Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « jakie rybki do akwarium 80L ??
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: jakie rybki do akwarium 80L ??  (Przeczytany 6292 razy)
grodek
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Styczeń 17, 2008, 17:26:33 »

A rybki?
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #31 : Styczeń 17, 2008, 17:35:02 »

Cheesy krewecie i do tego jakieś kąsecze np. stadko razborek czy barwniaków?
na pewno nie żyworódki bo za bardzo brudzą a piasek się ciężko odmula więc też nie gurami ani zbrojniki czy inne ''brudasy''

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Styczeń 17, 2008, 18:46:46 »

Cheesy krewecie i do tego jakieś kąsecze np. stadko razborek czy barwniaków?
barwniaki to nie kąsacze Smiley tylko pielęgniczki Wink
na pewno nie żyworódki bo za bardzo brudzą a piasek się ciężko odmula więc też nie gurami ani zbrojniki czy inne ''brudasy''
ani gurami ani zbrojniki nie nadają się 'wielkościowo' do tego zbiornika Smiley
najlepiej coś drobnego, aby krewetki były spokojne
razborki, neonki, prystelki, bystrzyki, żałobniczki, itp Smiley wybierz sobie jeden gat i będzie gitara Smiley

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #33 : Styczeń 17, 2008, 19:25:52 »

sorki za pomyłke nie miałam na myśli barwniaków tylko barwieńce Embarrassed Cheesy i rzeczywiście nie spojrzałam na litraż jakoś mi się zdawało że akwa duże a tu nie aż tak duże Embarrassed Embarrassed Cheesy

seba75
Gość
« Odpowiedz #34 : Styczeń 17, 2008, 20:58:32 »

Piaskowiec nie podnosi twardości raczej. Jak już to wapień. I chyba nie twardość a ph...

Emi - racja! ciezki dzien, stres oczywiscie masz racje wapien a nie piaskowiec - przepraszam za wprowadzenie w blad Cry
grodek
Nowy
*

« Odpowiedz #35 : Styczeń 18, 2008, 08:10:35 »

ok czyli piaskowiec dobry?? plan jet taki piasek troche piaskowca, korzeń i jakies roslinki teraz jeszcze by sie przydały czy taki zestaw moze stworzyć dobre warunki jesli chodzi o właściwosci wody dla neonków i krewetek? bo chyba krewetki lubia twarda wode a neonki miekka? 
deexer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #36 : Styczeń 18, 2008, 10:43:06 »

Piaskowiec możesz spokojnie wrzucić do akwa, ja bym się jednak na Twoim miejscu zastanowił nad spójnością kompozycji, jeżeli chcesz mieć krewetki to według mnie dużo lepszym rozwiązaniem jest zamiast piaskowca dać dodatkowy korzeń, wszystko elegancko obwiązać mchem i pozwolić temu rosnąć, roślinki posadzone w piachu (zakładając że pod spodem masz jakąś "glebę") wyglądają coś dziwnie, chyba że skomponujesz plażę lub też sprytnie zaaranżujesz to wszystko...

Piaskowiec niby wygląda ciekawie, bo ma masę dziurek i niby rybki będą miały kryjówki i będzie fun, ale z moich obserwacji zauważyłem że rybki (neonki) wcale go nie wykorzystywały i zdecydowanie wolały korzenie, mech i rośliny. Oczywiście odpowiednio wykorzystany może stanowić ciekawy element dekoracyjny więc decyzja zależy tylko od Ciebie.
grodek
Nowy
*

« Odpowiedz #37 : Styczeń 18, 2008, 13:37:49 »

Korzeń mam duzy, juz zaczyna mi sie układać co do tego piaskowca jak go wykorzystać . Co do tej gleby pod piaskeim dla roślin to co polecacie?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: