Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Piterix [216l] narożne, ogólne, [112] - ogóle, [52l] - krewetkarium.
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Drukuj  
Autor Wątek: Piterix [216l] narożne, ogólne, [112] - ogóle, [52l] - krewetkarium.  (Przeczytany 21084 razy)
KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"

« Odpowiedz #60 : Grudzień 01, 2008, 18:11:37 »

Naprawdę piękne te akwaria  Cheesy
Co do brzanek, jeśli sną to na Twoim miejscu kupiłbym ten sam gatunek bo naprawdę świetnie się prezentuje w takiej dżungli.

GG: Tylko na życzenie (po ostatnich wydarzeniach)
Moje akwarium: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18823.0 Wink

Jeśli się mylę to besztajcie i poprawiajcie - człowiek uczy się całe życie i czasem walnie głową w mur.
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #61 : Grudzień 01, 2008, 19:41:17 »

No tak... teraz też sądzę, że brzenki są bardzo ładne... ale... nie zdecyduję w najbliższym czasie na nie. Teraz mam skalary i gurami i jestem szczęśliwy ;-) bo to po molinezjach moje ulubione ryby z dzieciństwa. Tylko co dziwne - ze skalarami nie mam żadnych problemów w obu akwariach (rosną, składają ikrę, pięknie wybarwione, no super) w przeciwieństwie do dzieciństwa (wtedy mi się nie udawało ich utrzymać) - a gurami przeciwnie - kiedyś rosły piękne i dorodne - a teraz - z 3 które kupiłem - zostały 2... i jakoś średnio się rozwijają, dokupiłem jeszcze jedną samicę, trochę większą, starszą, zabiedzoną, z czerwonymi plamami - i ta odżyła, ma się znakomicie, przekweinia zniknęły... ale te 2... chyba idą w ślad za tą pierwszą... jakieś dziwwne guzy... ciemne przebarwienia skóry - i chodziaż teraz właśnie samiec buduje nieudolnie gniazdo i zaraz znowy samica tryśnie ikrą... to zbyt dobrze im nie wróżę. Jedną samicę gurami, która się bardzo męczyła z guzem i wrzodem i kolejnymi guzami poddałem wreszcie eutanazji i zrobiłem osobiście sekcję zwłok. Smród ktory się wydobywał po rozcięciu ryby do dzisiaj wywołuje obrzydzenie... myślałem, że nie wytrzymam, ale nicieni ani innych psożytów nie znalazłem.
No i tak to się jakoś kręci. Najlepiej się trzymają u mnie kiryski i żałobniczki - i kosiarki, pstrążenice marmurkowe (ale gdzie dokupić resztę do stada to nie mam pojęcia), skalary,  a razbory, młode zbrojniki i te gurami gorzej.

Po przycince heńka - znowu mam problem, ja trochę przycięłem a zbrojniki i kiryski załatwiają resztę - chyba niedługo jakieś zwartki, albo trawki wylądują na pierwszym planie.

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Grudzień 02, 2008, 22:23:01 »

Bardzo fajne baniaczki Wink Wink Wink papa

gg-733380
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #63 : Grudzień 04, 2008, 10:19:57 »

216l jest super, low tech troche gorzszy ale tez interesujaco wyglada... Niezly gaszcz zapusciles w tych baniakach. Sama natura... Good !

P.S. Ladny skalarek... Wink
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #64 : Grudzień 04, 2008, 21:40:52 »

roślinki dotarły, są piękne i zadbane
jezierza, mały heniek i Hygrophila difformis - 1 klasa
dziękuję i polecam!

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
kuba66554443322
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #65 : Grudzień 05, 2008, 12:32:36 »

Super akwa Shocked Good !
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #66 : Grudzień 08, 2008, 20:44:42 »

fajne akwaria

gg-733380
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #67 : Grudzień 10, 2008, 10:49:07 »

fajne akwaria

Dlaczego prawie wszystkie twoje posty skladaja sie tylko z kilku wyrazow? Nie stac cie na obszerniejsza wypowiedz? To co robisz nazywa sie spamowaniem i prosze nie nabijaj sobie postow. Undecided

Super akwa Shocked Good !

Ooo... Kolejna inteligentna wypowiedz do kolekcji... Tongue
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #68 : Grudzień 10, 2008, 11:52:03 »

Piterix - baniaki paskudne (tfu tfu żeby nie zapeszyć)  Wink Grin
216 l - jak dla mnie rewelacja. Świetna aranżacja, fajnie dobrane rośliny i to na dodatek w dobrym stanie.
A jak glonki? Masz tam coś?

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #69 : Grudzień 10, 2008, 17:15:55 »

A tego anubiasa co wystaje z ponad korzenia (mam takiego samego) zostawic w spokoju, przycinac, czy jakos inaczej pielegnowac ?

badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #70 : Grudzień 10, 2008, 18:43:38 »

A tego anubiasa co wystaje z ponad korzenia (mam takiego samego) zostawic w spokoju, przycinac, czy jakos inaczej pielegnowac ?
Jak go ponacinasz w 3-4 miejscach to tam zrobią sie rozgałęzienia.

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #71 : Grudzień 10, 2008, 18:54:57 »

lodyge liscia (przy nasadzie) ? czy gdzie ?

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #72 : Grudzień 10, 2008, 19:25:09 »

Kłącze

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #73 : Grudzień 10, 2008, 19:43:51 »

dzieki

Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #74 : Grudzień 11, 2008, 22:18:00 »

Piterix - baniaki paskudne (tfu tfu żeby nie zapeszyć)  Wink Grin
216 l - jak dla mnie rewelacja. Świetna aranżacja, fajnie dobrane rośliny i to na dodatek w dobrym stanie.
A jak glonki? Masz tam coś?

Wink Glonki są, czasami po większej przycince - pojawiają się nitki na heńku w 216l, są jeszcze krasnorosty od zawsze - gdzieś... ale nie wiem gdzie teraz bo dawno ich nie widziałem... pozarastało to wszystko... W 112l czasem nitki tuż pod powierzchnią wody np na mchu jak sięgnie tafli wody to się pojawiają... i na szybie małe zielone kropeczki... ale nie dużo i raz na miesiąc ją czyszczę.

@ Mechanic - nie denerwuj się - mi jest miło jak ktoś pisze, że mam fajny zbiornik ;-)

Pozdrawiam wszystkich komentujących - oj coś czuję, że za krewetkarium mi się dostanie...

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Drukuj  

Skocz do: