wisnia_gc
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 20, 2007, 21:12:47 » |
|
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow.Glownie zajmuje sie hodowla mieczykow i molinezji , ale udalo mi sie takze wyhodowac skalary , glonojady,pielegnice,gupiki,brzanki. Jesli macie jakies pytania to bardzo chetnie na nie odpowiem.Pozdrawiam
Czy to prawda, że samce mieczyka welonowego są bezpłodne. Mam parkę, samiec welonowy a samiczka wygląda na normalną w sensie nie-welonową. Pływają razem już miesiąc i nic. Nawet się sobą nie interesują. Nie wiem dokładnie jak jest z samicami, ale jak miałem samca weloniastego to nie miałem po nim młodych.
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 20, 2007, 21:14:20 » |
|
To spokojnie mogę samicę oddać. I tak jej nie lubię....
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
wisnia_gc
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 20, 2007, 21:19:43 » |
|
To spokojnie mogę samicę oddać. I tak jej nie lubię....
To nie chcesz mieć młodych
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny
gg 13198444
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 20, 2007, 21:22:51 » |
|
Jesteś kolejną osobą, która mówi, że samce welonowe trafiaja kulą w płot chyba naprawdę tak jest poczekam jeszcze trochę i zobaczę co i jak. może sytuacja się rozwinie...
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 21, 2007, 00:01:36 » |
|
msle,ze skcesem byloby znalezc w takim razie plodny egzemplarz... pewnie zbyt wielka selekcja doprowadzila o tego,ze sa bezzplodne- brak wymiany genow. co samo wyniszczylo wiekszosc gynastii europejskich wzeniajacych sie w kuzynostwo mysle,ze powinnas probowac, starac sie zapewnic im jak najlepsze warunki do rozrodu i jeszcze najlepiej doloz jedna mamuske jak ci sie uda to masz pewna kase z tego biznesu
|
|
|
|
|
|
|
|
Stariu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 27, 2007, 15:35:38 » |
|
Siema mam 4 molinezje samiczki i 2 samce mam pytanie jakie powinny być parametry wody żeby sie rozmnażały z góry dzięki
|
|
|
|
Akwarium 80 litrów ;]
|
|
|
kozak-93
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 27, 2007, 19:10:52 » |
|
Do rozmnożenia molinezji wystarczy odstana woda akwarium filtr i grzałka
|
|
|
|
Astronotus ocellatus i drobnica.
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 27, 2007, 20:04:16 » |
|
Siema mam 4 molinezje samiczki i 2 samce mam pytanie jakie powinny być parametry wody żeby sie rozmnażały z góry dzięki Wystarczy stworzyć jej odpowiednie warunki do życia: http://www.akwa.aip.pl/pvelifera.html
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Stariu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 27, 2007, 20:45:26 » |
|
Do rozmnożenia molinezji wystarczy odstana woda akwarium filtr i grzałka Dzięki za rade i jeszcze jedno pytanie po ilu tygodniach mogę sie spodziewacie młodych
|
|
|
|
Akwarium 80 litrów ;]
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #25 : Listopad 27, 2007, 21:33:28 » |
|
4-8 tygodni
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
pepe.74
Nowy
|
|
« Odpowiedz #26 : Listopad 30, 2007, 09:01:22 » |
|
Parametry wody sa OK, woda jest czysta i klarowna, karmienie jest regularne i urozmaicone, temp.25-26°C, napowietranie i filtrowanie calodobowe, oswietlenie 2x18W przez 8-10 godzin,roslin duzo. Co jeszcze moge z tym faktem zrobic? DZIEKI !!! [/quote]
PH=6,8 ;KH=3 ;GH=6 ;NO2=1mg/l ;NO3=10mg/l
|
|
|
|
|
|
|
Stariu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzień 04, 2007, 16:43:36 » |
|
|
|
|
|
Akwarium 80 litrów ;]
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #28 : Grudzień 05, 2007, 18:20:21 » |
|
z moich obserwacji wynika ze samce zawsze 'dziobia w brzuch' ale im blizej rozwiazania tym czesciej , tuz przed porodem samica poprostu mie moze sie opedzic od ''dziobacza''
|
|
|
|
|
|
|
Stariu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #29 : Grudzień 05, 2007, 18:35:34 » |
|
z moich obserwacji wynika ze samce zawsze 'dziobia w brzuch' ale im blizej rozwiazania tym czesciej , tuz przed porodem samica poprostu mie moze sie opedzic od ''dziobacza''
Dzięki wielkie a wiesz moze jak okreslic ktory to tydzien ciazy bo nie wiem kiedy mam ja odlowic do kotnika
|
|
|
|
Akwarium 80 litrów ;]
|
|
|
|