Witam, mam pewien problem z moją rybką dlatego proszę o pomoc kogoś doświadczonego. Otóż w akwarium 30 l od kilku lat trzymam 1 rybę (po prostu sie uchowała resza zdechła) Kilka lat temu myślałam że jest to kirys ale teraz ma już prawie 10 cm i nie wiem co to za gatunek. Ale do rzeczy: jakieś 2 tygodnie temu postanowiłam mu zmienić wodę całkowicie. (wstyd ale nie zmieniałam już od jakiegoś 1,5 roku więc było dość zaglonione). Rybka zjadała glony ale jadła też płatki Tropicala. Po zmianie wody musiałam usunąć część sztucznych roślin bo się rozpadały i teraz akwarium jest w większej połowie puste. Ryba nie chce jeść, jej kolor zbladł, do tego rzuca się po przedniej szybie akwarium, tak jakby chciała ją zaatakować. Nie rozumiem co się dzieje, zazwyczaj była bardzo spokojna. Boję się że jak tak bedzie walić a tą szybę to sobie w końcu coś zrobi na dodatek jak na nią patrzę to chce mi się płakać bo bardzo chcę pomóc ale nie wiem jak
Błagam o pomoc, nie chcę żeby zdechła...
Z racji tej że może to nie być choroba z góry przepraszam Panów Moderatorów jeśli umieściłam ten post w nieodpowiednim dziale.