Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #105 : Marzec 08, 2008, 21:42:21 » |
|
odp. ps. po 4 godzinnej akwarii prądu zastałem na pół już zjedzone przez wieloszczety a co do ostrego foto wiem, ale nie bardzo mam jak się ustawić a 'ala statywem na łózku coś jeszcze pokombinuję
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #106 : Marzec 09, 2008, 13:02:59 » |
|
Jejq 4h awaria nie powinna spowodować śmierci błaznów .Wiesz może dokładnie dlaczego umarły ?Jednak dwie ryby w tak małym litrażu to pomyłka .Ale akwarium wypiękniało xenie pięknie porosły (nie długo będzie z nimi problem) nie myślałeś ,żeby dołożyć jednego mniej wymagającego lps'a ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2008, 13:07:43 wysłane przez Błazenek »
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #107 : Marzec 09, 2008, 13:30:53 » |
|
wiem dlaczego wyłączony odpieniacz bakterie zaczęły padać NO2 skoczyło z 0,7 do 6 coś o ile dobrze pamiętam w każdym razie 4 lub więcej, byłem w szkole ..... a xenia to niech se rośnie, może te cholerne algi zarośnie
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #108 : Marzec 14, 2008, 17:03:54 » |
|
Zalety trzymania dwóch ryb morskich w piko rafce... .Zauważyłem ,że masz bardzo słabiutką cyrkulację....Przydała by się minimum jeszcze jedna taka .
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #109 : Marzec 14, 2008, 17:19:50 » |
|
ja zauważyłem, że cyrkulacja dla moich koralów jest odpowiednia i nie zamierzam zmieniać ps. zobacz znaczenia słówek piko- nano - mini- rafa
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #110 : Marzec 14, 2008, 17:36:06 » |
|
ps. zobacz znaczenia słówek piko- nano - mini- rafa Niby czemu ?
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #111 : Marzec 14, 2008, 17:36:46 » |
|
bo 30l to nie piko
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #112 : Marzec 14, 2008, 17:41:39 » |
|
Mega też raczej nie .W odniesieniu do prawdziwej rafy to na pewno piko...Miałem na myśli to ,że się dwa błazny pasowały do tego akwa jak kij do...oka
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #113 : Marzec 14, 2008, 17:43:43 » |
|
ale te przedrostki oznaczają konkretne litraże więc lepiej używać poprawnie, nie konkretnie porównując, bo w porównaniu do rafy w morzu to to jest kropelka, a 1000l to szklanka ....
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #115 : Marzec 14, 2008, 17:55:59 » |
|
ojejq .... lepiej skończmy dyskusje o przedrostakch, bo to do niczego nie prowadzi lepiej prosze o komentzarze i to do wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #116 : Marzec 26, 2008, 19:14:26 » |
|
zapraszam do komentowania ! nowe foto 126 i 20 ! i wreszcie uzupełniłem listy roślin
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #117 : Marzec 26, 2008, 20:38:46 » |
|
Świetnie ta 126 coraz lepiej wygląda chwastów przybywa .Ale popracuj nad 20l zmień korzon bo pomniejsza Ci akwa i pomyśl nad jakąś "głębią"
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #118 : Marzec 26, 2008, 20:39:43 » |
|
super , zmiany duże na lepsze ofc. 126 zbliża się (niebezpiecznie) do idealu! i zdjęcie o niebo lepsze od poprzedniego -pomyślalabym: nowy aparat - ale nie możliwe raczej bo zdjęcie krewetkarium po staremu niewyraźne . w 20 ta pionowa część korzenia mi nie pasi jedynie . A i co to jest to jasne na pierwszym planie.
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #119 : Marzec 26, 2008, 20:42:46 » |
|
hehe kamulec korzeń jest na tyle wielki, że jedno 'rozgałęzienie' wystaje z 25cm nad akwarium w krewetkarium planuje zrobić całkowity trawnik z gałęzatki i kilka ammenek na tył lepsze foto, heh zazwyczaj robie na 'ala statywie ze sterty książek, a dziś postawiem aparat na ... kolanie w krewetkarium przed momentem zmieniłem światlo z halogenu na 8W świetlówkę, lepiej jeszcze będę pracować, hehe bo mam małą 'wizję'
|
|
|
|
|
|
|
|