Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « PGR- 75l mcharium- okolice Iwagumi
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: PGR- 75l mcharium- okolice Iwagumi  (Przeczytany 10411 razy)
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #15 : Styczeń 13, 2008, 20:57:26 »

hmmm... chyba kryptokoryna jakas tam zamieszka Wink poki co i tak nie zabieram sie za zakupy Wink musze walczyc ze soba ale na razie powiedzialem sobie basta Wink teraz bede czekal na rozwoj sytuacji w baniaku Smiley musza roslinki sie rozrosnac, to podstawa Wink
 moze java? Wink tez by dala rady, albo zdroek nasz rodzimy Cheesy
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2008, 17:46:32 wysłane przez PGR » Zapisane

Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Luty 07, 2008, 20:02:11 »

Akwarium przeżyło naprawdę metamorfozę Shocked nieźle nieźle tylko czekać aż się meszki porozrastają Wink

King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Luty 07, 2008, 21:57:59 »

Bardzo kożystna zmiana, mantra to jeszcze nie jest, ale jak dla mnie w zbiorniku zapanował spokój, a w okół ścielą się dobre wibracje  Grin

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Luty 07, 2008, 22:03:00 »

Bardzo kożystna zmiana, mantra to jeszcze nie jest, ale jak dla mnie w zbiorniku zapanował spokój, a w okół ścielą się dobre wibracje  Grin

dzieki Cheesy no jest w tym sporo racji co napisales Smiley wreszcie zaczyna jakos wygladac Wink jeszcze uporam sie z metna woda i bede z wielka niecierpliwoscia czekal na rozrost mchow Wink powinno byc na prawde ladnie Cheesy

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Luty 12, 2008, 22:55:35 »

Oj jak te mchy się rozrosną będzie cudo!!! Gratulacje - pięknie się zapowiada! Uważaj tylko bardzo przy nawożeniu - nie powtarzaj mojego błędu bo szkoda fajnych mchów;)

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Luty 12, 2008, 23:03:38 »

Oj jak te mchy się rozrosną będzie cudo!!! Gratulacje - pięknie się zapowiada! Uważaj tylko bardzo przy nawożeniu - nie powtarzaj mojego błędu bo szkoda fajnych mchów;)

nie nawoze :)z racji,ze mam substrat w podlozu a lignity sa tez niezlym zrodlem zwiazkow odzywczych i mineralnych nie planuje uzywac na razie nawozow Wink mozliwe,ze zdecyduje sie na dadoatek fe ale poki co nie mysle o tym Wink martwi mnie jednk troche glosia- czesc listkow zmienilo kolor na khaki na koncach- chyba jednak pewne niedoboy sa... nim jednak cos wleje do baniaka minie pewnie z miesiac...

dzieki za mile slowa Smiley zaczynam coraz abrdziej wierzyc w ten zbiornik Smiley
planuje jeszcze dolozyc flame moss, fissidens nobilis i moze troche x-mossa... no i zdrojek na pewno zawita w okolicach filtra z racji swej budowy Smiley tylko poki co musi troche podrosnac Wink
i tu nasuwa sie pytanie... walnac cos na tlo? jakies mchy na siatce czy darowac sobie? mysle,ze forma "rozstawionego szeroko" zbironika bedzie sie z tym troche klucic...

Ariedale
Zainteresowany
**

Piękny bojownik, prawda?

« Odpowiedz #21 : Luty 13, 2008, 09:03:14 »

Super mcharium PGR!  Cheesy Cheesy Bardzo ładne, mam pytanie na tym zdjęciu z zalotami to co to są za rybki microrazborki?  Embarrassed
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 09:05:30 wysłane przez Ariedale » Zapisane

Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!

Najlepsze rybki z Azji!
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Luty 13, 2008, 10:19:44 »

Super mcharium PGR!  Cheesy Cheesy Bardzo ładne, mam pytanie na tym zdjęciu z zalotami to co to są za rybki microrazborki?  Embarrassed
Celestichtys margaritatus Smiley moje ukochane rybcie Smiley

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Luty 13, 2008, 12:48:14 »

baniak dooceny za trochę. jak się zazieleni może być ciekawie

ale janie o tym chciałem. bardziej o galaxy. w tym baniaku też już ci podchodziły do tarła? jeśli takto czy zauważyłeś może wzmożone zainteresowanie krewetek ikrą? i jeszcze jedno - powiedz mi czy galaxy si trą u ciebie w mchu w dolnych partiach baniaka czy im to "wisi" gdzie jest mech. np czy na mchu osadzonym na korzeniach w okolicach górnej tonii też się wycierały? wykrzystywały też jakieś inne zielsko jako miejsce tarliskowe czy tylko mech?

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Luty 13, 2008, 18:08:36 »

baniak dooceny za trochę. jak się zazieleni może być ciekawie

ale janie o tym chciałem. bardziej o galaxy. w tym baniaku też już ci podchodziły do tarła? jeśli takto czy zauważyłeś może wzmożone zainteresowanie krewetek ikrą? i jeszcze jedno - powiedz mi czy galaxy si trą u ciebie w mchu w dolnych partiach baniaka czy im to "wisi" gdzie jest mech. np czy na mchu osadzonym na korzeniach w okolicach górnej tonii też się wycierały? wykrzystywały też jakieś inne zielsko jako miejsce tarliskowe czy tylko mech?

powiem Ci tak... z 7 rasborek w tarliskowym uzyskalem 8 sztuk- moze nie trafilem za dobrze Wink za to jak je wyprowadzilem ze zbiornika to w tym ogolnym bylo 7 malych, przy czym 3 zyja dalej.... a krewetek jest co namniej 22 doroslych. co do zainteresowania ikra, to raczej nie krewcie Smiley mech znajdowal sie tylko na kawalku lignitu przy dnie.

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2008, 12:24:08 »

heh... poprawa filtracji dziala, upgrade polecony przez Seboosa dziala Smiley woda krysztal, dodatkowo doszly nawozy
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2008, 19:56:05 wysłane przez PGR » Zapisane

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Marzec 22, 2008, 22:18:50 »

wiem,ze take nie powinno byc,ze post pod postem,ale grzeczny ostatnio bylem wiec pozwole sobie na to,zeby wyplynal watek i pojawila sie ostra krytyka Cheesy ') pozdrawiam modow Wink

seba75
Gość
« Odpowiedz #27 : Marzec 23, 2008, 06:12:42 »

krytyka eee akwa ciekawe, trzeba tylko poczekac jak sie rozrosnie a jak microrozborki? pewnie ich juz troche sie namnozylo  Smiley pozdro.
Kaman3000
Gość
« Odpowiedz #28 : Marzec 23, 2008, 10:35:02 »

Fajnie wygląda ten mech Grin
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #29 : Marzec 23, 2008, 10:54:42 »

Baniak zaczyna coś podśpiewywać robi się klimacik jak bym w wolne miejsca posadził glosie a oświetlenie zmienił na HQI . Ciągnij temat
A brakuje mi jakby plaży koryta rzeki ładnie by się to zgrało .
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: