Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie ryby do 112L  (Przeczytany 1786 razy)
akw112
Nowy
*

« : Styczeń 07, 2008, 13:07:44 »

może ktoś mi doradzić jakie ryby mogą być w akwa 112 ???l, my ślałem o skalarach ale z tego co czytam na forum to okazuje sie że będzie zaniskie dla skalarów Roll Eyes

z góry dzięki za pomoc papa
jareczek3x3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2008, 15:26:34 »

A pewnie że twój baniak jest za niski na skalary,ja bym w tym zbiorniku widział:

15xneon innesa
5xkirysek
5xotosek
2+1 ramireza
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2008, 15:34:49 »

kup sobie 10 welonek Cheesy eheheh.... zartuje Wink
jest wiele ryb ktore bys mogl hodowac Smiley jesli Cie Emi dopadnie to pewnie Ci sie dostanie,ze nie trzymasz sie regulaminu Wink hehehe... a Ona czuwa Wink
wybierz najlepiej ze 20 rodzajow rybek, ktore ci sie podobaja i napisz. wtedy pomyslimy nad zestawieniem i proporcjami Smiley
jesli to poczatki tego hobby to lepiej latwe rybki hodowac Wink masz do wyboru chocby wielka roznorodnosc odmian barwnych i rodzajow pletw gupikow, molinezji, mieczykow czy platek- daje to tez mozliwosc hodowania swoich pierwszych maluchow co na poczatku bardzo cieszy a potem irytuje przy piekniczkowatych Wink
jareczek podal ciekawa obsade- dobre zroznicowanie gatunkow i mozliwosc obserwowania roznych zachowan Smiley ale pytanie czy ci sie podoba i czy otoski sa dobre na starcie- moim zdaniem otoski odpadaja- przynajmniej nim sie porzadnie ustatkuje baniak, a to z racji ich wysokiej smiertelnosci.... ja jakims cudem mam wszystkie z 5 sztuk od 2 tygodni mniej wiecej Wink

akw112
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2008, 16:01:00 »

obsada proponowana przez jareczka jest - owszem - ciekawa ale ja bym wolał jakieś większe ryby, zastanawiałem się nad gurami albo prętnikami i do tego stadko danio  Huh zbrojniki niebieskie mogly by być Huh

P.S. o co chodzi z tym regulaminem Shocked
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2008, 18:37:17 »

poczytaj regulamin dzailu i forum Wink wszystkie zasady sa dokldnie opisane Wink powinno sie sugerowac jakies rybki a inni ci doradzaja czy ok i czy pasuja Wink to ejdna z zasad ale never mind Wink
zbrojniki raczej nie bardzo... ewentualnie jakies mniejsze niz niebieskie Wink
na  pretnikach i gurami sie nie znam Wink wiem,ze gurami sa ladne WinkTongue no poza tym jak takiego zaglowca HMS "molly" dobrze podtuczyz to moze dogonic niejednego gurami Wink

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: