Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: eheim 2228  (Przeczytany 1925 razy)
konradkarp
Nowy
*

« : Styczeń 02, 2008, 19:52:19 »

witam
 stałem się szczęśliwym (jak myślę) posiadaczem używanego eheima 2228, mój baniaczek ma 200 l netto
gąbki wymieniłem, zawartość wyparzona
mam pytanie jak go najlepiej zalać, bo miewam problemy z uruchomieniem go w wannie, a w akwarium będzie jeszcze gorzej ?
narazie odstawiam 30 l w kanistrze i tam podłączyłem ten filterek, czy po 24h mogę go już wrzucic do baniaczka ?
darkas
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2008, 21:59:32 »

Nie bardzo wiem, co ty chcesz z tym filtrem robić, i czy na pewno chodzi ci o ten filierek(Eheim Professionel 2228).Jeżeli tak to dałbym wiele żeby zobaczyć jak wrzucasz go do baniaczka.  Ja mam Eheim Professionel II 2026, i ma on pompkę do zalewania. Na zdjęciu 2228 też widzę coś podobnego, więc może da rady pompką.  Ale jak nie ma, to podłącz wszystko, nie zakładaj tylko węża wylotowego na końcówkę w akwarium. Zaciągnij wodę ustami poczekaj aż napełni cały filtr, jak już pojawi się w wężu wylotowym zamknij zawory. Poskładaj wszystko do kupy, i dopiero włącz go do prądu. No i musi działać. Jak masz wszystko wyparzone to wg mnie możesz od razu odpalać.
konradkarp
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 03, 2008, 09:04:12 »

tak chodzi o eheim 2228 prof., wrzucić do baniaczka - oczywiście w przenośni
filtr już hula, ale aż za bardzo, deszczownica zanurzona cała w wodzie i chciała mi powyrywać wszystkie roślinki
wyjąłem z deszczownica zaślepkę i jest lepiej, ale jest może inne rozwiązanie ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2008, 17:39:40 wysłane przez konradkarp » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: