Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zabienice problem  (Przeczytany 1308 razy)
gadziol6
Nowy
*

« : Styczeń 27, 2008, 22:48:56 »

witam

Mam pytanie. Jaki moze byc powod tego ze zabienice rosna do samej  gory akwarium a liscie leza na powierzchni wody a w akwarium widac tylko same łodygi.
Bylem dzisiaj w sklepie akwarystycznym i widzialem ze facet ma te same bo u niego je kupowalem i sa pieknie rozlozone liscie w wodzie a nie na powierzczni.i widac ze rosliny sa stare a nie dopiero co wsadzone male.Czy je sie moze jakos przycina zeby nie rosly tak wysoko. Huh
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2008, 11:49:48 »

Napisz przede wszystkim ...Ile masz światla?? TO jest min oznaka małej ilości światła w akwa.pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
gadziol6
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2008, 20:02:03 »

witam

Swiatla mam jakies 320 watt na 240 litrow czyli jakies 1.3 watta to chyba nie za malo.Ja nawet myslalem ze za duzo i temu tak rosna. Afro
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2008, 20:07:54 »

może to rzeczywiści za dużo ....ale mi przychodzi do głowy co innego :to że facet w sklepie ma to nie znaczy że te same ,mógł wziąć z hurtowni różne rodzaje przecież (nawet nie wiedząc o tym Wink ),niby są podobne ale chyba nie do końca takie same bo u Ciebie ciut Wink większe  Wink . Może to jakaś odmiana ''olbrzymia'' czy coś...........

sebox16
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 28, 2008, 21:47:40 »

zgadzam sie z poprzednikiem niekiedy sprzedawcy biorą a nawet nie wiedza jaka to nazwa rosliny
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2008, 12:04:34 wysłane przez Seboos » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: