Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: odmulanie piasku  (Przeczytany 1523 razy)
ala
Super aktywny

ala

« : Grudzień 15, 2007, 16:21:49 »

jestem w trakcie zakladania krewetkarium- to dla mnie calkowita nowosc. akwa 20l netto kreweci jeszcze nie ma.  podlorze to piasek -czytalam ze dla nich takie najlepsze. wczoraj wpuscilam 2 slimaki neritina i narobily juz takiego syfu ze chej. nie wiem jak to odmulac?? nigdy w'swojej karierze' nie mialam takiego podlorza. odmulacz ktury posiadam (wlasnej roboty)przy zwirku sprawdza sie doskonale ale wciagnie ten piasek.   jak Wy sobie z tym radzicie??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2007, 17:55:12 wysłane przez ala » Zapisane

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2007, 18:45:17 »

odchody nie wpadaja w piasek tylko są na powierzchni, warto zrobić spadek z z prawej na lewo, czy w tyłu na przód, odchody będa elegancko się turlać, a potem delikanie wężykiem odkurzamy Grin
pozdrawiam

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2007, 19:05:58 »

mam taki spadek i zeczywiscie na dole jest kup najwiecej ,spruboje wezykim sciagnac (moze mi sie uda tak zeby piachu nie wessac). Ale co z takim 'prawdziwym' odmulaniem np. co tydzien przy podmiance? czy wogule nie jest potrzebne?? iczy tego piasku nie trzeba 'wzruszyc' co jakis czas?  dziekuje za odpowiedz

cyba2
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 15, 2007, 20:41:15 »

To co zassiesz przy odmulaniu (piasek mam na myśli) wsyp potem spowrotem. I po kłopocie  Afro

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: