Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20
  Drukuj  
Autor Wątek: Microrasbora Galaxy-Co i jak?  (Przeczytany 109084 razy)
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #150 : Styczeń 22, 2008, 22:30:48 »

No, maluszek ma nowy domek. Znalazł się (maluszek) Smiley Tylko filtr nim strasznie pomiata... Sad
Przy okazji wzięłam się za akwa ze "starymi". Powyjmowałam wreszcie zbędne rzeczy (krzaczory na ten przykład Smiley ) i wrzuciłam dużą kępę mchu. Biorę się od dzisiaj za hodowlę Smiley trzymajcie kciuki...

no i monopol zlamany Cheesy trzymam kciuki Cheesy ja za niedlugo sprobuje 2 raz doprowadzic do tarla Wink tylko mi trza odpalic maly baniak Wink w 90 na razie niech rosna Wink moze Bulba bedziesz pierwsza na tym forum ktora celowo doprowadzi do tarla Wink Cheesy
pozdrawiam wielbicielke- hodowce "galatek"Cheesy

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #151 : Styczeń 22, 2008, 22:47:04 »

no gratuluję.  mnie trą się ale za duża konkurencja pokarmowa i nic się nie uchowało na tyle długo by zaczęło być widoczne gołym okiem .krewetki robią swoje. za to doczekałem się pierwszego narybku ostrogonów daya w swojej karierze. 

Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #152 : Styczeń 23, 2008, 09:47:27 »

Na razie nie dziękuję, bo jeszcze nie ma czego gratulować Smiley
PGR - do tarła nie trzeba doprowadzać, przynajmniej u mnie - trą się non stop. Problem z zachowaniem narybku. Na tym mam zamiar skupić całą swoją uwagę Wink Staruchy zadomowiły się w mchu, który im dałam i baraszkują. Za trzy dni wyłowię mech do akwa z ocalonym i zobaczymy, jaki będzie tego efekt...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2008, 20:15:06 wysłane przez Bulba » Zapisane

Pozdrawiam
Bulba Smiley
Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #153 : Styczeń 25, 2008, 20:19:43 »

za to doczekałem się pierwszego narybku ostrogonów daya w swojej karierze. 

Oczywiście i Tobie należą się gratulacje! A więc gratuluję! I przepraszam, że nie zauważyłam wcześniej. Na swoje wytłumaczenia mam tylko to, że byłam strasznie zaaferowana swoim ocalonym... Którego, tak na marginesie, znowu nie widzę... :|

Pozdrawiam
Bulba Smiley
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #154 : Styczeń 26, 2008, 11:18:33 »

U mnie galaxy też chyba się trą, ale ikry ani maluchów nie widzę ... z powodu sąsiadów (maculaty, borneańskie, kiryski malutkie i karłowate no i red cherry). Zastanawiam sie czy odpalić 10L, wrzuić kupe roslinek i wpuscic tam parkę galaxy?

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #155 : Styczeń 26, 2008, 14:05:48 »

metoda bardzo prosta Wink tylko polecam wrzucic kilka rybek Wink bedzie pewniejszy sukces Wink w ogolnym praktycznie niemozliwe jest doczekanie sie potomstwa- ja w jednogatunkowym nie doczekalem sie Wink a mialy 96 litrow tylko dla siebie Wink byl tylko przez chwile jeden bobas Wink
wylap rybcie do przygotowanego zbiornika, na dnie duuuuuzo mchu i wrzuc sporo moczarki albo kabomby zeby czuly sie lepiej- w slabo zarosnietym zbiorniku sa bardzo lekliwe, i nawet jak doprowadzisz do tarla to wychowek moze byc malutki Smiley a mchu jak najwiecej bo uwielbiaja samce ikre wcinac Wink
jak dobrze pojdzie to dzis wrzuce moje do 30l na probe Wink

ehehhe... dzis mialo byc tarcie galatek w 30l  przytogowane, ale okazalo sie,ze plywaja tam juz 4 sztuki drobnicy Cheesy bo usunalem z 75l trawniczek do niego a z tym wzialem ikre Wink chyba byloby wiecej gdyby nie krewcie 2 ktore tam mialy sie rozmnozyc (mamusie larwy wypuscic Wink )
drobnica wiec z cala woda zawedrowala do 96l z narybkiem i poszedl restart Wink teraz 25 i 30l czekaja na swoja kolej Wink jutro uruchomie filtry i grzalki i kolo czwartku puszcze rybcie na pierwsze kontrolowane tarlo Wink

przed chwila znalazlem okolo 8 ziaren ikry na korzeniu Wink przenioslem je do baniaka z podrostkami Wink zobaczymy jak zareaguje na parametry- to test nie chec posiadania kolejnych rasborek Wink
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2008, 21:19:59 wysłane przez PGR » Zapisane

Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #156 : Styczeń 31, 2008, 16:53:57 »

I jak Ty to zauważyłeś? Tę ikrę... Masakra jakaś Smiley Móhj ocalony rozbitek się rozpłynął Sad Nie ma go nigdzie od kilku dni SadSadSad

Pozdrawiam
Bulba Smiley
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #157 : Styczeń 31, 2008, 20:30:21 »

no zauwazylem jakims cudem Wink choc sam ie jestem pewien jak Wink

narybek umiera NIESTETY... :/ dzis bylem swiadkiem jak jeden z wyrostkow zdychal, a byl calkiem duzy... bedzie musialo troche czasu nim uda sie opracowac idealne warunki dla nich Wink po miesiacu moje dalej zycwia sie glownie micro- na wszystko inne sa za male... nie chca poza tym za duzego ani za ruchliwego jedzenia lapac ;0 to nie gupiczki Wink
w sobote przerzucam rybki na trlo Wink zobaczymy jaki efekt bedzie Cheesy

Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #158 : Luty 01, 2008, 17:17:15 »

Ja swoim wyciągam mech i wrzucam do małego akwa dla narybku. Po kilku dniach wkładam im ten mech z powrotem i wtedy, jak na zawołanie się trą Smiley Tylko coś nie widzę ani ikry, ani małych... Spróbuję jeszcze kilka razy ten mech przekładać, a potem, jak nie będzie efektów, wymyślę jakąś inną metodę...

A wracając do ocalonego - ja nie widzę nawet zdechego... Normalnie był i znikł Smiley
Poza tym zauważyłam tam jakieś maleńkie robale :|

Pozdrawiam
Bulba Smiley
Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #159 : Luty 02, 2008, 18:13:26 »

Właśnie wylukałam małego w akwa tarliskowym... Ciekawe, czy to jakiś "nowy", czy przeniosłam "ocalonego" z mchem z powrotem do "starych"??

Pozdrawiam
Bulba Smiley
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #160 : Luty 02, 2008, 19:47:49 »

Właśnie wylukałam małego w akwa tarliskowym... Ciekawe, czy to jakiś "nowy", czy przeniosłam "ocalonego" z mchem z powrotem do "starych"??

mysle,ze na pewno nowy Cheesy gratuluje w takim razie Smiley szkoda,ze tylko jeden... proponuje za 3 dni zaczac karmic zoltkiem a potem nicieniami micro Cheesy  i czekam na nowe efekty Twojego dziela rozmnozenia Cheesy

Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #161 : Luty 03, 2008, 01:33:58 »

Wylukałam też drugiego Smiley Ale nieco mniejszego niż ten pierwszy. Obu (nie wiem, czemu mówię o nich w rodzaju męskim Smiley )  udało mi się wydobyć z jaskini lwa, ale tym razem dałam je (rybki) do kotnika , które umieściłam w tarliskowym. Oczy mnie już bolą od wypatrywania, idę spać Smiley Poza  tym przełożyłam ponownie mech do akwa dla narybku.
Co do karmienia - kupiłam jakiś żel dla narybku. Nie wyobrażam sobie jednak, jaką ilośćd ać dwóm parom oczu, mniejszym od łebka szpili Smiley

Pozdrawiam
Bulba Smiley
Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #162 : Luty 04, 2008, 22:58:45 »

Zanim poszłam spać, wyłowiłam jeszcze jedną Smiley Ale oczywiście dwie już wyparowały - widzę tylko jedną. Jestem mistrzynią w gubieniu rybek. Nawet z kotnika potrafię Smiley
Zgubiły mi się również 4 skalary Sad

Pozdrawiam
Bulba Smiley
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #163 : Luty 04, 2008, 23:24:33 »

hmmm.... wiesz.... mi sie ilosc rybek w ciagu miesiaca zmniejszyla o 1/3...  sporo zniknelo 3 tygodnie temu.... kwestia doboru naturalnego Wink trzymam kciuki Cheesy

Bulba
Nowy
*

« Odpowiedz #164 : Luty 05, 2008, 08:04:36 »

No tak... tylko, że mi się zmniejszył o 3/4 SmileySmileySmiley

Pozdrawiam
Bulba Smiley
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20
  Drukuj  

Skocz do: