grodek
Nowy
|
|
« : Styczeń 17, 2008, 12:39:55 » |
|
Witam mam dylemat mam akwarium 80L i popełniłem błąd bo nastawiłem sie na pyszczaki mam juz piasek i łupki z tym ze 80L to na pyszczaki troche mało a jakby tego było mało to zachciało mi sie miec krewetki red chery i nie moge ich odwołac a pyszczaki czytałem ze zjadaja je i pytanie teraz mam takie . Majac całkiem dobrze oświetlone akwarium 80L w którym bedzie dośc sporo łupków(piaskowiec) piasku i żwirku miejscami i nie zawiele roślin, mam jeszcze korzeń jakie rybki moge trzymać+te krewetki
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2008, 13:10:06 » |
|
Boże, to wywal łupki i zrób normalne akwa ..... albo muszlowce, ale red cherry nie dadzą rady w ich wodzie akwarium dojrzało ? najpierw czytamy potem robimy .......
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
grodek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2008, 13:23:57 » |
|
nie nie dojrzało nic nie ma wody jeszcze:P krewetek tez nie ma ale nie moge ich odwołać co to sa muszlowce?
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2008, 13:30:48 » |
|
Boże, to wywal łupki i zrób normalne akwa Zrób to szybko!!!! Tak jak Misquamacus radzi!!!
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
grodek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2008, 13:33:52 » |
|
OK wiem już co to są Muszlowce nie widziałem nigdy ich w sklepie , ale fajne są:] . Tylko co z tymi krewetkami? Czemu bedzie im niedobrze razem? krewetki chyba tez lubia twarda wode?
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeń 17, 2008, 13:38:04 » |
|
Poczytaj o wymaganiach dla krewetek oraz dla muszlowców. Nie chodzi o parametry wody bo i red cherry pożyje w twardej wodzie o ph=8. One pochodzą z zupełnie innych biotopów. Krewetki potrzebują wielu kryjówek, potrzebują roslin. Poza tym obawiam się, ze pielęgnice je po prostu zjedzą. Tu masz o krewetkach: http://www.akwaria.pl/krewetki/index.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2008, 13:41:09 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeń 17, 2008, 13:39:49 » |
|
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
grodek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeń 17, 2008, 13:42:47 » |
|
hmm Przecia napisałem, że błąd popełniłem, ale jeszcze nie mam nic w akwarium z tym ze wszystko jest juz zakupione piasek i łupki (piaskowiec) . Sorki za te znaki kropki i przecinki jestem stałym bywalcem zupełnie innego forum i tam nie ma takiego obowiązku dlatego nie jestem przyzwyczajony.
|
|
|
|
|
|
|
grodek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeń 17, 2008, 13:44:45 » |
|
Ok mam więc Red Cherry i z jakimi rybkami one sie lubią?
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeń 17, 2008, 13:46:32 » |
|
Z każdymi, które ich nie zjedzą.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
grodek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeń 17, 2008, 13:51:29 » |
|
To pewne:] więc które ich nie zjedzą lubią piasek i kamienie? ps. na tej stronie nie ma nic o red cherry:]
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #12 : Styczeń 17, 2008, 13:52:59 » |
|
Jest, jest... jej łacińska nazwa to: Neocaridina heteropoda var. red
|
|
|
|
|
|
|
grodek
Nowy
|
|
« Odpowiedz #13 : Styczeń 17, 2008, 14:05:28 » |
|
Ok jest wszystko, chyba bede musiał sie tych kamieni pozbyć chociaz czy piaskowiec ma duzy wpływ na twardośc wody? i co z tymi rybkami?
|
|
|
|
|
|
|
seba75
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Styczeń 17, 2008, 14:07:28 » |