dwight 18
|
|
« Odpowiedz #225 : Styczeń 04, 2009, 12:38:02 » |
|
Amano są za duże na to akwarium...polecam red cherry, ładne , łatwe w utrzymaniu jak masz mówić takie brednie to lepiej w ogóle nie mów na każde 5 krewetek przypada ok 20l wiem co mówię bo zajmuje się krewetkami już od dobrych kilku lat.
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #226 : Styczeń 04, 2009, 21:02:41 » |
|
Nie uważasz że red cherry byłyby lepszym wyjściem niż amano??
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #227 : Styczeń 04, 2009, 21:04:10 » |
|
może były by lepszym wyjściem ale nie mów że amano są za duże zresztą zależy jak dla kogo amano to dużo lepszy pożeracz glonów.
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #228 : Styczeń 24, 2009, 09:03:30 » |
|
mam pytanie ile mogę mieć tych cudownych rybek w akwarium 30l w towarzystwie niekontrolowanej liczby krewetek red cherry?
dalej mam sporo pytań co do ich rozmnażania: 1. jakie duże powinno by akwarium tarliskowe? 2. jak powinno wyglądać ? (rośliny i dekoracje) 3. jaka powinna by w nim woda? 4. ile ryb przekłada do akwarium tarliskowego i w jakim stosunku płciowym? 5. skąd będzie wiadomo że już jest po tarle? 6. Jak karmić młode?
z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #229 : Styczeń 24, 2009, 14:55:32 » |
|
5-10 szt Bardzo często się trą w ogólnym, ale rodzice zżerają ikrę, dlatego przydatny jest ruszt ikrowy lub dużo np. mchu. Najlepiej odławiać pojawiajace się maluszki. Jedzą wszystko nie sa wybredne, suchy bez problemu, ale wiadomo szybciej rosną to pokarmie żywym.
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #230 : Styczeń 29, 2009, 12:58:48 » |
|
ostatnio natknąłem się na tekst o microrazborah galaxy gdzie było napisane że u samic w okolicy odbytu jest czarna plamka a u samców jej nie ma czy to prawda?
|
|
|
|
|
|
|
ivan23
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #231 : Styczeń 29, 2009, 14:19:30 » |
|
|
|
|
|
122, 63, 15, 36, 24, 24, 22 microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #232 : Styczeń 29, 2009, 14:36:33 » |
|
właśnie w tym artykule znalazłem tą informacje
|
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #234 : Luty 19, 2009, 08:15:54 » |
|
co do sprzedajacego reklamy nie mam zamiaru mu robić ale kupiłem u niego sporo ryb głównie ze wzgledu na cenę 1 gatunek przez allegro resztę na miejscu on sprowadza ryby od importerów z zagranicy (dlatego niskie ceny), przechodzą kwarantannę i ida dalej do sklepów i na allegro nie wiem dlaczego w tym przypadku wyraźnie zaznaczył, że z własnej hodowli? może te egzemplarze są z hodowli znajomego może faktycznie osobiście je wyhodował...? zawsze mozna maila z pytaniem wysłać
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 08:18:53 wysłane przez marcinl »
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #235 : Luty 19, 2009, 14:36:32 » |
|
co do sprzedajacego reklamy nie mam zamiaru mu robić ale kupiłem u niego sporo ryb głównie ze wzgledu na cenę 1 gatunek przez allegro resztę na miejscu on sprowadza ryby od importerów z zagranicy (dlatego niskie ceny), przechodzą kwarantannę i ida dalej do sklepów i na allegro nie wiem dlaczego w tym przypadku wyraźnie zaznaczył, że z własnej hodowli? może te egzemplarze są z hodowli znajomego może faktycznie osobiście je wyhodował...? zawsze mozna maila z pytaniem wysłać
ryby z własnej hodowli niby gwarantuja, ze ryba nie musiala przechodzic stresu wielogodzinnej podrozy- ryby z wlasnej hodowli sa zapewne zdrowsze i moge sie zalozyc,ze dluzej zyja dlatego wlasna hodowla przemawia na plus szczerze to rozmnazanie tych rybek to zadna sztuka wiec nie ma co sie dziwic
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #236 : Luty 19, 2009, 14:42:52 » |
|
mam pytanie ile mogę mieć tych cudownych rybek w akwarium 30l w towarzystwie niekontrolowanej liczby krewetek red cherry?
dalej mam sporo pytań co do ich rozmnażania: 1. jakie duże powinno by akwarium tarliskowe? 2. jak powinno wyglądać ? (rośliny i dekoracje) 3. jaka powinna by w nim woda? 4. ile ryb przekłada do akwarium tarliskowego i w jakim stosunku płciowym? 5. skąd będzie wiadomo że już jest po tarle? 6. Jak karmić młode?
z góry dzięki za pomoc
1. i 2. ja stosowalem 25l z fitrem grzalka i dwoma garsciami mchu jawajskiego 3. sa stosowalem miekka (ciezko powiedziec jak,ale u mnie w miescie nie ma czegos takiego jak kamien w czajniku- w ogole) o temp 24/25 stopni 4. gdy staralem jakos kontrolowac tarlo to mialem juz tylko 7 rybek- 3 samce 4 samice 5. ciezko stwierdzic- mi ciagle szalaly po prostu odlawialem ryby z tarliskowego po 4, 5 dniach 6. drognym papu- ja kupowalem mrozonki dla narybku i scieralem na drobne papu dla kiryska w tym kaskaderskim systemie mialem ok. 20 sztuk drobnicy z jednego rzutu
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #237 : Luty 19, 2009, 14:44:33 » |
|
szczerze to rozmnazanie tych rybek to zadna sztuka wiec nie ma co sie dziwic no własnie IMO jest 1. dlatego że to piękna i mało wymagająca rybka do nawet małego zbirnika - więc praktycznie dla wszystkich 2. skoro tak łatwo ją rozmnożyć dlaczego jest jej tak mało na rynku i dlaczego jest tak droga? 3. jeśli to jest takie łatwe to juz powinni się pojawić chętni do zarobku, kupię 5 szt. za rok będzie 50 młodych x7 no na gupikach sie nie zarobi...
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #238 : Luty 19, 2009, 18:52:07 » |
|
no wiesz... ja rozmnazalem microrasborki mialem nawet sprzedac pierwsze wybarwione ale stracilem calutki narybek w wykwicie pierwotniakow cena jest wysoka? ja placilem za sztuke 14zl ztego co pamietam- czyli juz polowe stanialy
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #239 : Luty 19, 2009, 18:55:25 » |
|
sorry Twoją drugą wypowiedź przeczytałem już po odpowiedzi na pierwszą, a że zwijałem się z pracy do domu nie zdążyłem edytować, a potem zapomniałem też się zastanawiam nad tymi rybkami ale chyba miałbym zbyt dużą zupkę w swoim akwarium
|
|
|
|
|
|
|
|