Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « zestaw roślin KASANDRY co powiecie??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: zestaw roślin KASANDRY co powiecie??  (Przeczytany 1969 razy)
krzychu_m-ce
Nowy
*

« : Listopad 08, 2007, 16:22:22 »

mam zamiar urządzić sobie akwa roślinkami łądnie i na allegro  Grin http://allegro.pl/item261278088_zestaw_roslin_52szt_19_gat_kasandra_elk.html  kasandra sprzedaje zestaw roślin.. co o tym powiecie?? co musze dokupic do tego aby wszystko ładnie rosło?? Smiley myslałem nad PGC ?? oświetlenie bedzie ok 50 W / 100l. nawożenie CO2 z bimbrowni. Proszę o wypowiedzi. jeśli może zaproponujcie mi coś też.   Cheesy papa
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 17:47:14 wysłane przez Emi » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 08, 2007, 17:55:01 »

Za takim oświetleniem i bimbrownią to Ci wystarczy dokupienie nawozów. Linia Planta Gainer to bardzo dobre nawozy jednak do PG Classic proponowałabym dokupić Ci PG Makro i PG Ferro.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
krzychu_m-ce
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 08, 2007, 18:35:27 »

prosze o dłuższe :Di bardziej wyczerpujące wypowiedzi żebym mógł jak najlepiej to urządzić:)   Smiley czy taki dobór roślinek jest ok i wogóle co jeszcze powiecie  Wink  Grin
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 08, 2007, 21:41:14 »

Roślinki jak roslinki. To są takie gatunki co w większości akwariów powinny bez problemów urosnąć a z takim światłem jak Ty masz i CO2 to tym bardziej. Nie będziemy za Ciebie wybierać roślin, bo przecież to Tobie mają się podobać a nie nam a zestaw, który proponuje Kasandra wydaje sie ok.

Masz jakieś podłoże specjalne? Ile cm żwiru?

Pozdrawiam,
Emi

krzychu_m-ce
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 08, 2007, 22:04:27 »

żwir mieszany ok 4 cm miejscami 5 cm  Grin mam nadzieje że uda mi sie poraz pierwszy uchodowac ładnie roślinki  Afro
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2007, 13:42:43 »

Możesz dosypać jeszcze ze 2 cm żwirku najlepiej o granulacji ok 2-3 mm. Pod korzenie możesz wsadzić kulki gliniane (polecam JBL) bądź gliniano torfowe (je kupisz na allegro) albo specjalne tabletki. Przez pierwsze 3-4 tygodnie nie nawoź roślin do kolumny wody a tylko do podłoża.

Powodzenia.

Pozdrawiam,
Emi

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: