag dotyczących glonojada oraz bocji . Doskonale wiem że bocja jest rybą stadną a do tego raczej za dużo tak samo jak glonojad . Te ryby dostałem jak byłem początkującym i nie zamierzam ich sprzedawać / oddawać )
3x bocja 1xkirysek(3 mi zdechły i z mysla ze potrzebuje towarzysta ,planuje dokupić ok.3-kiryski ew 4 1xgurami ( tu jest problem , osobnik jest bardzo agresywny , wątpie czy da przetrwać młodemu , będę starał sie go oddać ale wątpie , mieszkam w dość małym mieście a zoologiczny nie przyjmuje) 1xdanio(i tu też pozostałośc po chorobie:( . planowany zakup 4 ew 5) 6xzwinnik czerwonogłowy 2xglonojad 2xżałobniczka( tu się zastanawiam)
i tu pytanie jak uzupełnić obsadę i nie dojść do przerybienia
w sobote ew pon - wtorek planuje jechać po zakup na dzień dzisiejszy planuje kupić
3-4 kiryski 4-5 danio i albo 2 załobniczik albo 2 zwinniki
proszę o rade doświadczonych
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2008, 16:02:42 wysłane przez DonBananos »
|
|
|
|
|
Ariedale
Zainteresowany
Piękny bojownik, prawda?
|
|
« Odpowiedz #500 : Październik 16, 2008, 16:58:12 » |
|
DonBananos - co prawda jestem niedoświadczona, ale próbowałabym oddać to gurami... nie wiem jak, może jacyś znajomi ? Obsada do zakuienia którą proponujesz jest wg mnie dobra. Może troche więcej tych żałobniczek ( 3-4 ) A co do mnie - nie wiem czy chcę neonki. Jakieś inne Jakby co to przypominam : 112 l 1x bojownik harem - prętnik 6x - kierysek ?x - krewetki Red Crystal ( te w biało-czerwone pasy ) I jakie jeszcze rybki, a i ile krewetek, i czy ta odmiana pasuje
|
|
|
|
Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!
Najlepsze rybki z Azji!
|
|
|
DonBananos
Nowy
|
|
« Odpowiedz #501 : Październik 16, 2008, 17:37:11 » |
|
Gurami będę się starał oddać , no ale już nie raz próbowałem , nie jest agresywny w stosunku do innych ryb nawet tych o wiele mniejszych
|
|
|
|
|
|
|
Ariedale
Zainteresowany
Piękny bojownik, prawda?
|
|
« Odpowiedz #502 : Październik 16, 2008, 17:55:17 » |
|
A co do mnie - nie wiem czy chcę neonki. Jakieś inne Jakby co to przypominam : 112 l 1x bojownik harem - prętnik 6x - kierysek ?x - krewetki Red Crystal ( te w biało-czerwone pasy ) I jakie jeszcze rybki, a i ile krewetek, i czy ta odmiana pasuje
|
|
|
|
Najlepsze rybki z Azji!
|
|
|
DonBananos
Nowy
|
|
« Odpowiedz #503 : Październik 16, 2008, 18:17:15 » |
|
Hmm mnie raczej o rady nie pytaj , ale krewetek może wmiare sporo , a dalsza obsada to już troche trudniej do bojownik będzie coś dobrać . Może inaczej jakie ryby Ci się podobają?
|
|
|
|
|
|
|
Ariedale
Zainteresowany
Piękny bojownik, prawda?
|
|
« Odpowiedz #504 : Październik 16, 2008, 19:45:37 » |
|
Chodzi mi o jakieś małe, kolorowe. Promieniczki, albo hmm... jakieś takie.
|
|
|
|
Najlepsze rybki z Azji!
|
|
|
kmin18
Nowy
|
|
« Odpowiedz #505 : Październik 23, 2008, 20:08:05 » |
|
Ile razbor klinowych będę mógł wpuścić do 200l?
|
|
|
|
|
|
|
owlman
|
|
« Odpowiedz #506 : Październik 23, 2008, 20:09:16 » |
|
A czy jakies inne ryby oprocz nich ? Jaka filtracja ?
|
|
|
|
|
|
|
kmin18
Nowy
|
|
« Odpowiedz #507 : Październik 23, 2008, 21:17:10 » |
|
nie będzie żadnych poza razborami. filtracja - Eheim Classic 2215 plus
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #508 : Październik 23, 2008, 21:18:55 » |
|
nawet nie będzie czyścicieli? (otoski, kosiarki, kiryski, krewetki)
|
|
|
|
|
|
|
kmin18
Nowy
|
|
« Odpowiedz #509 : Październik 23, 2008, 21:45:46 » |
|
ach no tak najchętniej same krewetki, no ale zobaczymy może kilka kosiarek. napewno nie kiryski.
|
|
|
|
|
|
|
|