Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pierwsze rybki  (Przeczytany 14158 razy)
Leny
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Styczeń 01, 2004, 11:25:00 »

Jeśli zbiornik ma około 100 l to kup Skalary, Glonojady, Kiryski i stadko jakiś małych rybek np. Neon Inessa. Ja tak zrobiłem (ale nie miałem Neonów) i do tej pory wszystko żyje (akwa ma 1,5 roku).
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP

« Odpowiedz #16 : Styczeń 01, 2004, 12:52:41 »

Ja nie radzę trzymać razem skalarów i neonów. Albo jedne albo drugie...

" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2004, 13:05:31 »

Cytat: mala_lady_pank
Ja nie radzę trzymać razem skalarów i neonów. Albo jedne albo drugie...

Dokładnie, to nienajszczęśliwsze połączenie. Raczej skalary nie będą tolerowały swoich neonkowych współmieszkańców..

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2004, 23:33:36 »

Cytat: zeberko
Na krótką metę rybki żyworodne to duża atrakcja łatwość rozmnażania lecz tak naprawdę by utrzymać ich hodowlę na dłuższą metę to jest trudna sprawa. Można się nie zgodzić z moim zdaniem ale czy ktoś utrzymał linię molinezji, mieczyków czy pawiaków dłużej jak 2 lata i gatunek nie uległ degeneracji i nie były dokupowane rybki w większej ilości do obsady.

Utrzymywałem zdrową populację mieczyków przez przeszło 7 lat. W tym czasie tylko 2 razy dokupowałem po 1-2 nowej samicy w celu wprowadzenia świeżej krwi do stada liczącego ok 12 sztuk. Przy odpowiednim i urozmaiconym żywieniu i częstych podmianach wody mieczyki u mnie dożywały nawet 6 lat (rekordzistka) , pomimo tego że akwarium w którym mieszkały nie było zbyt duże (60l).

Leny
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Styczeń 04, 2004, 17:18:02 »

Macie racje...zapomnialem się. Neonki ze Skalarami być NIE MOGĄ !!!
Teraz już pamiętam jak kumplowi Skalarki zeżerały Neony.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2004, 19:49:33 »

Post jest z października i chyba autor już kupił te pierwsze rybki Smiley. A co do skalarów z neonami to prawdę gadacie Wink

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: