Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20
  Drukuj  
Autor Wątek: Microrasbora Galaxy-Co i jak?  (Przeczytany 106721 razy)
Ivonka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #195 : Marzec 12, 2008, 20:19:30 »

A gdzie dokładnie ten sklep na kazimierzu, bo chętnie pojadę sobie obejrzeć. Wpisałam sobie w google i jestem nią zachwycona, po prostu cudo!

Ariadne
Stały użytkownik

12079834 moje prywatne gg

« Odpowiedz #196 : Marzec 12, 2008, 22:38:06 »

Eeee, drogo qrczak, przeca ona się mnożą jak gupiki to powinny być tańsze xD. Na razie się i tak nie skusze, bo nie wiem jakby się dogadywały z gupikami. Ale kiedyś będą, one albo <tajemnica> Grin
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

« Odpowiedz #197 : Marzec 12, 2008, 23:19:40 »

A gdzie dokładnie ten sklep na kazimierzu, bo chętnie pojadę sobie obejrzeć. Wpisałam sobie w google i jestem nią zachwycona, po prostu cudo!

na ul. Kazimierza Wielkiego, w sklepie ZY-RAFA tu masz link http://zoo-zyrafa.pl/
dla pewnosci dodam, ze to nie jest na Kazimierzu   Smiley

ale sa identyczne jak na zdjeciach z neta tylko jeszcze takie szkraby male ze az krzywe  Roll Eyes

Ivonka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #198 : Marzec 13, 2008, 12:00:07 »

No tak...dobrze jest czytać dokładnie  Grin Dzięki i pozdrawiam.  papa

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #199 : Marzec 25, 2008, 16:49:55 »

swietnie, do wczoraj mialem ponad 50 galaxy, dzis mam 5... katastrofa biologiczna w 2 zbiornikach i stracilem wszystkie galaxy poza 5 doroslymi w mcharium... od wczoraj pojawila sie plesn na filtrach i jest piekne mleko... to koniec mojej historii z rozmazaniem tych ryb, mam pecha...

Ariadne
Stały użytkownik

12079834 moje prywatne gg

« Odpowiedz #200 : Marzec 25, 2008, 16:51:17 »

Wielka szkoda Sad

Ale nie zrażaj się Wink
seba75
Gość
« Odpowiedz #201 : Marzec 26, 2008, 07:36:03 »

swietnie, do wczoraj mialem ponad 50 galaxy, dzis mam 5... katastrofa biologiczna w 2 zbiornikach i stracilem wszystkie galaxy poza 5 doroslymi w mcharium... od wczoraj pojawila sie plesn na filtrach i jest piekne mleko... to koniec mojej historii z rozmazaniem tych ryb, mam pecha...

PGR to tylko przegrana bitwa nie cala wojna, masz jeszcze 5 i nie dlugo bedzie 50 nowych galaxy, po za tym od kogo mam kupic galaxy jak nie od Ciebie  Smiley trzymam kciuki pozdro!
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 18:31:10 wysłane przez seba75 » Zapisane
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #202 : Marzec 26, 2008, 09:39:42 »

no wiem ze mam jeszcze 5... wlasnie mysle nad odpaleniem hodowli na nowo... poki co nie mam za bardzo jak sie w to bawic ale coz... z casem przyjdzie odpowiedz Smiley jedno pewne, bylem jednym z pierwszych ktorym udalo sie zdobyc tyle potomstwa Smiley

seba75
Gość
« Odpowiedz #203 : Marzec 26, 2008, 18:32:59 »

.. licze na Ciebie, i trzymam kciuki  Good !
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #204 : Marzec 26, 2008, 22:32:34 »

Pięćdziesiąt maluchów. Niezły efekt jak na początek. A że padły ?
Taka jest hodowla w domowych warunkach. Sporo narybku i mały zbiornik gdzie zagłada w każdej chwili gotowa. Będę okrutny ale to nienajgorzej że je diabli wzięli.
Znam to zbyt dobrze i takie "tragedie" powodują pózniej że dmucha się na zimne nastepny raz i odnosi w końcu sukces. Często jak się sprzeda gdzieś do sklepu te pilnowane, pielęgnowane i chuchane rybki za mierną jednak cenę to człek się zastanawia po kiego licha się tak męczył. Cheesy
Ano, dla własnej satysfakcji bardziej niż realnego zysku.
Przykładowo przekonałem się że takie męczenie się z neonkami które jednak tanie są ale...
Mają jedną wielką zaletę. Stereotypowo jest wiadome że to trudna rybka i jak pojawiasz się w nieznanym sklepie i oferujesz neonka innesa po czym je przynosisz to automatycznie stajesz się "fachowcem" i praktycznie możesz sprzedać wtedy wszystko. Good !(Pomijam oczywiście regiony gdzie odpowiednia woda leci wprost z kranu)
PGR ty masz pecha ? A ujrzenie ponad setki martwych ponad miesięcznych zagrzebek które 3 miesiące jako ikre człek trzymał i doglądał w torfie a padły bo tak im smakowało serce indycze że się "zapchały". A 70 neonów czerwonych już dość sporych "załatwionych" zbyt grubym granulatem pstrągowym. A wreszcie spokojnie sześćset kiryśniczków gdzie woda zmętniała od pierwotniaka i najzwyczajniej je zadusiła. Przykłady mogę mnożyć i liczby porażek są wprost proporcjonalne do sukcesów.
Mam lekkie skrzywienie w tym kierunku że jestem gotów pomóc na ile potrafię tym którzy borykają się z mnożeniem i wychowaniem narybku bo i do dzisiaj zwierzaki ustawiają mnie do pionu jak się zbyt wszechwiedzący poczuję. Cheesy

Dopóki ostatni samiec i samica pływają w akwarium ciąży na tobie obowiązek zwiększenia populacj skoro zagrożony jest jej stan w naturze.
To tak trochę żartem nieco. Wink

GACUŚ
Nowy
*

« Odpowiedz #205 : Sierpień 31, 2008, 22:22:03 »

Witam serdecznie .
Jestem tutaj nowy i na to forum właśnie wpadłem przez przypadek przeglądając właśnie ten temat .
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem galaxy które udało mi sie rozmnożyć na dzień dzisiejszy dwa razy .
Po pierwszym tarle miałem ok 30st narybku który obecnie ma 7 tygodni a pierwszego maluszka z drugiego tarła zobaczyłem w piątek 29 sierpnia i do dnia dzisiejszego naliczyłem sie 9szt narybku . Miałem nadzieję że będzie ich więcej no ale cóż dobre i te 9 Smiley
To ostatnie foty narybku :

To tak na początek z mojej strony .
A jak wam idzie rozmnażanie tych rybek bo widzę że sporo czasu już tutaj nikt nie pisał .
Pozdrawiam
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #206 : Wrzesień 01, 2008, 20:31:04 »

gratuluję Gacuś  Grin ... ja bardzo bym chciała chodować te wspaniałe rybki no ale cóż...fundusze  Tongue jakbyś chciał się swoich rybci pozbyć to chętnie przygarnę stadko  Wink

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
GACUŚ
Nowy
*

« Odpowiedz #207 : Wrzesień 01, 2008, 21:20:33 »

gratuluję Gacuś  Grin ... ja bardzo bym chciała chodować te wspaniałe rybki no ale cóż...fundusze  Tongue jakbyś chciał się swoich rybci pozbyć to chętnie przygarnę stadko  Wink
Jak na razie to jest więcej chętnych niż samych rybek , ale będę pamiętać Smiley
Rybka już nie jest taka droga , ja niecałe dwa tygodnie temu kupowałem w sklepie akwarystycznym w Bydgoszczy za 10zł a na allegro widziałem za 8zł .
Pozdrawiam i dziękuję za gratulacje Smiley
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #208 : Wrzesień 01, 2008, 21:27:24 »

no ale jednak 10 zł za rybkę 3 cm to lekka przesada  Wink ale rybki są przecudne i zakochałam się w nich jak je tylko zobaczyłam  Grin chciała bym je wpuścić do 40l. i spróbować rozmnożyć...jak narazie to akwa przeszło metamorfozę totalną  Cheesy akwa miałam po prostu koszmar  Tongue a teraz dojżewa sobie,roślinki posadzone,czarny żwirek na dnie(spróbuję rozmnożyć neonki,trochę poczytałam mam nadzieję żę dam radę  Grin) korzonek i akwa cudo  Wink
pozdrawiam  papa

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
vitesse7
Nowy
*

« Odpowiedz #209 : Wrzesień 03, 2008, 20:18:16 »

Witam. Jakies 2 tygodnie temu kupiłem 4 microrasborki. Z tego co zauważyłem to jedna znich ma wiekszy okrągły brzuszek(wg mnie to samiczka (chyba)) a 3 posostałe mają zwykłe płaskie brzuszki. Sa one bardzo żywe i nie boją sie niczego. zawsze pukam w szybe jak je karmie i specjalnie sie kręce przy akwarium i przyzwyczaiły się. Przeniosłem je do małego mcharium by sobie pływały. Czy jak żekoma samiczka  będzie miała płaski brzuch to znaczy że juz jest po tarle?? Prosze o pomoc.
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20
  Drukuj  

Skocz do: