Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky
|
 |
« : Grudzień 29, 2007, 17:48:06 » |
|
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce  --------------- 
|
|
|
bumboo
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2007, 18:31:03 » |
|
Hm to raczej nie dział na taki post ,ale co człowiek zdenerwowany ma prawo się pomylić.  Ja zmieniłbym raz w tygodniu ok.10l ,zbierając z dna zanieczyszenia.Musisz sam zaobserwować, w jakim stanie jest akwa i robić porządek P.S Edytuj post i wstaw zdjęcie swojego banieczka ,opisz je itd.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2007, 18:34:48 wysłane przez bumboo »
|
|
|
|
|
Rybciaaa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2007, 19:04:19 » |
|
Ja tez na poczatku takie akwarium mialam i zmienialam jak juz bylo widac ze woda jest bardziej brazowa... Wiec to nie jest tak ze co tydzien zmieniasz albo co 3 miesiące jak widzisz ze woda zaczyna sie robic brązowa i bedzie ze tak napisze śmierdzieć <sorry za takie slowo jesli komus przeszkadza> to znaczy ze trzeba zmienic wode 
|
|
|
|
|
|
|
bumboo
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2007, 19:15:51 » |
|
No nie wiem czy dobrze radzisz,doprowadzać zbiornik do brązowej wody i do tego żeby śmierdziało  , to moje gratulacje. Systematyczność odpowiednia higiena to raczej podctawa,lecz może się mylę.Poczekamy na następne opinie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2007, 19:18:24 wysłane przez bumboo »
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 29, 2007, 19:52:52 » |
|
20% co tydzień.I odmulacz dna i przycinka roślin i odcinanie martwych liści.Co dwa tygodnie czyścimy filtr.
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech 
|
|
|
seba75
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 29, 2007, 19:59:27 » |
|
jaka smierdzaca woda i brazowa? bawimy sie w wiejski zanieczyszczony sciek przy drodze czy w akwa?  do tego co napisal 5blue5 dodam ze sprawdzamy paramerty wody i codziennie stan w akwa 
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 29, 2007, 21:22:05 » |
|
nie zmienia sie calej wody tylko podmienia 20/25% co mniej wiecej tydzien (i przy tym odmula)
|
|
|
|
|
|
|
Janusz40
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 29, 2007, 21:31:50 » |
|
Wodę podmieniaj regularnie raz na tydzień około 20%. Czyszczenie dna delikatnie z wierzchu w zależności od jego stanu, a to zależy od ilości ryb, roślin i pokarmu. Czasami lepiej rzadziej czyścić dno, wtedy daje się szansę roślinom na rozwój. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
mario27-28
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2007, 11:10:54 » |
|
Wodę podmieniaj co tydzień,tak ok 10 góra 15litrów przy pomocy odmulacza.Nie wymienia się nigdy całej wody bo to tak jak byś zakładał akwarium od początku.Przy takim małym litrarzu musisz to robić rególarnie bo ciężko jest utrzymać w nim wszystkie parametry wody w odpowiednich wartościach.Powodzenia  i pomyśl oczymś większym bo wtedy jest to łatwiej ogarnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 30, 2007, 11:14:42 » |
|
Wszyscy Ci już doradzili, tylko nie słychaj Rybciiiii
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
Janusz40
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 30, 2007, 11:25:34 » |
|
Bardzo dobra rada. Jak na młodą osóbkę masz dużo powagi i wiedzy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
piotrek35
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 31, 2007, 19:49:35 » |
|
woda mętna biała o nieciekawym zapachu rośliny obślizłe i wszystko co wśrodku natlenienie dość obfite woda wymieniana co tydzień nie da sie jej wymienić częściowo. Co to się dzieje co to za paskództwo mi się zadomowiło w moim akwa
|
|
|
|
|
|
|
piotrek35
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 31, 2007, 19:56:37 » |
|
sory nie tu wpisałem pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 31, 2007, 20:20:15 » |
|
Wiec to nie jest tak ze co tydzien zmieniasz albo co 3 miesiące czytanie ze zrozumieniem moim państwo  Rybciaaa pisze, że to NIE jest tak, że w akwa zmienia sie wodę co tydzień, czy co 3miechy jak woda będzie brązowa i śmierdząca pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku 
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
seba75
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 31, 2007, 20:35:27 » |
|
podloze usyp w kierunku przedniej szyby oczywiscie ciensza warstwe latwiej ci bedzie odmulic - sorry nie piszcie juz o tej brazowej wodzie  podobno rybcia lubi plywac a w brazowej....
|
|
|
|
|
|
|
|