Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « wir w akwarium - jak go zlikwidować ?????
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: wir w akwarium - jak go zlikwidować ?????  (Przeczytany 1795 razy)
franta
Zainteresowany
**

« : Grudzień 15, 2007, 12:51:13 »

Witam
Mam pewnien problem z moim aqa - a mianowicie:
mam aqa 112 litrowe a w nim filtr wewnętrzny HAILEA BT700 - 690l/h - pracuje 24h/dobę; nie mam pomysłu jak ustawić wylot filtru aby w moim aqa nie robiła się burza w szklance wody - wszytkie roślinki są powyginane od strumienia wody, rybki trzymają się raczej przy dnie - nie chcą wypływać pod powierzchnię wody.

Macie jakiś pomysł w jaki sposób rozprowadzić wypływającą wodę z filtra aby nie działo się to co opisałem wyżej Huh Huh Huh Huh
misiek13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2007, 12:56:20 »

skromnym zdaniem deszczownia jakas i troszke go przykrecic ( nie na max ) wiem ze w niem jest deszczownia ale chodzi mi o jakas wieksza ale to tylko moja sugestia

franta
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2007, 13:14:25 »

Niestety w moim aqa filtr nie ma możliwośći regulacji przepływu  Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
A z deszczownią też próbowałem - efekt podobny . . . . . . . .   Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 15, 2007, 13:22:18 »

Niestety w moim aqa filtr nie ma możliwośći regulacji przepływu  Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
A z deszczownią też próbowałem - efekt podobny . . . . . . . .   Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
szczerze mówiąc to trochę dziwne... Undecided Też miałem taki problem ale po założeniu deszczownicy problem znikł. Nie musisz jest ustwiać tak żeby woda z deszczowni udeżała prosto w taflę wody. Może wylot deszczowni skierować na szybę co zmniejszy hałas i "uspokoi" akwa. Pozdro Wink

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: