Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: rośliny-ceny  (Przeczytany 3032 razy)
piotrek19
Zainteresowany
**

« : Styczeń 15, 2008, 19:06:27 »

Czy ktoś wie w jakich cenach są rośliny kupowane w sklepach zoologicznych?
 papa

akwarium 60l
   -9 gupikówi
   -2 mieczyki (małe)
   -5 neonków innesa
   -1 zbroinik niebieski
   -bojownik syjamski
   -2 skalary(małe)
dulnik
Zainteresowany
**

375l

« Odpowiedz #1 : Styczeń 15, 2008, 19:09:52 »

w Grudziadzu kosztuja od 6zl do nawet 25zl. ale pewnie co miasto to inaczej

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Styczeń 15, 2008, 19:41:37 »

w Grudziadzu kosztuja od 6zl do nawet 25zl. ale pewnie co miasto to inaczej
i nawet co sklep to inaczej! w wawie ceny wachają się od 6zł 50zł

mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 15, 2008, 20:22:09 »

Moim zdaniem jest stanowczo za drogo.A co sądzicie o zakupach z internetu np;allegro,ceny chyba  bardziej przystępne,ale niewiem co z jakością tych roślin.Czy ktoś z was kupował tam roślinki???

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #4 : Styczeń 15, 2008, 20:36:31 »

raz nacialem sie a raz przy zakupach mchow bylem bardzo mile zaskoczony Smiley
warto kupowac roslinki u wiekszych sprzedawcow na allegro. a najlepiej w tanim sklepie internetowym Smiley moze to pseudoreklaama,ale chyba wszyscy beda zgodni co do tego,ze sklep "kasandra" pod adresem holender.org sprzedaje w naprawde przywoitych cenach- tylko jedno- nie mozesz liczyc na zbyt wiele- dostajesz roslinke za niedurze pieniadze ale sa zazwyczaj male i potrzebuja wiecej czasu na aklimatyzacje niz doniczkowe z zoologa za 20zl Wink

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Styczeń 15, 2008, 20:46:47 »

warto kupowac roslinki u wiekszych sprzedawcow na allegro. 

Jestem dokładnie zdania odwrotnego. Więksi sprzedawcy z bardzo małymi wyjątkami sprzedają to samo co w sklepach .Rośliny z upraw nadwodnych , które u mniej doświadczonych akwarystów często się nie przyjmują , a poza tym mniej zorientowani są często zawiedzeni tym , ze roślina wypuszcając liście podwodne różni się znacznie od tego co kupili. i Duzi sprzedawcy nie potrafią też czasami roślin dobrze opakować bo masówka(zdarzyło mi się).Poza tym nie ma co liczyc na fajne gratisy. Dostaje się jedna gałązkę więcej, albo wcale bo niby zapomnieli obiecany gratis dołożyć. Dobrze jest kupić od innego akwarysty , który sprzeda przede wszystkim taniej, a po drugie są to rośliny z jego baniaka, z hodowli podwodnej(zdarzyło mi się i nie mam żadnych uwag co do tych transakcji). W tym wypadku zawsze dostaje się gratisy:)
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 20:50:34 wysłane przez sircula » Zapisane

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Styczeń 15, 2008, 20:48:31 »

w wawie ceny wachają się od 6zł 50zł
phii do 270 chciałaś napisać Smiley osobiście widziałem  Wink i od gdzies 1,5 jak sa na lodyzki

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #7 : Styczeń 15, 2008, 21:00:33 »

to co to była za roślina za 270?

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Styczeń 16, 2008, 10:59:47 »

Zamawiałam już kilka razy z Kasandry i czasem wartość i ilość gratisów przekraczała całe zakupy więc osobiście jestem bardzo zadowolona. Co do zakupów na allegro to trzeba uważać. Jak widzę, żak ktoś sprzedaje 20 zestawów nabitych moczarką, rzęsą, albo eleocharisem czy innym drobnym badziewiem to trzymam się z daleka. Trzeba przede wszystkim patrzeć CO się kupuje i nie dać się złapać na marketingowe pułapki. Czasem można kupić miskę roślin szybkorosnących za 20 zł, czasem można znaleźć spore unikaty, których nie znajdzie sie w sklepach ale przede wszystkim trzeba zdawać sobie sprawę z tego co się kupuje i nie brać np zestawu czerwonych roślin za 50 zł do akwarium 60 l z 15W świetlówką....

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Styczeń 16, 2008, 11:15:05 »

Zamawiałam już kilka razy z Kasandry i czasem wartość i ilość gratisów przekraczała całe zakupy więc osobiście jestem bardzo zadowolona.

Janse...Ja akurat nie kupowałem u Tego sprzedawcy. Napisałem ogólnie. Kupowałem u jednego z większych sprzedawców co ma i swój serwis i różne takie. Co i właścicielem firmy jest znana postać wśród rośliniarzy itp... Nie dość że musiałem(razem z kumplami bo zamówienie było zbiorowe za jakieś chyba 170 zeta) wykonać kilka/kilkanaście telefonów z ponagleniem. To zawsze były jakieś dziwne tlumaczenia.A to to, a to tamto.Jednym z nich było , że to Rataj nie dowiózł , że czekają na dostawę itp. To człowiek mysli , ze przynajmniej będzie miał rośliny w dobrej kondycji. Gdzie tam , 50 proc roślin była połowicznie nadgnita, część była reklamowana i uwzględniono reklamację tyle , że przyszła nowa partia w stanie jeszcze gorszym...Obiecane za zwłokę gratisy nie dotarły.Jedyna rzecz jaką warto kupić u tego sprzedawcy to album ADA:) [/quote]
Pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Styczeń 16, 2008, 11:26:48 »

Dwukrotnie już kupowałem u Kasandry rośliny (i krewetki) i jestem jak najbardziej zadowolony. Polecam kupowanie roślin! (krewetek nie kupujcie bo potem ja nie mogę kupić ze względu na małą ilość dostępną;)) hehe

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
piotrek19
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Styczeń 16, 2008, 17:49:58 »

W jakich cenach są połówki orzecha kokosowego? Chcę  zrobić kryjówkę dla bojownika:)

akwarium 60l
   -9 gupikówi
   -2 mieczyki (małe)
   -5 neonków innesa
   -1 zbroinik niebieski
   -bojownik syjamski
   -2 skalary(małe)
dulnik
Zainteresowany
**

375l

« Odpowiedz #12 : Styczeń 16, 2008, 18:12:08 »

po co ci polowka . kup calego. przetnij na pol .Bedziesz sobie mogl pojesc kokosa i bedziesz mial dwie polowki do akwa .To kosztuje ok 2 zl

ujaali
Nowy
*

kubeczkom z bojownikami też NIE

« Odpowiedz #13 : Styczeń 16, 2008, 18:14:19 »

Kokos  w supermarkecie kosztuje od 1,5- 2zł w wyprawiony w sklepie akwarystycznym ok 6zł. Roślinki w sklepach  Poznaniu od 3- 40zł. W sklepie internetowym od 0,50gr do 35zł. Ja roślinki kupiłam w holenderskie.nazwa.pl czekam na nie właśnie. Różnica cenowa jest na tyle opłacalna, ze warto kupić przez neta ryzykując paroma wadliwymi listkami. W końcu kupując w sklepie na żywo też nie zawsze są idealne.

jestem kobietą;)
http://www.bojownik.pl
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #14 : Styczeń 16, 2008, 18:46:40 »

holenderskie.nazwa.pl to wlasnie "kasandra"Smiley jak jeszcze bym chetnie cos kupil u nich,ale spokojnie Cheesy musza wzrosnac potrzeby Wink na prawde warto u nich sie zaopatrywac Cheesy

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: