Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Moje akwaria - 126l, 30l, 25l, 20l, 3,5l by Misquamacus :)
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: Moje akwaria - 126l, 30l, 25l, 20l, 3,5l by Misquamacus :)  (Przeczytany 42303 razy)
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #60 : Grudzień 30, 2007, 11:53:13 »

Hej Kubuś, widzę, ze "akłaskejpujesz"  Wink
Z całym szacunkiem ,ale nie rozumiem niektórych uprzedzenia do aquascape'ingu (nie wiem czy dobrze napisałem Cheesy ) i do konkursu ADA np.wątek z akwarium szymona
gdzie powiedział ,że od ADA trzyma się z daleka.Czemu ?Czy po prostu te akwaria nie podobają się wam czy coś innego bo nie kapuje Huh
@Kuba pozdrawiam forumowego imiennika Grin

5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #61 : Grudzień 30, 2007, 12:14:38 »

rany skomplikowane to jest Huh

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Grudzień 30, 2007, 18:10:30 »

Czy ja wiem Smiley
od teraz jestem znany pod nowym loginem Tongue Misquamacus Smiley kto czyta mastertona to wie Tongue
pozdrawiam Forumowiczów Smiley

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #63 : Grudzień 30, 2007, 23:56:09 »

niezłe, niezłe (chociaż długo nie mogłam się przekonać do morskich  Cool  )

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #64 : Grudzień 31, 2007, 11:11:41 »

mam pytanie misqumacus - ile zaplaciles za urzadzenie tego morskiego ?? chcialem przerobic moje 112 l malawi na morskie z krewetkami, błazenkami i ukwiałami a moim pyskom zafundowac wieksze ( wkoncu im tez cos sie nalezy ). ale nie wiem czy to wypali.

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #65 : Grudzień 31, 2007, 11:48:39 »

ja ze sprzętu kupowałem odpieniacz + pompka, aquael turbo 350, reszte miałem, za to za życie sporo poszło, a to tylko 30l do 112 idzie dość sporo skały to też spory koszt, odpieniacz lepszy ....

anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #66 : Grudzień 31, 2007, 11:59:49 »

Nie przeczytałem wszystkich wypowiedzi w tym wątku więc od razu przepraszam za uwagę jaką tu rzucę (bo może już to ktoś napisał).
Dotyczy ona baniaczka morskiego. Dowiedziałem się od znajomego "morszczaka", że błazenek (widzę jedną sztukę) w naturze żyje w parach. Ponadto potrzebuje minimum 20l wody na sztukę.
Poza tym morskie ładnie ci wyszło - brawo Grin

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #67 : Grudzień 31, 2007, 12:05:10 »

wiem, ze w parach, jak bede miec 6 dyszek to dokupie, narazie mam deficyt ......
to miło, że Wam sie podoba Smiley

glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #68 : Grudzień 31, 2007, 13:20:30 »

no zeby przerobic to moje malawai na morskie to bym musial wiele kasy włozyc w to. kawałek zywej skały na allegro 60 - 70 zł, do tego rybcie i krewetki ( błazenki po 50 zł na allegro - sztuka, krewetki nie wiem ale podejrzewam ze do 30 zł  napewno), odpieniacz i pompka tak jak pisales jeszcze byly by potrzebne. taka przerobka by mnie kosztowala napewno 500zł, a narazie kasy nie mam bo akurat wydałem 450 na aerograf i kompresor ( pewnie nie wiecie ale mam jeszcze jedna pasje - modelarstwo redukcyjne Cheesy, tez super hobby ) i w zwiazku z tym tez mam debet na koncie Wink

słyszałem jeszcze gdzies ze na tej skałce co mam w malawi, czyli na wapniu muszlowym mozna hodowac zywa skałe - mial bym juz jeden problem z głowy Smiley
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 13:22:43 wysłane przez glonojad » Zapisane

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #69 : Grudzień 31, 2007, 13:31:06 »

hehe skałka 30/kg jak dobrze znajdziesz, do 112 to min 17-18 kg optymalnie min 20kg Smiley
krewetka czyszcząca 65 jak dobrze znajdziesz, normalnie ok 70-75 (ofc ta najzwyklejsza)
odpieniacz do 112 ? ok 250zł
błazenki najtaniej znajdziesz po 60zł/szt
500 to nawet na skałe nie starczy Wink
ja sam zbieram na 126 morskie i jakoś końca nie widze Smiley
owszem można hodowac żywą, trwa to ok 6m-cy (oczywiście chodzi o zmianę barwy i lekki porost glonem wapiennym) jeżeli będzie min 50% skały w stosunku do objętości zbiornika, full światło, idealne parametry, i skała którą chcesz ożywić to ok 5-7% całości w zbiorniku Smiley normalnie 'żywe' skały 'produjuką' się latami
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 13:34:13 wysłane przez Misquamacus » Zapisane

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #70 : Grudzień 31, 2007, 14:29:44 »

Nie no mini Flotor moim zdaniem wystarczy na 112l skoro pisze ,że do 200 Wink Więc odpieńka kupisz za 106zł Wink (przynajmniej w mojej okolicy tyle kosztuje)

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #71 : Grudzień 31, 2007, 14:53:06 »

wszyscy np. na nano-reef są zgodni że jest za mały Smiley

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #72 : Styczeń 05, 2008, 20:50:15 »

AKTUALIZACJA

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #73 : Styczeń 05, 2008, 21:00:39 »

Jest coraz Good ! lepiej tym bardziej jak Błazenki doszły Cheesy.A co do tła to może hmm...czarne ?Ale nie bardzo będzie wyglądało sam nie wiem może jednak z tym niebieskim spróbujesz ?

glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #74 : Styczeń 23, 2008, 15:52:14 »

moze byc morszcak bez odpieniacza??

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17
  Drukuj  

Skocz do: