Bulba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #180 : Luty 11, 2008, 13:19:25 » |
|
kolejne 6 malenstw
A w ogóle to Cię nie poznałam! Strasznie się zmieniłeś od ostatiego razu bylem u fryzjera heheheh. A ja odnoszę wrażenie, że przytyłeś
|
|
|
|
Pozdrawiam Bulba
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #181 : Luty 12, 2008, 18:26:35 » |
|
nie bede sie chwalil, znow mam drobinki ale zmieniam koncepcje. duze lepsze uzyskuje sie wyniki z tarla w duzym zbiorniku juz cawet mam koncepcje 63 litry beda tarliskowe w malych... jeszcze nie weim ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ten miot z okolic swiat zaczyna juz miec charakterystyczne ubarwienie gwiazdi juz widac ale "tlo" jest jeszcze jasne
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2008, 22:20:22 wysłane przez PGR »
|
|
|
|
|
Bulba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #182 : Luty 12, 2008, 23:20:05 » |
|
To super - gratuluję! Cieszę się, że Ci się udaje. Ja mam same porażki, nie tylko z galatkami
|
|
|
|
Pozdrawiam Bulba
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #183 : Luty 12, 2008, 23:26:16 » |
|
To super - gratuluję! Cieszę się, że Ci się udaje. Ja mam same porażki, nie tylko z galatkami spokojnie- ja mam sesje ponoc a zapomnialem do jakiej grupy naleze na studiach ehh.... tak to jest jak czlowiek chce zbyt wiele na raz zrobic
|
|
|
|
|
|
|
Bulba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #184 : Luty 13, 2008, 09:45:12 » |
|
Masz zupełną rację! Ale i tak mam doła... Kroplą przepełniającą tzw. dzban było to, że woda w moim baniaku z niby Amazonką ma pH 8,22 !!!! Masakra jakaś. Nie wiem, co się dzieje - nie mam żadnych podejrzanych skał, w filtrze torf, w akwa korzenie, liście dębu i szyszki olchowe, moczarki znikoma ilość... W kranie pH 7,5, a w akwa jakiś koszmar.
|
|
|
|
Pozdrawiam Bulba
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #185 : Luty 13, 2008, 10:18:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bulba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #186 : Luty 13, 2008, 12:47:48 » |
|
Nie mierzyłam tego testem. Pracuję w firmie zajmującej się min. uzdatnianiem wody. Pożyczyłam sobie specjalistyczną sondę. Kalibrowałam ja dwa razy, bo też mi się wierzyć nie chciało... Chyba, że jest zepsuta, ale w kranie i z filtra pokazuje "normalne" watości.
|
|
|
|
Pozdrawiam Bulba
|
|
|
Ula
Zainteresowany
Moja pSinka:)
|
|
« Odpowiedz #187 : Luty 19, 2008, 21:58:37 » |
|
Bardzo interesują mnie te rybki.czy jest ktoś z lublina i wie gdzie je można w tym mieście zakupić?
|
|
|
|
45 l 7 neonów innesa 3 danio 1 neritina communis
|
|
|
Bulba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #188 : Luty 20, 2008, 08:12:40 » |
|
Wczoraj widziałam znowu jednego malucha w akwa ze starymi. Mimo usilnych starań, nie udało mi się złwić Spierdziela za ścianę z mchu. W akwa, gdzie przekładam mech - zero. Chyba składają ikrę gdzie indziej (nie do mchu, który przekładam), skoro ciągle są małe, ale nie tam, gdzie trzeba...
|
|
|
|
Pozdrawiam Bulba
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #189 : Luty 20, 2008, 10:46:50 » |
|
a stracilem kolejna dorosla... wbila sie w oczko od trawniczka z javy i amba... a drugiej ni moge znalezc w kotniku, wiec wynik- 5 galatek w ogolnym :/ ale malych mam ze 20 znow
|
|
|
|
|
|
|
Bulba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #190 : Luty 20, 2008, 11:00:43 » |
|
No to suma sumarum jesteś do przodu! U mnie stan: 4 stare w ogólnym (ale to się zmieni za dwa tygodnie) + 2 małe w kotniku. Poza tym mam dylemat, czy wyjąc tą nieszczęsną ścianę z mchu? Jak wyjmę, to może będą składac ikrę w tym mchu, co go wyciągam. Albo zacznę odławiac stare po tarle - będzie łatwo, bo w akwa będzie pusto. ALE druga strona medalu - boję się, że mi zdechną w innym akwa, no i też brak schronienia dla ewentualnych nowonarodzonych w ogólnym... Co myślicie?
|
|
|
|
Pozdrawiam Bulba
|
|
|
jaro_24
Nowy
|
|
« Odpowiedz #191 : Luty 20, 2008, 20:43:59 » |
|
PGR na korzeniu w twoim akwarium co to jest mech jaki?? ahaa przy okazji co musze zrobic z korzeniem przed wlozeniem do akwarium?? slyszalem ze gotowac?? jak tak to ile? ?
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #192 : Luty 20, 2008, 21:09:07 » |
|
PGR na korzeniu w twoim akwarium co to jest mech jaki?? ahaa przy okazji co musze zrobic z korzeniem przed wlozeniem do akwarium?? slyszalem ze gotowac?? jak tak to ile? ? na korzeniu mam weeping moss i fissidens fontanus gotowac... hmmm... jak kupujesz ze sklepu to raczej nie trza ich gotowac bo sa spreparowane- jesli masz wlasny to w zaleznosci od wielkosci i stanu w jakim jest
|
|
|
|
|
|
|
Bulba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #193 : Luty 21, 2008, 09:11:10 » |
|
Ja tam jednak bym radziła wygotować w solance. Zdarzyło mi się niedawno, że na preparowanym korzeniu wyrósł mi piękny grzybek - na całej powierzchni!
|
|
|
|
Pozdrawiam Bulba
|
|
|
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #194 : Marzec 12, 2008, 20:03:05 » |
|
Mila wiadomosc dla Krakowiakow- w sklepie na Kazimierza są dostepne młodziutkie microrazborki za 12zł sztuka !!!
|
|
|
|
|
|
|
|