Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Amano a Red Cherry, Red Cherry a ikra?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Amano a Red Cherry, Red Cherry a ikra?  (Przeczytany 2775 razy)
Kicha
Stały użytkownik

« : Listopad 21, 2007, 22:40:44 »

Amano z Red Cherry (120 litrów) grozi to jakąś agresją (moje amano nie chcą jeść nawet narybku gupika który leniwie przepływa im przed oczami  Undecided ) ale wole spytać na wszelki może to jakiś konflikt rodzinny czy coś a i chce potrzymać je sobie w akwa w którym w między czasie będę się starał rozmnażać neonki więc jak bardzo red cherry lubi ikrę...? amano mam na razie 4 sztuki (dwie parki) a i jak jest w końcu z red cherry jak one się rozmnażają oczekuje tylko jakichś linków a i odpowiedzcie na mój poprzedni temat czym się różni red cherry od fire red bo nie jestem pewien Smiley  papa

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 22, 2007, 08:59:18 »

U mnie między amano a innymi krewetkami nie dochodzi do żadnych scysji jak na razie. Jeśli chodzi o red cherry a fire red to według mnie to ta sama odmiana. Zerknij na stronę: http://www.akwaria.pl/krewetki/neocaridina_heteropoda_red.html

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2007, 00:44:04 »

napisałem kiedyś temat ale mi nie odpisali  Undecided według mnie red cherry jest biała pokryta czerwienią dość intensywną przy odnóżach i brzuchu widać biel http://www.obiektywni.pl/upload/real/10/49393_390570.jpg
 fire red ich ciało jest jasno czerwonego, pomarańczowego koloru http://www.akwarysci.com/img/caridina_sp_fire_red.jpg jak dla mnie różnica jest bardzo wyraźna ale nie wiem czy mam racje bo to moje własne spostrzeżenia a jak tam red cherry kontra ikra?

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2007, 06:29:39 »

W tym linku który podałem piszą, że to ten sam gatunek - inna odmiana kolorystyczna pewnie albo coś - nie wiem dokładnie jak wygląda systematyka... A jeśli chodzi o ikrę to myślę, że krewetki chętnie się poczęstują obserwując ich tryb żywienia... Dodatkowo neonki to chyba musisz w oddzielnym kotniku rozmnażać z odpowiednimi warunkami (niskie ph, garbniki, zaciemnione akwa bo ikra obumiera od światła)..

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: