Witam
I znowu zakładam nowe akwa !! Tym razem ok 65 litrów netto
Akwarium jeszcze u mnie nie stoi a wiec mam jeszcze czas na obranie obsady mysle ze jakies 3 tygodnie zaczne tam cos wpuszczac !!
Jak narazie to nie mam zadnego pomysłu na obsade !!
Jednak mam pomysł na urządzenie akwa !!
Jako podłoże zastosuje zwirek 3mm granitowy w dwuch kolorach czarnym i białym oraz biały piasek
akwarium podziele iwekszymi granitowymi kamieniami na dwie czasci górną i dolną lekko po skosie !!
Dolną częsc podziele ponownie na dwie czesci mniejszą po lewej i wiekszą po prawej !!
Najwiekszą częśc z tyłu wysyok 6cm czarnego granitu wiekszą dolną częsc wysypie ok 4 cm białego granitu a mniejszą czesc ok 3 cm białego piasku !!
Z tyłu zrobie sredniej wielkośc grote z granitowych kamieni posklejanych silikonem natomiast na piasu połoze mały kozonek ok 10 cm długosci i 1,5 cm srednicy !!
Co do roslin to jeszcze nie jestem pewien ale mam dosc sporo róznych roslin a wiec cos znajde
akwarium jest wmiare niskie bo tylko 35 cm a wiec chciał bym dac niskie rosliny nie dorastajace do powieszchni wody !! Moze ewentualnie jedną lilie z tyłu w rogu której kilka lisci pływało by po powieszchn !!
A co do obsady to myslałem o krewetkach ale nie jestem pewien !!
Moze ktos z was ma jakis pomysł !!