Wczoraj skończyłem moje nowe oświetlenie, więc pomyślałem, że odświeżę temat. Może kogoś zainspiruję do działania
Oświetlenie wiszące na stalowych linkach z regulowaną długością, zakupionych w internecie. Koszt około 20 zł, ale przez brak taniej przesyłki musiałem zapłacić drugie tyle. Cała konstrukcja jest bardzo prosta, góra z płyty OSB, boki z płyty meblowej 1,8mm. Wycięte na wymiar w leroy merlin za parę złotych. Deski najpierw skleiłem klejem do drewna, a na drugi dzień po wyschnięciu dodałem jeszcze 8 stalowych wkrętów tak dla wzmocnienia kontrukcji. Środek wyklejony taśmą lustrzaną, z zewnątrz okleiną do mebli. Do tego 8 metalowych uchwytów na świetlówki, 8 gumowych oprawek bryzgoszczelnych, 2 stateczniki elektroniczne, 4 świetlówki 30W T8. Jeżeli ma się już całą elektronikę, tak jak to było w moim przypadku to całość wychodzi bardzo tanio w porównaniu z gotowymi pokrywami. Od pokrywy odchodzą dwa przewody zasilające, jeden na dwie świetlówki. Zdjęcia robione na szybko, więc jakość nie powala
Tak jak napisałem wyżej, może komuś się to przyda, pozdrawiam