Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14
  Drukuj  
Autor Wątek: ala- Nowe 200, 64, 5,6 ,20 ...  (Przeczytany 64002 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #120 : Listopad 13, 2008, 22:56:51 »

No ale żeś się rozpisał  Grin
nowe zdjęcia tylko nowego baniaka sa dla sprostowania
więc tak 84: z punktem 2 i 3 to się nie zgodze ale reszta masz całkowita racje i postaram się cos zadziałać w kierunku poprawy Wink
64 -już w tej formie nie istnieje - po restarcie nie doszło jeszcze do siebie więc nie pokazuje
20 - żyje własnym życiem - ale juz tam tej cabomby nie ma jest gdzie indziej ale oglnie to wiele się nie zmieniło...
2,5 kostka- bakope zmieniłam na mikranthemun kępke - mam juz plan na nowy aranż ale nowo wylęgłe red-crystale  mi w tym przeszkadzają bo boje się ze połowe wyrzucę z mchami...
Dzięki za jakiś konkretny wreszcie komentarz i propozycje ciekawe Cheesy

sivy
Nowy
*

« Odpowiedz #121 : Listopad 18, 2008, 21:42:51 »

super ta 84:) naprawdę i fajny pomysł z tym MikroCube2,5 może bym sobie coś takiego zrobił hmmm:) gdzie kupowałaś w warszawie mech jawajski?
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #122 : Listopad 19, 2008, 12:31:26 »

Dzięki - mech wysępiłam w którymś kakadu... z wystawowego akwarium .... jak byś chciał jakąś niewielką ilość to sie odezwij.

gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #123 : Listopad 19, 2008, 18:23:29 »

Fajne akwaria, szczególnie "minikostka". Ile takie coś kosztuje Huh

Akwarium 60l

5x neon czarny
6x neon czerwony
1x bystrzyk barwny
1x mieczyk

Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady...
I atak glonów...
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #124 : Listopad 19, 2008, 19:32:46 »

Fajne akwaria, szczególnie "minikostka". Ile takie coś kosztuje Huh
Hym mnie wyszło prawie darmo...
szkło to pojemnik na kosmetyki sephory ( dostałam za darmo)-zero kosztów
lampka -29zł -ale obejdzie się bez może być biurkowa...
resztki żwirku -miałam czyli zero kosztów
kamienie znalazłam po drodze do przedszkola- zero kosztów
rośliny -dostałam ale zapłaciłam za koszt wysyłki
''korzonek'' -znalazłam zero kosztów
najdroższe były krewetki... tu wolałabym nie wymieniać kwoty -ale napewno można kupić taniej i wcale nie muszą to być crystale...
Czyli w sumie można było darmo....

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #125 : Listopad 19, 2008, 19:48:00 »

A ja mam pytanie odnośnie MikroCube 2,5L:

Jaką masz tam temperaturę?

250L słodkie
540L + 112L morskie
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #126 : Listopad 19, 2008, 19:53:45 »

pokojową - czyli ok 25st nie mam tam termometru bo za mało miejsca... ale powiem że lampka należy do takich które za mocno nie grzeją ( i właśnie dlatego ją wybrałam nie biurkową -bo biurkowa grzała za bardzo) a że nie ma pokrywy to tym bardziej się nie powinno przynajmniej w tej porze roku nagrzewać do wyższych temperatur...( natomiast gorzej znacznie sytuacja się przedstawiała w lecie.... ale crystalki przeżyły bez strat)

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #127 : Listopad 19, 2008, 20:04:12 »

To wy w domu macie po 25*C... Moja pokojowa temperatura wynosi max. 22*C i musze wszedzie mieć grzałki. Ale czytałem że podobno krewetki dłużej żyją w temp. nawet 19*C niż w temp. 25*C, i dowiedziałem się że krewetki potrzebują temp. ok 24*C więc już nie wiem.

A akwa SUPER  Good !

250L słodkie
540L + 112L morskie
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #128 : Listopad 19, 2008, 20:10:05 »

To wy w domu macie po 25*C... Moja pokojowa temperatura wynosi max. 22*C i musze wszedzie mieć grzałki.  więc już nie wiem.
serio bez ogrzewania - w żadnym z czterech akwarii nie mam grzałki z prostej przyczyny - u mnie w domu jest bardzo ciepło ( nawet w zimie nie odkręcam kaloryfera tylko w największe mrozy i tylko na pare godzin) we wszystkich akwariach temperatura wody waha się pomiędzy 24 a 25 st.
  i dowiedziałem się że krewetki potrzebują temp. ok 24*C więc już nie wiem.
racja
A akwa SUPER  Good !
Dzięki Smiley

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #129 : Grudzień 08, 2008, 12:41:02 »

Aktualizacja w pierwszym poscie .
64 - po restarcie i zmianie podłoża - zmuszona sytuacją musiałam też założyc tymczasowo chydroponike w tym akwarium - jak ktoś jest ciekawy to więcej na ten temat tu http://www.aquarist.pl/viewtopic.php?p=1069#1069
84 poprostu nowa fotka - część zmian proponowanych prze Kubę okazała się nie możliwa do realizacji ze względsu na wymiary zbiornika... ach nie ważne
20 - tam jak zawsze dziko i bez koncepcji...ale nowe zdjęcie jest
2,5 - tu brak aktualizacji fotek narazie -ale wiele się nie zmieniło pozatym że trochę gęsto jest na tą chwile - nie przycinam bo wkrótce zmiana aranżacji - czekam tylko aż pelia się rozrośnie ... wstawie fotki po zmianach

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #130 : Grudzień 08, 2008, 12:48:45 »

Akwaria masz zachwycające  Good ! szczególnie 84L  Grin

Ta hydroponika świetnie wygląda  Grin Dżungla...Wysokie drzewa i krzewy  Tongue  Wink

250L słodkie
540L + 112L morskie
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #131 : Grudzień 08, 2008, 12:57:25 »

Akwaria masz zachwycające  Good ! szczególnie 84L  Grin

Ta hydroponika świetnie wygląda  Grin Dżungla...Wysokie drzewa i krzewy  Tongue  Wink
Dzięki a hydroponika ma przedewszystkim działać  -nie wyglądać

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #132 : Grudzień 08, 2008, 14:34:58 »

Moje zdanie:
- 84 l: bardzo ładne
- kostka - REWELACJA
- 64l - brakuje mi czegoś w jasnej zieleni co nieco rozjaśniłoby pierwszy plan, uzupełniłbym też boki o jakieś ziele
- krewetkarium - zrezygnowałbym z wysokich roślin, napakowałbym tam dużo różnego rodzaju mchów

Generalnie - zbiorniki ładne, rośliny w świetnej kondycji (ręka kobiety  Huh Grin)

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #133 : Grudzień 08, 2008, 14:57:20 »

Dzięki za koment
Co 64 to napewno nie jest wygląd który mnie zadowala... w planie mają tam pozostać z roślin tylko kryptokoryny różnego rodzaju + nurzaniec na tyle ( nurzaniec w towarzystwie zwartek nie czuje się chyba najlepiej ale jakos daje rade) nadal szukjam kryptokoryn które by mi tam jeszcze pasowały i zapewne korzystając z Twojej rady rozejżę się za czymś ''zieleńszym'' .Na lewym boku myslę że rozrośnie się to co jest - nieznanej mi nazwy kryptokoryna wysoka z małymi listkami - myślę że wkrótce się zagęści.

Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #134 : Grudzień 08, 2008, 15:26:26 »

Kryptokoryna się rozrośnie tak jak u mnie - w obu zbiornikach jest ta sama odmiana (w 112 - trochę za nurzańcami, a w 216 na drugim planie)
U mnie w towarzystwie nurzańców raczej gorzej ma się zwartka mimo że rosła przed nurzańcem i nieźle się ukorzeniła.

Akwaria ładne Wink - porad chwilowo brak ;-) musiałbym pooglądać dokładnie.

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14
  Drukuj  

Skocz do: