Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « MOZE KOTS WIE???????????????????????
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: MOZE KOTS WIE???????????????????????  (Przeczytany 1910 razy)
radula
Stały użytkownik

« : Styczeń 03, 2008, 16:51:44 »

WITAM MAM PYTANIE CZY KTOS WIE Z TU BYWAJACYCH GDZIE MOZNA KUPIC TE SKLADNIKI Cu, Fe, Mn, Zn, Mo, KNO3, K2SO4, MgSO4 HuhHuh?pozdrawiam i moze ktos wreszcie mi pomoze :-)

jareczek3x3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 03, 2008, 17:05:09 »

W każdym sklepie zologicznym dostaniesz najróżniejsze preparaty z tymi elementami
radula
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 03, 2008, 17:27:44 »

wiem wiem ale chciałbym każdy osobno abym mógł sam sie pobawić w nawożenie !!

jareczek3x3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 03, 2008, 17:33:34 »

hehehe to już chyba tylko w aptece. pozdrawiam
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #4 : Styczeń 03, 2008, 17:34:17 »

http://allegro.pl/item290548629_cu_fe_mn_zn_mo_kno3_k2so4_mgso4_ridian_.html może być?

Pozdrawiam, Magda.
radula
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2008, 18:29:38 »

wiem znalazłem to na allegro a w większych ilościach gdzieś można kupić w aptece może w sklepie chemicznym, ogrodniczym HuhHuh? ktoś może próbował to nabyć ?? w taki sposób  Roll Eyes Wink

kafarski
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2008, 20:02:14 »

nawóz z linku jest tani ale po zmieszaniu wszystkich składników nie nadaje się do akwarium z rybami bo zawiera azot, a ten jest zbędny a nawet może poważnie zaszkodzić. niech nie zmylą was też zdjęcia ''ładnych akwariów'' z innych aukcji - poziom NO3 wynosi grubo ponad 20ppm po deklarowanych 2 miesiącach do rozpoczęcia nawożenia -  chodzi mi o zdjęcie zaglonionej Rotala macrandra na aukcji gotowego ''proszku''.
gdzie kupić - azotan potasu KNO3 można kupić w sklepach z nawozami za 8-9 zł, ale za torbę 2kg , siarczan magnezu MgSO4X7H20 w aptekach 1.74 za 25 gr. rola siarczanów w akwarium jest przez sprzedającego trochę przesadzona - rośliny nie potrzebują go tak dużo ile mają do dyspozycji w nawozie. na szczęście nie jest znana ilość jaka może zaszkodzić roślinom.
do kompletu brakuje mi fosforu, bo nie każdy ma wodę z fosforem w kranie.
ogólnie - jeśli nie zamierzasz robić konkurencji i samemu mieszać nawozy ,będzie łatwiej kupić u tego sprzedawcy. w sklepach chemicznych są sprzedawane sole w dużych opakowaniach 1-2kg i nie zużyjesz wszystkiego sam do końca życia.

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 03, 2008, 20:28:39 »

wiem znalazłem to na allegro a w większych ilościach gdzieś można kupić w aptece może w sklepie chemicznym, ogrodniczym HuhHuh? ktoś może próbował to nabyć ?? w taki sposób  Roll Eyes Wink
hmm a co Ty z tym chcesz zrobić ? Coś mi się wydaje że się to kiepsko skończy
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Styczeń 03, 2008, 21:34:29 »

Google przyjacielem moim. Niczego mi nie trzeba. "Wysyłkowa sprzedaż odczynników":
http://www.adeviq-spin.com/cpu.html
http://mylab.pwii.pl/odczchem.htm
Dobrze byłoby być reprezentowanym przez osobę pełnoletnią i konkretnie wiedzieć, czego się chce. Bo jak poprosisz o Cu, Fe albo Zn, to z wlewkiem hutniczym raczej sobie nie poradzisz  Wink

Tańczący z rybkami
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: