Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Echinodorus subalatus  (Przeczytany 968 razy)
Rafał86
Nowy
*

« : Grudzień 25, 2007, 15:01:11 »

Witam wszystkich. Na wstępie chciałem złożyć wszystkim serdeczne życzenia świąteczne. niech będą one spokojne, radosne i przede wszystkim rodzinne. Niech nadchodzący nowy rok przyniesie wiele radości i satysfakcji w życiu osobistym każdego z was. Życzę również wiele sukcesów i nowatorskich pomysłów związanych z akwarystyką w nadchodzącym 2008 roku.

Chciałem skierować kilka pytań dot. rośliny echinodorus subalatus.
czy ktoś potrafi napisać jak można spowolnić jego wzrost i jak rozszczepić roślinę macierzystą.
w moim 240l baniaku posiadam oprócz innych roślin  ogromnego echinodorusa, który prezentuje się wspaniale, jednak zależy mi aby inne rośliny również posiadały miejsce na swój  wzrost. Grin. Tym bardziej że chcę dodać do akwa kilka nowych gatunków.Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam.

wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 25, 2007, 19:46:13 »

Chyba każdy chce żeby rosliny rośły pięknie i były duże no ale... Z tego co wiem ta roślina potrzebuje dużoe światła do szybkiego wzrostu więc może to jest jakieś wyjście. Wydaje mi się że jak każda żabienica wypuszcza pędy na których wyrastają roślinki.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2008, 14:57:40 wysłane przez Emi » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: