Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 20
  Drukuj  
Autor Wątek: Microrasbora Galaxy-Co i jak?  (Przeczytany 106612 razy)
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Listopad 06, 2007, 17:43:02 »

Najlepiej by było jakby bardzo gęsto akwa roślinami obsadził albo jakąś siatkę do połowy wtedy nikt nie zje ikry a jak będę małe to je do drugiego akwa weźmiesz  Cheesy .Podobno mnoży się nawet w stosunkowo niskiej temperaturze ale sam zobacz:
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?p=58118

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Listopad 06, 2007, 18:15:46 »

a po ile PGR płaciłeś za nie ??

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #32 : Listopad 06, 2007, 18:35:09 »

no za rybcie zaplacilem 14 zl od sztuki plus 25 zl za przesylke konduktorska Wink nie jest zle Cheesy zobaczymy cvo z tego wyjdzie Wink zalesie akwa walne kabomby i moczarki (bo i tak w prszyszlosci do ogolnego to planuje anubiasy 3 i troche nurzanca, reszta mchy, wiec w jakie super rzeczy nie bede sie ladowal Wink), jak dopisze szczescie to jeszcze dokupie mchu jawajskiego sporo (przydalaby sie na prawde duza ilosc :/ ) i zaczynamy hodowle Wink jak pojdzie dobrze to zrobie na duza skale wychow Wink

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Listopad 06, 2007, 22:10:01 »

PGR, jak już przystąpisz do rozmnażania tej uroczej rybki to proponuję założyć osobny temat w dziale o rozmnażaniu, żeby taka informacja była łatwiejsza później do znalezienia.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #34 : Listopad 06, 2007, 22:26:07 »

Emi, oczywiscie pojawi sie ten watek Cheesy mysle,ze jak tylko rybcie u mnie wyladuja to zaloze watek w ktorym bede pisal o zachowaniu, zywieniu i takie tam Smiley z tego co czytalem to wyjatkowa rybcia, ma bardzo ciekae obyczaje Wink jest straszchliwa ale za to jak sie patrzy na nia z 1m to ponoc patroluje cale akwa i zaglada w kazdy zakamarek Wink

tak w ogole ludzie... nie hoduje ktos z was dafni? albo nie zna kogos kto hoduje a chcialby sie hodowla podzielic? :> no bo trzaby czyms zywym je karmic... a ja nigdzie tu nie mam czystego zbiornika w okolicy... albo cos podobnego, jakis inny pankton, zawsze zostanie mi artemia Wink

w wielkim dziele juz pomogl mi wisnia_gc Cheesy zaferowal mech w duzej ilosci za przystepna cene Cheesy przynajmniej bedzie czym dno wylozyc na poczatek i co zamontowac w wylegowym Wink
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2007, 22:28:28 wysłane przez PGR » Zapisane

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #35 : Listopad 06, 2007, 22:30:19 »

A nie lepiej mrożonki?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #36 : Listopad 06, 2007, 22:41:01 »

no kurcze tez na tym mysle... i cos czuje,ze i tak stanie na mrozonkach... od poniedzialku smigam na trzy zmiany, wiec na dogladanie wszystkiego nie bedzie czasu... gosc ponoc je karmil suchym papu. jednka czytalem na forum jakims tam po angielskiemu,ze najlepsze efekty sa na zywym papu. ale nie uprzedajmy faktow Wink najpierw musze je miec, i musza sie zaaklimatyzowac Wink ale mnie gadana bierze Wink dzis caly dzien wszystkim ruje o tych ryciach Wink

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #37 : Listopad 06, 2007, 23:18:51 »

mam kilka galaxy od pewnego czasu w małym litrażu na biurku w pracy i powiem tylko tyle że ryby są faktycznie bardzo płochliwe. czasami przez całe 8H ich nie widzę gdyż chowają się za korzeniem. tylko wchodząc do pokoju widzę jak umykają w kąty. co do karmienia. nawet suchy pokarm mikro trzeba jeszcze dodatkowo rozdrabniać. jeśli pokarm żywy to tylko bardzo mały. solowiec itd. przecier z jajka kurzego i odżywka dla niemowląt od czasu do czasu.

duża tolerancja na odczyn wody i twardość, u mnie pH = 7,2, kh = 5, gh = 8.
z rozrodem o tyle ciężka sprawa że nawet przy tarle ciężko odchowaćnarybek przy dorosłych osobnikach a odłowienie rybekoznacza de facto totalną demolkę w zbiorniku. właściwie wszytko trzeba powywalac i liczyć na łut szczęścia. już lepiej spróbować przenieść ikrę dooddzielnego baniaka.

a codo systematyki
obecnie klasyfikowana jest do rodzaju Celestichthys z podrodziny Danioninae.
angielska nazwa też się wobec tego zmieniła na Celestial Pearl Danio choć z tego co widzę dotychczasowa rozpropagowana nazwa m. Galaxy pewnie bedzie równolegle stosowana.
nazwa łacińska: Celestichthys margaritatus

Satanic
Stały użytkownik

Warto czytać poto żeby wiedzą dzielić sie z innymi

« Odpowiedz #38 : Listopad 07, 2007, 07:30:14 »

szymonw,powiedz czy te problemy z odchowem młodych to z własnych doświadczeń czy też z lektury??
PGR i jak widać rybki wszystko jedzą.

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #39 : Listopad 07, 2007, 07:33:29 »

dzieki Szymon za informacje Smiley
moje rybcie beda mialy duzo spokoju Smiley zadbram o to Smiley o praramtry- to woda raczej miekka i lekko kwasna 6- 6,5 jest w baniaku, ale zmieni sie na wyzsze Wink. a wydaje mi sie ze musi byc b. miekka bo w 4 godz. nawozenia co2 zszedlem do 5 pH Wink nio to zobaczymy co z tego wyjdzie Wink dzis katowice i egzaminy 2 (jeden z sesji czerwcowej a jeden z nadchodzacej styczniowej Cheesy paranoja) a potem kurs na krakow Cheesy
jezeli ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z tymi rybkami to prosze piszcie Smiley

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Listopad 07, 2007, 08:33:29 »

szymonw,powiedz czy te problemy z odchowem młodych to z własnych doświadczeń czy też z lektury??
PGR i jak widać rybki wszystko jedzą.

nie zaobserwowałem tarła  siebie u siebie więc kwestia wyjadania ikry to info forumowe z doświadczeń innych natomiast kwestia odławiania to już moje obserwacje

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Listopad 07, 2007, 15:11:02 »

Emi, oczywiscie pojawi sie ten watek Cheesy mysle,ze jak tylko rybcie u mnie wyladuja to zaloze watek w ktorym bede pisal o zachowaniu, zywieniu i takie tam Smiley z tego co czytalem to wyjatkowa rybcia, ma bardzo ciekae obyczaje Wink jest straszchliwa ale za to jak sie patrzy na nia z 1m to ponoc patroluje cale akwa i zaglada w kazdy zakamarek Wink
Po co masz zkładać nowy wątek?Napisz w tym  Wink
A co do karmienia to możesz narybkowi dawać mrożonego cyklopa karma bardzo drobna a jakie kolorki później mają  Cheesy

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #42 : Listopad 07, 2007, 16:05:46 »

Po co masz zkładać nowy wątek?Napisz w tym  Wink

Bo temat będzie dotyczył rozmnażania. Porządek musi byc

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #43 : Listopad 07, 2007, 16:48:28 »

Ale ja mówię o jej zachowaniu żywieniu itd.A o rozmnażaniu to jasne ,żę powinien być nowy wątek cztaj:porządek  Grin

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #44 : Listopad 08, 2007, 00:05:30 »

bedzie jak mowicie Wink zobaczymy co ztego wyjdzie Wink za dwa tygodnie jak dopisza finanse to albo kupie maly dodatkowy baniak na rozmnazanie albo duzy do ktorego powedruja neonki i kiryski, ktore tymczasowo beda musialy zamieszkac w malym 25l akwa... niestety...
 zasadniczo nie wiem co do konca pisze,bo jestem po 9 godfz. za koliem i o malo mialby dwa wypadki Wink pogoda dzis wyjatkowo dopisywala :/

pozdrawiam!
dooobranoc  Afro
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 00:08:00 wysłane przez PGR » Zapisane

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 20
  Drukuj  

Skocz do: