Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pompka z brzeczyka  (Przeczytany 2263 razy)
bobeler
Nowy
*

« : Listopad 27, 2007, 21:24:05 »

Siemka! Dzisiaj wyciagnelem ze starej maszynki do obcinania wlosow brzeczyk. Cheesy Czy (i jak) sie da z niego zrobic brzeczyk ktory by tloczyl powietrze do akwarium? Prosilbym tez o jego schemat, bo tego szukalem a nie znalazlem. Sad

mow gupik nie glupek Wink
Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 27, 2007, 23:53:58 »

z tego co mi wiadomo to cały mechanizm z maszynki do strzyżenia może pracować max 30 min i powinno sie go ochłodzić zanim sie go powtórnie włączy

KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2007, 06:27:46 »

Zgadza się nie popracuje zbyt długo bo się przegrzeje oraz sporo zachodu z wykonaniem - "kupa roboty na marne!"

Zwykłe, najtańsze brzęczyki są tak tanie, że nie opłaca się ich robić we własnym zakresie.

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 28, 2007, 07:39:46 »

a ja mam dobre roziwazanie
poszukaj silnika z adapteru + tulejka na silniczek musi byc z rowkiem
kolko z bakielitu ale z pcv do srodka lozysko i na podstawke to
do kolka z bakielitu czy pcv przykrecasz plaskownik ze stopniowaniem i do niego przykrecasz tlok
tlok mozna wykonac z maski przeciw gazowej chodzi o gume i zaworki
to wszystko skrecasz i ustwiasz skok
laczysz kolka z silnika z kolem bakielitu lub pcv za pomoca paska z magnetofonu lub zwyklej paczochy
wlaczasz silniczek do pradu i masz super cicha pomke o niskim poborzeenergi i moze pracowac 24 na h Smiley)))
mozna tez do tego pocpiac wiatraczek z pc aby wial na silniczek i go dadtkowo schladzal chodz to jest nie konieczne
jest to stare rozwiazanie akwarystyczne z lat 80 tych kiedy to w polsce nic nie bylo mozna dostac ale jak ono sie dobrze sprawdzalo Smiley)

bobeler
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 28, 2007, 09:22:52 »

Dzieki! Mysle ze zrobie se ta z tym silnikiem od adapteru:D

mow gupik nie glupek Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: