Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #60 : Grudzień 30, 2007, 11:53:13 » |
|
Hej Kubuś, widzę, ze "akłaskejpujesz" Z całym szacunkiem ,ale nie rozumiem niektórych uprzedzenia do aquascape'ingu (nie wiem czy dobrze napisałem ) i do konkursu ADA np.wątek z akwarium szymona gdzie powiedział ,że od ADA trzyma się z daleka.Czemu ?Czy po prostu te akwaria nie podobają się wam czy coś innego bo nie kapuje @Kuba pozdrawiam forumowego imiennika
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #61 : Grudzień 30, 2007, 12:14:38 » |
|
rany skomplikowane to jest
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #62 : Grudzień 30, 2007, 18:10:30 » |
|
Czy ja wiem od teraz jestem znany pod nowym loginem Misquamacus kto czyta mastertona to wie pozdrawiam Forumowiczów
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #63 : Grudzień 30, 2007, 23:56:09 » |
|
niezłe, niezłe (chociaż długo nie mogłam się przekonać do morskich )
|
|
|
|
zbieram na szczęście, kto się dołoży? To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #64 : Grudzień 31, 2007, 11:11:41 » |
|
mam pytanie misqumacus - ile zaplaciles za urzadzenie tego morskiego ?? chcialem przerobic moje 112 l malawi na morskie z krewetkami, błazenkami i ukwiałami a moim pyskom zafundowac wieksze ( wkoncu im tez cos sie nalezy ). ale nie wiem czy to wypali.
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #65 : Grudzień 31, 2007, 11:48:39 » |
|
ja ze sprzętu kupowałem odpieniacz + pompka, aquael turbo 350, reszte miałem, za to za życie sporo poszło, a to tylko 30l do 112 idzie dość sporo skały to też spory koszt, odpieniacz lepszy ....
|
|
|
|
|
|
|
anrd
|
|
« Odpowiedz #66 : Grudzień 31, 2007, 11:59:49 » |
|
Nie przeczytałem wszystkich wypowiedzi w tym wątku więc od razu przepraszam za uwagę jaką tu rzucę (bo może już to ktoś napisał). Dotyczy ona baniaczka morskiego. Dowiedziałem się od znajomego "morszczaka", że błazenek (widzę jedną sztukę) w naturze żyje w parach. Ponadto potrzebuje minimum 20l wody na sztukę. Poza tym morskie ładnie ci wyszło - brawo
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #67 : Grudzień 31, 2007, 12:05:10 » |
|
wiem, ze w parach, jak bede miec 6 dyszek to dokupie, narazie mam deficyt ...... to miło, że Wam sie podoba
|
|
|
|
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #68 : Grudzień 31, 2007, 13:20:30 » |
|
no zeby przerobic to moje malawai na morskie to bym musial wiele kasy włozyc w to. kawałek zywej skały na allegro 60 - 70 zł, do tego rybcie i krewetki ( błazenki po 50 zł na allegro - sztuka, krewetki nie wiem ale podejrzewam ze do 30 zł napewno), odpieniacz i pompka tak jak pisales jeszcze byly by potrzebne. taka przerobka by mnie kosztowala napewno 500zł, a narazie kasy nie mam bo akurat wydałem 450 na aerograf i kompresor ( pewnie nie wiecie ale mam jeszcze jedna pasje - modelarstwo redukcyjne , tez super hobby ) i w zwiazku z tym tez mam debet na koncie słyszałem jeszcze gdzies ze na tej skałce co mam w malawi, czyli na wapniu muszlowym mozna hodowac zywa skałe - mial bym juz jeden problem z głowy
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 13:22:43 wysłane przez glonojad »
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #69 : Grudzień 31, 2007, 13:31:06 » |
|
hehe skałka 30/kg jak dobrze znajdziesz, do 112 to min 17-18 kg optymalnie min 20kg krewetka czyszcząca 65 jak dobrze znajdziesz, normalnie ok 70-75 (ofc ta najzwyklejsza) odpieniacz do 112 ? ok 250zł błazenki najtaniej znajdziesz po 60zł/szt 500 to nawet na skałe nie starczy ja sam zbieram na 126 morskie i jakoś końca nie widze owszem można hodowac żywą, trwa to ok 6m-cy (oczywiście chodzi o zmianę barwy i lekki porost glonem wapiennym) jeżeli będzie min 50% skały w stosunku do objętości zbiornika, full światło, idealne parametry, i skała którą chcesz ożywić to ok 5-7% całości w zbiorniku normalnie 'żywe' skały 'produjuką' się latami
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 13:34:13 wysłane przez Misquamacus »
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #70 : Grudzień 31, 2007, 14:29:44 » |
|
Nie no mini Flotor moim zdaniem wystarczy na 112l skoro pisze ,że do 200 Więc odpieńka kupisz za 106zł (przynajmniej w mojej okolicy tyle kosztuje)
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #71 : Grudzień 31, 2007, 14:53:06 » |
|
wszyscy np. na nano-reef są zgodni że jest za mały
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #72 : Styczeń 05, 2008, 20:50:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #73 : Styczeń 05, 2008, 21:00:39 » |
|
Jest coraz lepiej tym bardziej jak Błazenki doszły .A co do tła to może hmm...czarne ?Ale nie bardzo będzie wyglądało sam nie wiem może jednak z tym niebieskim spróbujesz ?
|
|
|
|
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #74 : Styczeń 23, 2008, 15:52:14 » |