Powody a proszę bardzo
:
Teraz w każdej ziemi ogrodowej dodają choć troszkę dodatków bo nasze chwasty ogrodowe nie rosły by tak jak rosną
.Po jakimś czasie ziemia uwalnia do wody różne składniki a krewetki (niektóre) są baaaaaaardzo czułe na nadmiar tych związków dlatego gdy wykorzystujemy ziemię nie dajemy wiele nawozów bo ziemia dostarcza to rośliną więc jak by sama nawozi w przypadku Crystali nie nawozimy lub nawozimy w wiele mniejszych ilościach ziemi nie możemy niestety kontrolować.
Powód 2:
Jeśli ktoś nie ma filtra RO ADA skutecznie obniża TWO,TWW i PH nie mało ,ale też nie za bardzo tak akurat dzięki właściwością buforującym
Powód 3:
Po co masz wydawać zaoszczędzoną kasę na ładny żwirek
Jeśli z kasą na jedno wyjdziesz to kup Amazonię ,Malayę bądź Africane wyglądają najładniej i jeszcze mają wypaśne właściwości więc czemu nie ?
Ps.Skoro ADA to oznaka szpanu to na Rośliny Akwariowe prawie sami szpanerzy tak samo na forum krewetkowym (mówię o tych właścicielach mniej pospolitych krewetek) .
.A dlaczego ziemia to nie oznaka szpanu ???Może ja odbieram to tak ,że ktoś chce pochwalić się ,że on stworzy wielkie akwa z niczego mogę tak to odebrać tak jak różnie można odbierać ADA
Ja również Pozdrawiam