ala
|
|
« Odpowiedz #120 : Listopad 13, 2008, 22:56:51 » |
|
No ale żeś się rozpisał nowe zdjęcia tylko nowego baniaka sa dla sprostowania więc tak 84: z punktem 2 i 3 to się nie zgodze ale reszta masz całkowita racje i postaram się cos zadziałać w kierunku poprawy 64 -już w tej formie nie istnieje - po restarcie nie doszło jeszcze do siebie więc nie pokazuje 20 - żyje własnym życiem - ale juz tam tej cabomby nie ma jest gdzie indziej ale oglnie to wiele się nie zmieniło... 2,5 kostka- bakope zmieniłam na mikranthemun kępke - mam juz plan na nowy aranż ale nowo wylęgłe red-crystale mi w tym przeszkadzają bo boje się ze połowe wyrzucę z mchami... Dzięki za jakiś konkretny wreszcie komentarz i propozycje ciekawe
|
|
|
|
|
|
|
sivy
Nowy
|
|
« Odpowiedz #121 : Listopad 18, 2008, 21:42:51 » |
|
super ta 84:) naprawdę i fajny pomysł z tym MikroCube2,5 może bym sobie coś takiego zrobił hmmm:) gdzie kupowałaś w warszawie mech jawajski?
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #122 : Listopad 19, 2008, 12:31:26 » |
|
Dzięki - mech wysępiłam w którymś kakadu... z wystawowego akwarium .... jak byś chciał jakąś niewielką ilość to sie odezwij.
|
|
|
|
|
|
|
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #123 : Listopad 19, 2008, 18:23:29 » |
|
Fajne akwaria, szczególnie "minikostka". Ile takie coś kosztuje
|
|
|
|
Akwarium 60l
5x neon czarny 6x neon czerwony 1x bystrzyk barwny 1x mieczyk
Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady... I atak glonów...
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #124 : Listopad 19, 2008, 19:32:46 » |
|
Fajne akwaria, szczególnie "minikostka". Ile takie coś kosztuje Hym mnie wyszło prawie darmo... szkło to pojemnik na kosmetyki sephory ( dostałam za darmo)-zero kosztów lampka -29zł -ale obejdzie się bez może być biurkowa... resztki żwirku -miałam czyli zero kosztów kamienie znalazłam po drodze do przedszkola- zero kosztów rośliny -dostałam ale zapłaciłam za koszt wysyłki ''korzonek'' -znalazłam zero kosztów najdroższe były krewetki... tu wolałabym nie wymieniać kwoty -ale napewno można kupić taniej i wcale nie muszą to być crystale... Czyli w sumie można było darmo....
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #125 : Listopad 19, 2008, 19:48:00 » |
|
A ja mam pytanie odnośnie MikroCube 2,5L:
Jaką masz tam temperaturę?
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #126 : Listopad 19, 2008, 19:53:45 » |
|
pokojową - czyli ok 25st nie mam tam termometru bo za mało miejsca... ale powiem że lampka należy do takich które za mocno nie grzeją ( i właśnie dlatego ją wybrałam nie biurkową -bo biurkowa grzała za bardzo) a że nie ma pokrywy to tym bardziej się nie powinno przynajmniej w tej porze roku nagrzewać do wyższych temperatur...( natomiast gorzej znacznie sytuacja się przedstawiała w lecie.... ale crystalki przeżyły bez strat)
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #127 : Listopad 19, 2008, 20:04:12 » |
|
To wy w domu macie po 25*C... Moja pokojowa temperatura wynosi max. 22*C i musze wszedzie mieć grzałki. Ale czytałem że podobno krewetki dłużej żyją w temp. nawet 19*C niż w temp. 25*C, i dowiedziałem się że krewetki potrzebują temp. ok 24*C więc już nie wiem. A akwa SUPER
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #128 : Listopad 19, 2008, 20:10:05 » |
|
To wy w domu macie po 25*C... Moja pokojowa temperatura wynosi max. 22*C i musze wszedzie mieć grzałki. więc już nie wiem.
serio bez ogrzewania - w żadnym z czterech akwarii nie mam grzałki z prostej przyczyny - u mnie w domu jest bardzo ciepło ( nawet w zimie nie odkręcam kaloryfera tylko w największe mrozy i tylko na pare godzin) we wszystkich akwariach temperatura wody waha się pomiędzy 24 a 25 st.
i dowiedziałem się że krewetki potrzebują temp. ok 24*C więc już nie wiem. racja A akwa SUPER Dzięki
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #129 : Grudzień 08, 2008, 12:41:02 » |
|
Aktualizacja w pierwszym poscie . 64 - po restarcie i zmianie podłoża - zmuszona sytuacją musiałam też założyc tymczasowo chydroponike w tym akwarium - jak ktoś jest ciekawy to więcej na ten temat tu http://www.aquarist.pl/viewtopic.php?p=1069#106984 poprostu nowa fotka - część zmian proponowanych prze Kubę okazała się nie możliwa do realizacji ze względsu na wymiary zbiornika... ach nie ważne 20 - tam jak zawsze dziko i bez koncepcji...ale nowe zdjęcie jest 2,5 - tu brak aktualizacji fotek narazie -ale wiele się nie zmieniło pozatym że trochę gęsto jest na tą chwile - nie przycinam bo wkrótce zmiana aranżacji - czekam tylko aż pelia się rozrośnie ... wstawie fotki po zmianach
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #130 : Grudzień 08, 2008, 12:48:45 » |
|
Akwaria masz zachwycające szczególnie 84L Ta hydroponika świetnie wygląda Dżungla...Wysokie drzewa i krzewy
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #131 : Grudzień 08, 2008, 12:57:25 » |
|
Akwaria masz zachwycające szczególnie 84L Ta hydroponika świetnie wygląda Dżungla...Wysokie drzewa i krzewy Dzięki a hydroponika ma przedewszystkim działać -nie wyglądać
|
|
|
|
|
|
|
andrzej72
|
|
« Odpowiedz #132 : Grudzień 08, 2008, 14:34:58 » |
|
Moje zdanie: - 84 l: bardzo ładne - kostka - REWELACJA - 64l - brakuje mi czegoś w jasnej zieleni co nieco rozjaśniłoby pierwszy plan, uzupełniłbym też boki o jakieś ziele - krewetkarium - zrezygnowałbym z wysokich roślin, napakowałbym tam dużo różnego rodzaju mchów Generalnie - zbiorniki ładne, rośliny w świetnej kondycji (ręka kobiety )
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #133 : Grudzień 08, 2008, 14:57:20 » |
|
Dzięki za koment Co 64 to napewno nie jest wygląd który mnie zadowala... w planie mają tam pozostać z roślin tylko kryptokoryny różnego rodzaju + nurzaniec na tyle ( nurzaniec w towarzystwie zwartek nie czuje się chyba najlepiej ale jakos daje rade) nadal szukjam kryptokoryn które by mi tam jeszcze pasowały i zapewne korzystając z Twojej rady rozejżę się za czymś ''zieleńszym'' .Na lewym boku myslę że rozrośnie się to co jest - nieznanej mi nazwy kryptokoryna wysoka z małymi listkami - myślę że wkrótce się zagęści.
|
|
|
|
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #134 : Grudzień 08, 2008, 15:26:26 » |
|
Kryptokoryna się rozrośnie tak jak u mnie - w obu zbiornikach jest ta sama odmiana (w 112 - trochę za nurzańcami, a w 216 na drugim planie) U mnie w towarzystwie nurzańców raczej gorzej ma się zwartka mimo że rosła przed nurzańcem i nieźle się ukorzeniła. Akwaria ładne - porad chwilowo brak ;-) musiałbym pooglądać dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
|