Witam, mam akwarium juz 3 rok o pojemnosci 112 l profil kiedys bylo inspirowane czystymi naturalnymi zbiornikami, lecz teraz potrzebowalabym zamienic wystrój na Low Tech z powodu braku czasu(studia,2 prace). Przegrzebałam cały internet pod wzgledem Low Techa i mam lekka mieszanke informacji w głowie
Otóż mam ziemie zwykłą z mikro i makro elementami za 2,5 zł ;o lecz mam również kulki glin-torf i ponoć z zawartym CO2
czy moge do ziemi dodac te kulki? nie bedzie to za żyzne podłoże? chce to przykryc grysem bazaltowym czarnym o granulacji 0,8-1,6 i od 1-3 mm
slyszałam ze kirysków nie mozna miec w Low Tech i nie moga byc na grysie bo sobie pyszczki potną? roślinki jakie mam to : Eleocharis Vivipara, Eleocharis Parvula,Microsorum Windelov, Pelie, Wgłębka, Subwasertang, Salwinia, Sagittaria Subulata, Java Moss, Christmass Moss, Fissidens Fontanus, Flame Moss, Taiwan Moss, Cryptocoryne Wendtii Green, Ludwigia Repens, Cryptocoryne Wendtii Tropica, Hygrophila Dfformis, Pogostemon Helferi, Hygrophila Polysperma nadaja sie te roslinki do tego typu akwa? Oswietlenie 2x18W lecz mam zbedna pokrywe z ktorej moge dolozyc jeszcze jedno 2x18 W które mogło by sie swiecic 4 h ale nie umiem tego przełozyc:( Powiedzcie czy w dobrym kierunku zmierzam?