Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY  (Przeczytany 1457 razy)
BREFKAO2
Nowy
*

« : Grudzień 20, 2007, 20:20:41 »

Mam mały problem moim rybkom znikają ogony podobno to jakaś bakteria.Stosowałem tabletki po trzech dniach wymieniłem całą wodę po dwóch dniach znowu wszystko się zaczyna odnowa a na dodatek woda jest lekko żółtawa pomóżcie.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Grudzień 20, 2007, 20:31:56 »

coz nie jestem ekspertem ale mysle ze to martwica pletw zastosuj baktopur sery. ale zastanow sie nad przyczyna choroby. popraw warunki w akwa   ps:pisze to na podstawie ''poradnik zdrowe ryby w akwarium-ale jak''sery.

BREFKAO2
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 20, 2007, 21:07:31 »

baktopur stosowałem po trzech dniach wymieniłem cąłą wodę i po dwóch dniach wszystko się za czyna od nowa
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Grudzień 20, 2007, 21:29:46 »

z poradnika sery cytaty :''bakteryjna martwica pletw wywolana jest przez baterie, ktore obecne sa w karzdym akwarium. zdrowe ryby nie sa atakowane poniewaz ich system obronny jest wystarczajaco silny. choroba pojawia sie u ryb ktore sa zestresowane ....uszkodzone...lub akwarium jest przepelnione. martwica bakteryjna moze wystapic w zwiazku z innymi chorobami... grzybica , ranami, lub jako nastepstwo ataku pasorzytow. nienalezyta  higiena ...i zanieczyszczenie wody...wzmagaja chorobe. ... nalezy jeszcze przed kuracja poprawic warunki ..w zbiorniku''

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Grudzień 20, 2007, 21:33:14 »

Jak wymieniłaś całą wodę to narobiłaś sobie dodatkowych problemów

adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #5 : Grudzień 25, 2007, 12:20:38 »

baktopur stosowałem po trzech dniach wymieniłem cąłą wodę i po dwóch dniach wszystko się za czyna od nowa

witam

To tak jak bys restart zrobiła, ale taki na maxa.Teraz w tym akwa nie ma potrzebnych bakteri  Wściekły.To juz twoja sprawa "Twoj cyrk, twoje małpy".Tak ja  mowił sebos na własne zyczenie problemy sobie robisz oj nie dobrze oj nie dobrze.

pozdrawiam Grin Kiss papa
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2007, 12:24:20 wysłane przez adus12345 » Zapisane
marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...

« Odpowiedz #6 : Grudzień 25, 2007, 15:52:45 »

Tak chyba to ta choroba "fin rot" niszczy je doprowadzając często do całkowitego ich rozkładu.wywołują ją bakterie,atakujące najczęściej płetwę ogonową.No cóż leczenie daje na ogół słabe rezultaty.
Szkoda rybek i tyle i szkoda...NIE WIEM JAK MOD MÓGŁ NIE ZWRÓCIĆ UWAGI O TEN REGULAMIN DZIAŁU
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,723.0.html

GG 10744841 Mój były mały pies teraz jest większy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: