helbards
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 02, 2007, 20:47:18 » |
|
kurcze u mnie co z tych nurzańców sie dzieje to głowa mała mam ponad 10-20 szt o wielkości 8cm... i dalej rosną...w takim tempie to za 2miechy będę miał całe aqua w nurzańcach -.- FOTO tego czegoś pff - http://picasaweb.google.com/helbards/Akwarium80l/photo#5123332249276351346 <-zdjęcie... Chyba zacznę sprzedawać je... hehe Ok teraz pytanko...jak Ci się trzymają roślinki wraz z krypciami...(bo z tego co wiem crypto. powinno się trzymać po jednej stronie z dala od innych roślin innego gatunku niż crypto ponieważ one mają w korzeniach , jakąś widzieline która 'parzy' inne korzenie innych roślin)
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 02, 2007, 20:52:58 » |
|
Moczarka rośnie jak wariat, każdy obcięty i wsadzony w podłoże kawałek rośnie b. szybko. Moczarka otoczona jest, jak to mówisz, krypciami. Limnophile też rosną fajnie a są najbliżej krypci. Ale... w Diskuss zoo facet powiedział mi, że krypcie źle wpływają na nurzańce. Powiedział mi skubany miesiąc po tym, jak kupiłam tam roślinki. Czyli coś musi być na rzeczy. Poza tym krypcie najbardziej podatne są na glony, z tego, co zaobserwowałam. Skąd jesteś, bo może skuszę się na Twoje nurzańce
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
helbards
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 02, 2007, 20:57:31 » |
|
Aż Lubuskie - Żary (eks przystanek Woodstock) hehe , to że krypcie maja ten 'kwas czy coś' od taty się dowiedziałem bo miał kiedyś 400l aqua jeszcze za PRL'u
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 02, 2007, 21:06:56 » |
|
myślę też nad tym aby cryptocorynę petchii z przodu akwarium (rośnie najsłabiej) zamienić na blyxę japonicę. Może to wpłynie pozytywnie na nurzańce i doda więcej lekkości w akwa.
|
|
|
|
|
|
|
Torro
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 03, 2007, 11:07:32 » |
|
Witam a ja wczoraj wywaliłem jedno 7L wiaderko nurzańca na kompost akwa b.ładne, fajnie to poukładałaś co do tego nurzańca - u mnie jest tak że po przesadzeniu budzi się po 3-4 tyg. i potem zarasta wszystko za korzeniem to ciężko ponieważ obudowa firmowa i tam po bokach brakuje swiatła a do tego od przodu korzeń zasłania, spróbuj może wsadzić jak największe sadzonki - może zastartuje. no prezenty są fajne (mieczyki) ale u Ciebie jest dużo miejsca (na razie ) i gupiki tez żyworodne więc ok. pozdrawiam i życzę miłego przesadzania bo pewnie na tym aranżu się nie skończy Torro P.S-może tylko ta bacopa niepotrzebnie zasłania widok
|
|
|
|
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 03, 2007, 11:12:36 » |
|
no fajne, fajne tylko tło mi nie pasuje, ale to kwestia gustu ;P
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 03, 2007, 11:18:08 » |
|
Ania! ja niezauważyłam tego wątku! Akwarium jest extra! sama to już ode mnie słyszałaś kilka razy Mam nadzieje że wszystkie roślini będą Ci ładnie rosnąć. Nie wiem czy jestem zmęczona ale chyba masz 70watt oświetlenie? coś przeoczyłam?
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 03, 2007, 11:59:37 » |
|
P.S-może tylko ta bacopa niepotrzebnie zasłania widok
Kupiłam ją tak trochę bez sensu, taki zakup impulsywny i nie wiedziałam co z nią zrobić. Jak się rozrośnie to przerzucę ją gdzieś na tył Magda, zgadza się! Oświetlenie 70W. Ale to nic. Mam 8 kirysków pand Są przecudne...
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 12, 2007, 18:58:14 » |
|
zdjęcie: 7 listopad 2007 Chyba pierwsza zauważyłam aktualizację noo, może mi ktoś pomógł Akwa, jest extra śliczne. Na pewno będzie się dobrze mieszkało w nim tym śliczniusim pandom
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
MALY05
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 12, 2007, 19:15:21 » |
|
ooo ale ładnie bardzo ładnie urządzone super gęsta roślinność ode mnie 5
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #25 : Listopad 12, 2007, 19:22:57 » |
|
Bardzo ladnie Wyglada jak z bajki Jedyne co bym zmienila to tlo
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2007, 19:24:50 wysłane przez przyjaciolka Zenona :) »
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #26 : Listopad 12, 2007, 19:43:32 » |
|
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za te miłe słowa co do tła, to bałam się, że czarne będzie za ciemne. Z drugiej strony tego niebieskiego jest czarne ale niech tam..... jak się będę przeprowadzać, to wtedy może zmienię bo pewnie to niebieskie faktycznie się opatrzy....
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #27 : Listopad 12, 2007, 21:21:06 » |
|
Bardzo ladnie Wyglada jak z bajki Jedyne co bym zmienila to tlo Czemu?Tło mi się podoba jak roślinki jeszcze podrosną to już wogóle będzie git.Ja mam niebieskie tło Glonojad ma niebieskie tło i jest super.Jak powiedziała moja babcia ,,wygląda jak w niebie,,
|
|
|
|
|
|
|
MALY05
|
|
« Odpowiedz #28 : Listopad 12, 2007, 21:37:37 » |
|
Bardzo ladnie Wyglada jak z bajki Jedyne co bym zmienila to tlo Czemu?Tło mi się podoba jak roślinki jeszcze podrosną to już wogóle będzie git.Ja mam niebieskie tło Glonojad ma niebieskie tło i jest super.Jak powiedziała moja babcia ,,wygląda jak w niebie,, ja też mam niebieskie tło
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
Torro
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #29 : Listopad 12, 2007, 22:23:16 » |
|
a mnie się podoba zdjęcie (wszystko fajnie widać i format ok ) akwa też ładne rzecz jasna a tło mi się najbardziej podoba strukturalne (o ile ma je być widać ) EOT b.ładnie Ci to wyszło pozdr.Torro
|
|
|
|
|
|
|
|