Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: plany nowego akwa roslinego 45l  (Przeczytany 1893 razy)
sebox16
Zainteresowany
**

« : Styczeń 27, 2008, 17:33:52 »

mam zamiar zrobic restart zbiornika 45l jako podłoze chce dac warstwe piasku około 2-3cm i na to zwir nie za gruby warstwa około 2cm co wy o tym sądzicie czy w tym bądą rosły rosliny rosliny mam zamiar kupic takie
hygrophila corymbosa
hygrophila siamnsis
hygrophila  diffonis
lysinachia aqatica
lysinachia repens
i oczywiście jeszcze mam kupione juz jakies 3  żabienice (chyba to one)
i do tego jakis korzen napiszcie czy te rosliny są trudne w hodowli mam do zbiornika pokrywę z jedną świetlówka 14W i do tego dwie świetlowki kompaktowe 7W firmy osram moze ktoś da jakis plan ja to wszystko dobrze poukładac i posadzic i cos doradzi  Smiley

Na tym forum używamy dużych liter na początku zdania oraz znaków przestankowych.
Emi
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2008, 21:28:05 wysłane przez Emi » Zapisane
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Styczeń 27, 2008, 18:44:26 »

piach to nie jest dobre podłoże dla roślin ...IMO już lepszy sam żwir...  TURYSTA proponuje w swoim wątku podłoże z ziemi ogrodowej -ponoć niezłe myślę że warto spróbować... 

sebox16
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 27, 2008, 18:56:47 »

to czyli lepiej bedzie zmieszac piasek ziemie ogrodowom i na to dac ten zwir
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 27, 2008, 19:08:33 »

Dokładnie. Z piachem jest ten problem, że jest on bardzo drobny co sprzyja tworzeniu stref beztlenowych w których korzenie roślin po prostu będą gnić.

sebox16
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 27, 2008, 19:37:18 »

czyli co doradzicie na to podłoze dac piasek z ziemia ogrodowom nie bedzie to brudzic ziemi
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 27, 2008, 19:54:41 »

Znajdź w dziale NASZE AKWARIA wątek o zbiorniku TURYSTY i przeczytaj jakie sobie zmontował podłoże.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: