Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Moj pierwszy raz z akwarium 60 l.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Moj pierwszy raz z akwarium 60 l.  (Przeczytany 1511 razy)
stephenking
Zainteresowany
**

« : Styczeń 04, 2008, 21:59:54 »

Witam serdecznie wszystkich, to moj pierwszy post tutaj Smiley
I od razu do rzeczy:
od ponad miesiaca mam swoje pierwsze akwarium 60 litrow, (zarasta mi powoli roslinkami, filtracja standardowa z deszcownia+bimbrownia self made). czytajac to forum wybralem sobie powoli obsade, ktora dzisiaj sie skompletowala, ale mam pewien niedosyt bo wydaje mi sie ze jest za skromna.
5x otosek
6x kiryski pandy (jeszcze maluszki bo po okolo 2cm)
3x molinezje czarne

jak myslicie co mozna dodac jeszcze w granicach rozsadku? Dodam, ze nie jestem fanem neonkow, danio i gupikow ;(
pozdrawiam!

MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 04, 2008, 22:02:55 »

Ja bym oddał molinezje a dodał bym z 10x neonków inessa i harem prętnika karłowatego 1samiec+2samice Wink

[45] [15] [4]
jareczek3x3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 04, 2008, 22:08:38 »

Maly05 przecież człowiek pisze że nie jest zwolennikiem neonów, ja bym dodał jescze do tego mieczyki(2+1) pozdrawiam
MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 04, 2008, 22:12:52 »

Maly05 przecież człowiek pisze że nie jest zwolennikiem neonów, ja bym dodał jescze do tego mieczyki(2+1) pozdrawiam
ja odrazu odpisałem kolega napewno coś zmienił ale bardzo szybko że nawet sie nie wyświetliło a ja to napisałem w czasie jak on to dopisywał... Roll Eyes

[45] [15] [4]
arturix
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 04, 2008, 22:15:18 »

mieczyk fajna sprawa,  może platynki?? nie wpuszczaj gurami (bo szybko urosną i wtedy brudzą strasznie)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #5 : Styczeń 04, 2008, 22:36:12 »

nie wpuszczaj gurami (bo szybko urosną i wtedy brudzą strasznie)
dla gurami to za mały litraż (podobnie jak dla mieczyka i molly teoretycznie)   proponuję więc rasbory lub zwinniki w małej ławicy 18szt. lub z żyworódek zmienniaki plamiste- czyli platynki . te prętniki też brzmią nieżle...

ganboui
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Styczeń 04, 2008, 22:41:41 »

Ja bym tutaj dał z 5 prętników karłowatych bo są super!!!  Good ! i też chce sobie takie kupić  Good ! Good ! Good ! Good !

Maciek Cheesy 50L
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: