glorfindel07
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #795 : Lipiec 01, 2010, 15:51:37 » |
|
Neonki... ja mam
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #796 : Lipiec 01, 2010, 17:20:55 » |
|
Neony, ale innesa. Lepiej się będą czuły Parkę ramirezek? ale nie polecam. Jedna padnie i koniec :/ Może platynki? Danio? Żałobniczki? Gupiki? XP a moze jeszcze... no, jest masa mozliwosci
|
|
|
|
2x Pielęgniczka Ramireza -samice.... 12x Neon Innesa 2x Pangio Oblonga <- potocznie znany piskorkiem 8x Żałobniczka/Tetra czarna AMPULARIE!!!!! WYDAM JAK NAJWIĘCEJ!! Flora: Echinodorus D'vall Rogatek Anubias nano
|
|
|
seba22
Nowy
|
|
« Odpowiedz #797 : Lipiec 01, 2010, 23:21:22 » |
|
Neonki są wszędzie, już mnie obrzydzają. Ramirezki są trochę za duże, zależy mi na rybach bardziej stadnych. Myślałem nad razborą galaxy,a el cena nie leży.
|
|
|
|
|
|
|
glorfindel07
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #798 : Lipiec 02, 2010, 09:29:35 » |
|
Może razbora borneańska albo bystrzyk amandy... Dorastają do 3cm i żyją w niewielkich stadach...
|
|
|
|
|
|
|
ginger
Nowy
|
|
« Odpowiedz #799 : Lipiec 04, 2010, 10:26:54 » |
|
Witam, zastanawiam się nad dokupieniem rybek ale nie jestem pewna czy mogę dorzucić właśnie te. Myślałam o kilku (10 ?) sztukach bystrzyka amandy. Akwa 112 L Obecna obsada: 1 bojownik 2 gurami zlote 8 razbor klinowych 5 otosków 1 zbrojnik niebieski 2 piskorki - dokupię jeszcze 3 jak tylko się pojawią w sklepie Piskorki szalenie mi się podobają, zastanawiałam się nad większą ilością (10) ale z racji na zbrojnika trochę się boję, że będzie im na dole ciasno. Na razie zbrojnik jest mały ale rośnie jak na drożdżach Jeśli z obsadą jest coś nie tak to proszę o uwagi. Za wszelkie dobre rady z góry dzięki Jeśli dokupienie bystrzyków nie jest dobrym pomysłem, to może zaproponujecie jakieś inne ładne rybki, małe ale z jaskrawym ubarwieniem? Razbory średnio mi się podobają :/
|
|
|
|
|
|
|
glorfindel07
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #800 : Lipiec 04, 2010, 16:58:03 » |
|
Ja bym się pozbył zbrojnika i wtedy dał jakieś stadko bystrzyków... Inaczej będzie lekkie przerybienie... po za tym masz dużo gatunków ryb żyjących na dnie zbiornika
|
|
|
|
|
|
|
ginger
Nowy
|
|
« Odpowiedz #801 : Lipiec 04, 2010, 17:41:20 » |
|
Na dnie mam 2 piskorki i zbrojnika. Docelowo będzie 5 piskorków. Otosków na dnie nie widziałam, siedzą głównie na korzeniu lub kokosach. Zbrojnik w sumie też. I to wszystko co na dnie. Gdzie tu przerybienie??
|
|
|
|
|
|
|
glorfindel07
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #802 : Lipiec 05, 2010, 09:26:58 » |
|
Ja bym się ograniczył do piskorków, bojownika, gurami i razbor... Dodał bym stadko bystrzyków i było by ok... Jak jest mniej gatunków a są większe stadka to jest ładniej
|
|
|
|
|
|
|
seba22
Nowy
|
|
« Odpowiedz #803 : Lipiec 11, 2010, 14:30:05 » |
|
Może razbora borneańska albo bystrzyk amandy... Dorastają do 3cm i żyją w niewielkich stadach... Super, obydwie gatunki świetnie pasują, wielkie dzięki za radę
|
|
|
|
|
|
|
chudaa
Nowy
|
|
« Odpowiedz #804 : Lipiec 28, 2010, 13:14:55 » |
|
Witam mam akwarium 80L i zastanawaim się nad obsadą .Myślę o parce kakadu,10 krewetek red cherry,10neonek no i niewiem co dalej.Jakie są Wasze propozycje????A po zatym co będzie łatwiej pogodzić parke kakadu czy ramirezek??
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #805 : Lipiec 28, 2010, 13:29:13 » |
|
Nie znam kakadu, ale wiem że ramirezy nie będą się biły z resztą. Przynajmniej u mnie tak było. Krewetki może będą potrzebować jakiś kryjówek - licz się z tym Neony ok, a poza tym ? Może rhodostomus? - zwinnik czerwonousty. Z resztą - Ty musisz wiedziec co Tobie się podoba. Moze neon czarny? Danio? bystrzyk ozdobny?Tetra czarna? Proporczykowiec z Kap Lopez? inny proporczykowiec? Kirysy? Wybór duży Może nie będę kontynuował propozycji
|
|
|
|
2x Pielęgniczka Ramireza -samice.... 12x Neon Innesa 2x Pangio Oblonga <- potocznie znany piskorkiem 8x Żałobniczka/Tetra czarna AMPULARIE!!!!! WYDAM JAK NAJWIĘCEJ!! Flora: Echinodorus D'vall Rogatek Anubias nano
|
|
|
glorfindel07
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #806 : Lipiec 29, 2010, 12:09:05 » |
|
Ja z neonkami trzymam żałobniczki, ale jak myślisz o pielęgniczkach, to raczej one odpadają bo rosną do 6cm i są stadne... Może jakieś żyworódki ( gupiki, platki )... tylko żeby się nie rozmnażały za szybko
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #807 : Lipiec 29, 2010, 13:14:01 » |
|
Ramirezy nie są stadne. Ja też mam neony + żałobniczki (tetry czarne) Ramirezów trzeba miec parkę. Wydam samiczkę! - albo przyjmę starszego samca (7 miesięcy)
|
|
|
|
|
|
|
Flame
Nowy
|
|
« Odpowiedz #808 : Sierpień 07, 2010, 13:40:02 » |
|
Witam. W najbliższym czasie mam zamiar założyć akwarium 72l [60x30x40]. Nie mogę zdecydować się na obsadę . Myślałam nad kiryskami panda [x6], otoskami [x4], danio pręgowanym [x6 -10] albo neonkami [x10]. Co do danio i neonków, to oba gatunki mi się podobają, ale chyba wolę danio. Proszę o porady, pozdr.
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #809 : Sierpień 07, 2010, 14:18:02 » |
|
Jak dasz neony, to masz Amerykę Południową. Danio jest z Azji. Może to coś pomoże Zawsze można inny gatunek ławicowy from America ;d - bystrzyk ozdobny, tetra czarna (żałobnica) neon czarny itd itp Pomyśl co Ci się podoba Powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
|