Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Cragio 375 litrów  (Przeczytany 16460 razy)
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Luty 07, 2008, 17:19:57 »

Słuchaj glonojad (dziecko), nie będę ci mówił po jakich jestem studiach, ponieważ i tak się na nie nie dostaniesz. Jeśli chodzi o styropian, to jest to okres przejściowy.
"Ortografia" każdemu może się zdażyć zrobienie błędu ortograficznego. Ciekawy jestem jak z tym jest u Ciebie, chociaż mało mnie  to obchodzi.

Pozdro
Marcin Tongue
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #16 : Luty 07, 2008, 17:33:35 »

styropian mi sie podoba Tongue ja bym go tylko pomalowal Cheesy dla mnie ciekawe Smiley zobaczymy jak zbadasz wode, wtedy zobaczymy co dalej Smiley chetnie wiele osob ci pomoze Smiley co do kamieni... kwestia gustu Smiley mysle,ze lepiej by na piachu wygladaly Smiley wtedy bylyby ok Smiley na pewno da sie niezle z nimi pokombinowac Smiley otoczaki maja swoj urok choc ciezko "znalezc dla nich miejsce" Smiley

pomysl co chcesz osiagnac Smiley zwazajac na litry to mozna niezle poszalec Wink pomysl nad swiatlem... no i przydalby sie jeden ogromniasty korzen Wink no i troche wiecej swiatla...

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Luty 07, 2008, 18:06:11 »

płukałeś żwir przed zalaniem ?

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Luty 07, 2008, 21:43:40 »

Pewnie nie! zresztą jak każdy nowy, haha! A z ortografią jest u mnie napewno lepiej niz u ciebie  PANIE DOROSŁY  Wściekły . To "akwarium" to jeden wielki nieprzemyślany BADŹEW, współczuje gustu i przedewszystkim jego przyszłym mieszkańcom, tak wspaniale "udekorowanego mieszkanka". Moge sie założyc ze, nic ciekawego z tego czegoś nie bedzie  Wściekły !!!
 Po raz kolejny raz post odbiegający daleko od netykiety i dobrego wychowania
Za złamanie 6 pkt regulaminu (obrażliwe zwroty w stosunku do innych użytkowników forum)

King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Luty 07, 2008, 22:09:38 »

Panowie....,  panowie......, to ma być dyskusja i konstruktywna wymiana opini?

Glonojad, z całym szacunkiem, ale nie dzielimy się na nowych i starych, bo wszystkich nas łączy jedna podstawowa sprawa: AKWARYSTYKA, nie uważm też, by w dobrym smaku było "wypalanie" rozmówcy na czole jednego błędu ortograficznego, może dla tego, że  sam je czasem robię. Co do tego czy w tym konkretnym akwarium będzie kiedyś super aranżacja i świetne warunki dla ryb to dopiero zobaczymy. Każdy z nas zaczynał swoją przygodę z akwarystyką od mniejszych lub większych gaf wizualizacyjnych ( ja też miałem w baniaku 2 litry kolorowych kamieni półszlachetnych, a  Oswald szklane kulki) lub błędów w prowadzeniu zbiornika. Daj koledze szansę, bo zasłużył na cieplejsze powitanie na forum.

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #20 : Luty 07, 2008, 22:28:58 »

no glonojad... nie ladnie sie pokazales... poza tym sam walnales blad: badźew... hmm.... czy orty sa powodem do tego,zeby wyskakiwac na kogos? czy to,ze zaczal tak jak zaczal jest powodem do tego? nie! kazdy znas robi bledy, czy to ortograficzne, czy aranzacyjne a ty zachowujesz sie... sam wiesz jak... wiec radze ci dobrze, uspokoj sie,bo ludzie raczej nie ebda chcieli z toba dyskutowac na tym forum jak bedziesz pyskowy odstawial. i mam jestem pewien,ze znajde poparcie wsrod innych forumowiczow.
to,ze wlozyl otoczaki a nie wypasione skalki z Discusa albo nie strzelil od razu ADA albo mega roslinniaka na 400W to nic nie znaczy... wazne,ze ma zaciecie! ja mialem kiedys akwarium z rownym zwirem i mialem tam tylko moczarke i jakas zwartke- rozrosniete to bylo ale tylko 2 gatunki. poza tym mialem zbrojnika w tych 96l i mnostwo gupikow i molinezji, filtr wylaczalem na noc a swiecilem 15W swietlowka kompaktowa Tongue i tylko na tyle mnie bylo stac na ten czas- tak mi wyszedl baniak...
ja kibicuje kazdemu kto chce sie w to bawic! i g***no nam do tego jakie studia Cragio skonczyl- jego sprawa, bedzie chcial to sie w odpowiednim watku podzieli ta wiadomoscia!
I wiesz co glonojad- AC MILAN, FORZA!!:P

seba75
Gość
« Odpowiedz #21 : Luty 07, 2008, 22:45:29 »

Glonojad, z całym szacunkiem, ale nie dzielimy się na nowych i starych, bo wszystkich nas łączy jedna podstawowa sprawa: AKWARYSTYKA

Dobrze napisane... po przeczytaniu zastanawiam sie co oznacza bycie "nowym" sam jestem tu od poltora miecha, napisalem troche postow przy czym staralem sie nie pisac bzdur i tak czuje sie jak nowy. Wink moze nowy watek w pogaduszkach kiedy jestes stary kiedy nowy itd. itp.

(zart)

( ja też miałem w baniaku 2 litry kolorowych kamieni półszlachetnych, a  Oswald szklane kulki)

Grin to jeszcze nie tak zle, bo mi sie wydaje ze nic nie przebije (jak ktos tu juz wczesniej napisal) pierdzacego nurka  Smiley

wazne zeby na poczatku nie zniechecic kolegi, a jak juz sam napisal to co widac na zdieciu to przejsciowa sytuacja wiec poczekajmy na dalszy rozwoj sytuacji.
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Luty 08, 2008, 08:38:43 »

Siemka koledzy   Good !. Te kamienie to jak pisałem wyżej tylko okres przejściowy, korzenie mam dwa (miałem je jeszcze przy pierwszym akwa). Mam zamiar kupić jeden ogromny, ale nigdzie nie mogę znaleźć(jak już coś jest to za krótki i niski). Roślin już trochę kupiłem, ale do ryb to jeszcze poczekam. Akwa jest dopiero w stadium dojrzewania.
Zamówiłem lepszy filtr Tetra ex 1200. Przywiozą mi go w środę, więc woda stanie się bardziej przejrzysta. Styropian już pomalowałem na czarno, tło będzie również tego samego koloru.
Jak skończę meblowanie  Cheesy mojego badania i rośliny trochę podskoczą ( bo na razie mają po jakieś 12-13 cm) to wkleję fotkę.
A jeśli chodzi o żyjątka, to już dostałem jednego ślimaka w roślinami  Grin, więc pierwszego mieszkańca już mam Cheesy.

Pozdro
Marcin Tongue
seba75
Gość
« Odpowiedz #23 : Luty 08, 2008, 08:59:03 »

A jeśli chodzi o żyjątka, to już dostałem jednego ślimaka w roślinami  Grin, więc pierwszego mieszkańca już mam Cheesy.

nie dlugo bedzie ich znacznie wiecej, rozmnazaja sie za szybko  Wink

Jakiego korzenia szukasz ? podaj wymiary tak mniej wiecej ?
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Luty 08, 2008, 09:29:11 »

Siemka Seba. Akwa mam 150 x 50 x 50, więc myślę, że korzeń musi być przynajmniej jakieś 100-120 cm dł. i 35-40 cm wys. Jeśli wiesz gdzie taki mogę zdobyć to będę wdzięczny.

Pozdro
Marcin Tongue
adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #25 : Luty 08, 2008, 09:46:14 »

witam
CRagio poszukaj moze na alegro z miesiac temy ktorys z uzytkownikow wystawił.Jak sie myle jest to chyba w giełdzie.Ide luknac Wink
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,12806.0.html  adijaw sprzedje napisz mu na PW.
pzdrawiam i zycze sukcesow papa Cheesy
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2008, 09:48:16 wysłane przez adus12345 » Zapisane
seba75
Gość
« Odpowiedz #26 : Luty 08, 2008, 10:08:51 »

dokladnie tak, Adus mnie ubiegl  Wink tu masz strone z korzeniami nie ktore sa naprawda pokazne, sam bede bral do mojego akwa. Sa odpowiednio spreparowane a cena za taka wielkosc nie jest zdzierstwem.
http://www.fotosik.pl/search.php?search=adijaw&page=0
mam nadzieje ze kolega Adijaw nie obrazi sie za darmowa reklame  Wink
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #27 : Luty 08, 2008, 10:31:52 »

Dzięki Seba, o takie właśnie mi chodziło. Tylko ciekawe po ile, wytrzaskałem się teraz trochu z kasy. Jednak założenie od nowa akwa kosztuje  Grin Grin. Ale na hobby nigdy nie szkoda kasy. Jakby moi starsi wiedzieli ile już wydałem to wystawili by mnie w z domu prędzej niż myślę  Cheesy Cheesy.
Właśnie napisałem do Adijaw wiadomość i czekam na odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2008, 10:41:42 wysłane przez Cragio » Zapisane

Pozdro
Marcin Tongue
seba75
Gość
« Odpowiedz #28 : Luty 08, 2008, 12:00:20 »

z tego co pamietam jakos od 40 do 100 zł tyle ze te po 100 to naprawde wielkie, na allegro widzialem podobne wymiary od 150 do 300 zł powariowali  Wink
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #29 : Luty 08, 2008, 12:22:40 »

40-100 to jeszcze da się wytrzymać Grin Grin. Jak tylko mi odpowie to od razu zamawiam.

Pozdro
Marcin Tongue
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: