Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 20
  Drukuj  
Autor Wątek: Microrasbora Galaxy-Co i jak?  (Przeczytany 105866 razy)
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Listopad 05, 2007, 16:56:06 »

Podobno one jedzą swoje młode  Undecided Ale jak obsadzisz mchem jakiś tarliskowy to czemu nie  Cheesy

Satanic
Stały użytkownik

Warto czytać poto żeby wiedzą dzielić sie z innymi

« Odpowiedz #16 : Listopad 05, 2007, 17:04:04 »

Może tak chętnie wpieprzają młode ze dlatego cena 18zł za sztukę Cheesy

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Listopad 05, 2007, 18:04:08 »

Taka cena bo sprzedawane w sklepach pochodzą z odłowu a poza tym niedawno odkryta rybcia.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #18 : Listopad 05, 2007, 19:52:36 »

kilkanaście sztuk tej rybki mają w Gdańskim Okazie. Akurat ostatnio rozmawiałem o nich z Michałem więc dorzucę swoje 3grosze do tematu Smiley A wiec rybka wcale nie jest taka mała - sprawdziłem naocznie - dobre 3cm Smiley Mimo że w nazwie ma Microrasbora to jednak moje Rasbora maculata są znacznie mniejsze Smiley Zachowaniem i wyglądem faktycznie bardziej przypominają rybki z rodzaju Danio niż Rasbora. W Okazie mają 2 odmiany barwne (a może 2 gatunki? bo jest tak świeżo odkryta rybka że jeszcze w zasadzie nikt z cała pewnością nie stwierdził czy to różne formy barwne czy może odrębne gatunki), obie przepiękne. Wyglądają jak miniaturowe pstrągi. Rybka niby łatwa do rozmnożenia jednak w Okazie nie składały ikry (zamieszkiwały mcharium razem z krewetkami karłowatymi). Ikra jesat bardzo duża w porównaniu do wielkości ciała toteż ilość składanych ziaren jest bardzo niewielka

Microrasbora galaxy www.allegro.pl

Rasbora maculata http://fishdb.sinica.edu.tw

I jeszcze kilka świeżych informacji:
Powołując sie na serwis www.practicalfishkeeping.co.uk rybka znana jako Microrasbora galaxy według najnowszych badań z cała pewnością nie należy do rodzaju Microrasbora! Ichtiolodzy ustalili, iż należy stworzyć nowy rodzaj, do którego zostanie zaklasyfikowana M.galaxy oraz podobny gatunek - M.erythromicron.

Microrasbora erythromicron http://mikes-machine.mine.nu
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2007, 20:06:41 wysłane przez lukas » Zapisane

Satanic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Listopad 05, 2007, 20:05:34 »

Jednak poczekam aż PGR zacznie masową produkcje tych rybek.

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #20 : Listopad 05, 2007, 21:09:29 »

lepiej poradz czy te skarby mam karmic Wink bo ponoc lubia zywe papu... a u mnie w akwarystycznych w okolicy ciezko cos kupic poza ichtiovitem Wink
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2007, 22:00:02 wysłane przez Sebastian » Zapisane

Satanic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Listopad 05, 2007, 21:17:52 »

lepiej poradz czy te skarby mam karmic Wink
Nie -absolutnie pod żadnym pozorem ich nie karm:D
A tak na poważnie bo sie literówki przyczepiłem,musisz poszukać lepszego sklepu,robale dość długo mogą w lodówce żywe przetrwać no i pewnie bez problemu przyzwyczaisz je do mrożonek.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2007, 22:00:31 wysłane przez Sebastian » Zapisane

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Listopad 06, 2007, 14:40:17 »

Mam pyatnie do PGR czy je już kupiłeś czy jeszcze się wahasz  Cheesy i pytanie dla wszystki czy jak one złożą ikrę w krewetkarium to czy krewetki tej ikry nie ziedzą  Huh

Satanic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Listopad 06, 2007, 15:13:34 »

Kupił,Kupił....przyznać sie nie chce Cheesy

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Listopad 06, 2007, 16:36:36 »

sry, mialem awarie internetu... chyba moj provider dostanie po uszach Wink kupil kupil Wink wlasnie robie facetowi przelew na 235 zl;) beda w piatek Wink jeszcze musze kiryskom domek zrobic Wink no i kupic kabomby i moczarki duzo Wink w  moim brand new mcharium raczej nie beda sie dobrze czuly Wink

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #25 : Listopad 06, 2007, 16:53:25 »

A ile sztuk zamówiłeś i gdzie kupiłeś?Czekam na młodzierz  Cheesy .Dowiedzieliście się czegoś nowego?

Satanic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Listopad 06, 2007, 17:00:10 »

Lepiej kup sporo świec żeby im romantyczny nastrój sprawić,bo jak widzisz lista chętnych na potomstwo już jest.
Powodzenia w rozmnażaniu.

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Listopad 06, 2007, 17:01:07 »

powiedzialem sie tyle,ze gosc poinformowal mnie,ze nie ma dowodow na rozmnozenie ich w niewoli Wink zamowilem 15 sztuk. o 17.10 laduja w katowiach w piatek Smiley poki co problem zywienia zniknal bo gosc powiedzial,ze normalnie platkami je karmii Smiley

zrobie im nawet specjalna karme z lubczykiem i kupie durex play Wink

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #28 : Listopad 06, 2007, 17:26:33 »

Jasne nie ma dowodów pewnie chciał żebyś wźą więcej.Widzisz z karmnieniem nie jest tak źle chociaż dobrrze by było jakbyś dał raz na jakiś czas mrożonki  Wink .
PS
zrobie im nawet specjalna karme z lubczykiem i kupie durex play Wink
Z tym to nawet niezły pomysł  Wink

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #29 : Listopad 06, 2007, 17:34:49 »

mrozonki na pewno beda ;)jak z czasem cos wymysle to jeszcze moze jakies zywe dafnie czy cos dostana... tylko bedzie kproblem z cateringiem;) na poczatek beda chyba mieszkac z neonkami... potem dostana witaminki w plynie. w koncu wszystko wyjdzie w praniu Wink nie wiadomo jak to znimi, moze maja jak gupiki Wink na razie swedzi mnie to,ze mam minus na koncie Wink ale luz Wink od jutra zaczynam sciaganie dlugow Wink

Strony: 1 [2] 3 4 ... 20
  Drukuj  

Skocz do: