lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #255 : Kwiecień 03, 2009, 17:56:16 » |
|
Powodzenia ci życzę jak się uda to jestem pierwsza w kolejce po rybki pozdrawiam
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #256 : Kwiecień 06, 2009, 19:42:30 » |
|
dzisiaj przyszły do mnie nicienie micro, a 3 samce wylądowały w tarliskowym, za jakieś 5-7 dni wpuszczę tam jeszcze 3 samiczki Mam nadzieję że się wszystko uda
|
|
|
|
|
|
|
qroqiet
Nowy
|
|
« Odpowiedz #257 : Kwiecień 08, 2009, 15:03:47 » |
|
Czy jest jakaś granica bezpieczeństwa (liczba dni), kiedy wiadomo, że małe Razborki są już raczej bezpieczne i najpewniej przeżyją w danych warunkach? Od soboty mam 4 maluchy i codziennie drżę ze strachu o nie...
|
|
|
|
|
|
|
tutusik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #258 : Kwiecień 08, 2009, 15:45:53 » |
|
Czy jest jakaś granica bezpieczeństwa (liczba dni), kiedy wiadomo, że małe Razborki są już raczej bezpieczne i najpewniej przeżyją w danych warunkach? Od soboty mam 4 maluchy i codziennie drżę ze strachu o nie...
radze ci wyłowić bo napewno wieksze zjedzą ( na 90% ) po 2 tyg raczej beda bezpieczne
|
|
|
|
|
|
|
qroqiet
Nowy
|
|
« Odpowiedz #259 : Kwiecień 08, 2009, 19:27:23 » |
|
Maluchy zostały odłowione natychmiast, są teraz w kotniku, w tym samym akwarium, w którym się wykluły. Niestety w tym samym dniu jeden z maluchów umarł, więc mniemam, że są bardzo delikatne i wrażliwe, zwyczajnie się o nie boję... Dowiedziałam się, że małe są bezpieczne przy dorosłych rybach jak są około 1/3 ich wielkości, ale moim jeszcze do tego daleko
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #260 : Kwiecień 08, 2009, 19:42:07 » |
|
a jakim pokarmem karmisz maluchy?
|
|
|
|
|
|
|
qroqiet
Nowy
|
|
« Odpowiedz #261 : Kwiecień 09, 2009, 08:30:34 » |
|
Przez pierwsze 4 dni dostawały Mikrovit, a dzisiaj rano żółtko.
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #262 : Kwiecień 09, 2009, 20:19:19 » |
|
I rosną na microvicie?
|
|
|
|
|
|
|
tutusik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #263 : Kwiecień 10, 2009, 13:14:38 » |
|
I rosną na microvicie?
moje maluszki rosły na mikrovicie
|
|
|
|
|
|
|
qroqiet
Nowy
|
|
« Odpowiedz #264 : Kwiecień 11, 2009, 15:21:31 » |
|
Powolutku, ale rosły. Wczoraj, w 6 dniu dwie rybki umarły nie wiem czemu, w środowisku i karmieniu nic się nie zmieniło... Dzisiaj 7 dzień, 2 pozostałe rybki mają się marnie, nawet jeść nie chcą Dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #265 : Kwiecień 11, 2009, 15:36:25 » |
|
powinnaś je karmić żywym pokarmem, wtedy szybciej rosną i są w dużo lepszej kondycji
|
|
|
|
|
|
|
|
qroqiet
Nowy
|
|
« Odpowiedz #267 : Kwiecień 15, 2009, 10:32:18 » |
|
Mój osesek nadal walczy Wczoraj kupiłam artemię i czekam aż się wylęgnie. Mam nadzieję, że malec się wzmocni podrośnie.
|
|
|
|
|
|
|
ivan23
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #268 : Kwiecień 15, 2009, 13:36:52 » |
|
Mam te erythromicrony, kupiłem właśnie od gościa ze Szczecina, a zdecydowałem się na to, ponieważ chcę się zająć profesjonalnie hodowlą małych gatunków z Azji i Oceanii. Mam 8 sztuk tej microrasbory, cena kosmiczna, to fakt, ale od początku założyłem sobie, że nie będę hodował nudnych oklepanych gatunków. Rybki prawdopodobnie pochodzą z odłowu, są niesamowicie płochliwe, żeby je poobserwować trzeba skradać się do akwa na czworakach Cieszy mnie jednak to, że nie są to prawdopodobnie osobniki z hodowli ze względu na genetyczną czystość, co powinno zaowocować ew. w przyszłości pięknymi potomkami. Kolorystyki aż tak niesamowitej jak na tej fotce z allegro nie mają, zresztą to standard, że na aukcjach fotki rybek pochodzą z różnych serwisów i są "podkręcone". Niemniej, jestem bardzo zadowolony z zakupu Teraz zamierzam zakupić badisa scarleta i microrasborę kubotai, no ale do tego kolejne akwa musiałbym postawić
|
|
|
|
122, 63, 15, 36, 24, 24, 22 microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
|
|
|
qroqiet
Nowy
|
|
« Odpowiedz #269 : Kwiecień 17, 2009, 08:37:12 » |
|
Wczoraj wykluła się artemia i nasza rybka wreszcie się najadła, chyba pierwszy raz od urodzenia Myślałam że pęknie. Rybka bardzo się ożywiła, chyba pokarm jej służy, ale i tak podaję dodatkowo Mikrovit i żółtko, bo podobno im bardziej zróżnicowany pokarm, tym lepiej. Mam nadzieję, że teraz zacznie też rosnąć, bo ma teraz 13 dni, a nadal jest bardzo malutka.
|
|
|
|
|
|
|
|