djdzej1000
|
|
« Odpowiedz #240 : Luty 19, 2009, 19:35:48 » |
|
marcinl to fajnie, że Ci się udało kupić zdrowe m.r. To przepiękne danio niebiańskie to wszak cudna rybka . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #241 : Luty 19, 2009, 20:59:38 » |
|
marcinl to fajnie, że Ci się udało kupić zdrowe m.r. wcale nie kupiłem - gdzie tak napisałem? zastanawiam się tylko nad zakupem i czy nie będzie to przesyt w moim zbiorniku...
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #242 : Luty 20, 2009, 19:31:25 » |
|
ja bym tlyko zxastanowił się nad gurami czy przypadkiem zbytnio nie bedzie ploszyć galatek... to bardzo bojazliwe rybki heheheh... mi w baniaku zaraziły neonki inessa lękiem przed wszystkim
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #243 : Luty 20, 2009, 22:06:36 » |
|
aha czyli galaxy chowają się tak jak neonki inesa ja swoje ineski widuję rzadko cały czas ukryte w gąszczu w takim razie zrezygnuję z microrasborek - wolę takie "widoczne" dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #244 : Luty 21, 2009, 11:27:59 » |
|
a czy przed tarłem rozdzielić samce od samic
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #245 : Luty 21, 2009, 15:39:45 » |
|
nie ma potrzeby rozdzielać. niektórzy ponoć w ten sposób ponoć podkręcali im libido, ale ja nigdy tego nie zrobilem a male byly
|
|
|
|
|
|
|
Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #246 : Marzec 31, 2009, 11:12:34 » |
|
Witam. A Ja mam pytanko odnośnie towarzystwa dla galtek. Obecnie mam 2 brzanki różowe i 10 rosborek (wpuszczone wczoraj). Brzanki wydaja mi się za duże i z miłą chęcią bym je oddał (2 samce) ale nie mam komu a z drugiej strony mogę je do żółwiarium wpuścić ale tam długo nie pożyją raczej. Zdecydowałem się na towarzysto rozbor z brznkami i nie wiem czy to dobre rozwiązanie. W sumie brzanki nie interesują się galatkami i zachowują się jak wcześniej. Prosze o odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #247 : Marzec 31, 2009, 19:59:18 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 20:01:21 wysłane przez marcinl »
|
|
|
|
|
Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #248 : Kwiecień 01, 2009, 17:55:56 » |
|
Świetne te rybcie są. Ciekawe ile by kosztowały u mnie w hurtowni. Galaxy udało mi się kupić po 5 zł. Są co prawda małe, trochę wybiedzone i niewybarwione ale co to za frajda kupić od razu śliczne rybcie:).
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #249 : Kwiecień 01, 2009, 18:15:47 » |
|
ja się mogę pochwalić że przygotowuję akwarium tarliskowe i za jakieś 2-3 tygodnie zrobię pierwszą próbę rozmnożenia galatek
|
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #251 : Kwiecień 03, 2009, 15:41:11 » |
|
wszystko uper tlyko współczuję przy próbie wyłowienia rybek po tarle będzie niezly dym moim zdaniem spoko proponuję się zastanowić nad zwiększeniem ilości mchu- zawsze większe szanse na zachowanie większej ilości ikry
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #252 : Kwiecień 03, 2009, 15:48:57 » |
|
teraz mchu więcej nie mam i to musi starczyć ale przy następnych próbach zastosuje się do twojej rady i wrzucę więcej .
a możesz mi jeszcze powiedzieć czy dla maluchów pierwszym pokarmem mogą być nicienie micro??
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #253 : Kwiecień 03, 2009, 17:33:21 » |
|
teraz mchu więcej nie mam i to musi starczyć ale przy następnych próbach zastosuje się do twojej rady i wrzucę więcej .
a możesz mi jeszcze powiedzieć czy dla maluchów pierwszym pokarmem mogą być nicienie micro??
ja stosowałem nicienie micro i drobno roztarty pokarm suchy. proponuję też sciągnąć z okolic dna i roślin trochę wody z twojego zbiornika, żeby do tarliskowego wprowadzić trochę planktonu na sam początek. przez 2,3 dni po pojawieniu sie narybku mogą nie przyjmować pokarmu zbyt chętnie więc bardzo uważaj z ilością nicieni i próbuj najpierw malutkimi ilościami
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #254 : Kwiecień 03, 2009, 17:44:42 » |
|