Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Cragio 375 litrów  (Przeczytany 16424 razy)
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #45 : Luty 10, 2008, 01:30:43 »

Siemka Seba, to będzie ten korzeń
http://allegro.pl/item285891155__super_korzen_bagienny_korzen_piekny_.html

Pozdro
Marcin Tongue
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #46 : Luty 10, 2008, 08:16:38 »

Siemka Seba, tego za 65 zeta, 85 x 75 cm.

Hejka, a zmieścisz tek korzen?? (- akwa 150x50x50 proste) ?? bo on trochę duży jest...

pozdrawiam

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

seba75
Gość
« Odpowiedz #47 : Luty 10, 2008, 08:55:09 »

No to gratulacje, wybrales najwiekszy  Smiley napewno jakas przycinka wchodzi w gre bo to kolos i zajmie ci spora czesc wcale nie malego akwa.
Jestem ciekaw jak sie wkomponuje  Smiley

ps. cena za takiego kolosa w porownaniu do allegro jest naprawde mala
adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #48 : Luty 10, 2008, 12:07:56 »

witam
NO korzonek ładny.Ja by jeszcze dokupił troszke mchu na te cudo.
pozdrawiam
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #49 : Luty 10, 2008, 15:59:58 »

Siema Seba, niezły korzeń, no nie ??  Cheesy. Oczywiście , że będzie przycinka, taki kolos nie zmieścił by się w akwa. Będę musiał jakoś fajnie go uformować aby wyglądał ładnie. Ale jak myślisz, czy nie jest on za duży??

Siemka Adus, oczywiście że mchy będą. Tylko  poleć mi jakieś, które będą ładnie wyglądać i szybko się rozrosną.

Pozdro
Marcin Tongue
seba75
Gość
« Odpowiedz #50 : Luty 10, 2008, 17:06:03 »

korzen jest pokaznych rozmiarow 85 x 75 cm to mega  Smiley nie widac na zdieciu jak wyglada wierzcholek ale ja bym przycinke zrobil u dolu podstawy i polozyl go na boku ( na ktorym to juz jak sie podoba ). Ma fajna dziure i napewno bedzie tworzyc naturalny wyglad, zawsze mozesz obsadzic go roslinami takimi jak anubiasy czy microsorum po czasie stworza piekna kompozycje. Smiley
przyciol bym go tez tak zeby byl calkowicie zatopiony pod powierzchnia, z czasem odslonieta warstwa moze zaczac gnic i przenosic sie pod wode - pozdro!
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #51 : Luty 10, 2008, 17:50:44 »

Siemanka, już myślałem, jak go przyciąć. Tylko wyskoczył mi nowy wydatek. Robota samochodu, cholerka czeka mnie nowy wydatek.  Muszę mieć czy m do pracy dojeżdżać  Grin Grin Zakup trochę się opóźni.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2008, 18:19:18 wysłane przez Cragio » Zapisane

Pozdro
Marcin Tongue
adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #52 : Luty 10, 2008, 19:24:20 »

Witam
No korzonek ladnie i odpowiednio go przytnij.Mech napisałes, ze masz chrismas daj go i dowalił tam bym jeszcze taiwana,jave nie bo pospolita Tongue, i jakies ladne microzorium/anubiasa, ale raczej te 1 by było lepsze.
pozdro:)
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #53 : Luty 17, 2008, 22:27:25 »

no to szczerze - piekne i estetyczne to to nie jest ;/ 

ja tam widze żółwia, a nie paletki ;/

dlaczego chcesz trzymać zólwia w takiej brudnej wodzie?
sam tam se mieszkaj
kazde zwierze wodne lub wodno lądowe potrzebuje dobrych warunków fizykochemicznych wody
co do pana cragio
paletki to nie sa proste rybki radził bym zacząć moze od gupików
pozdrowienia

seba75
Gość
« Odpowiedz #54 : Luty 18, 2008, 06:08:36 »

Adriano spokojnie  Wink to podobno jest okres przejsciowy wiec dajmy chlopowi szanse a moze i za czasem beda tam piekne palety  Smiley pozdro!
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #55 : Luty 18, 2008, 07:54:54 »

Siemanko, spokojnie koledzy. Trochę mi doszło roślin, nowy sprzęt filtracyjny. Jak tylko będę miał czas to zapodam fotki. A co do palet to chyba dam sobie spokój. Na jakiś czas  Grin Grin.

Na razie w moim akwa gości:
 - 5 molinezji żaglopłetwnych ( 3 czarne i 2 białe) - 2 x samiec i 3 x samica
 - 3 kosiarki
 - pielęgniczka kakadu (2 x samica i 1x samiec)
 - 3 x bocia siatkowana
 - 3 x bocja wspaniała
 -  6 x Chilatherina faciata

Za tydzień dojdzie jeszcze trochu  Smiley

Aha i jeszcze jedno. Po 4 dniach od zakupu pielęgnic kakadu doczekałem się od nich ikry. Na razie samica broni gniazda jak orzeł  Cheesy. Wczoraj druga samica zaczęła szukać sobie miejsca, więc rodzina pielęgnic chyba mi się powiększy  Smiley.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2008, 07:59:51 wysłane przez Cragio » Zapisane

Pozdro
Marcin Tongue
seba75
Gość
« Odpowiedz #56 : Luty 18, 2008, 16:40:13 »

no i taki to pozyje hehe Wink ledwo baniak zalozyl a tu masz  Smiley - pozdro!
Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #57 : Luty 20, 2008, 08:36:19 »

Siemka wszystkim. Jednak nie doczekałem się młodych od pielęgnic. Jak to się mówi, pierwsze śliwki robaczywki. Ale druga samica złożyła ikrę pod korzeniem, więc może coś z tego będzie. Jak tylko zauważę małe to odłowię ich do innego akwa.

Oprócz tego będę miał młode od molinezji żaglopłetwnej "białej". Już mam przyszykowane inne akwarium. Jak tylko będę widział , że brzucho jej ma zaraz pęknąć to ją odłowię. Może pierwsze młode uda mi się odchować od molly hehehe.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2008, 08:40:16 wysłane przez Cragio » Zapisane

Pozdro
Marcin Tongue
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #58 : Luty 20, 2008, 12:27:45 »

nie odlawiaj malych pielęgniczek one muszą się nauczyć opiekować potomstwem -pierwsze tarlo zazwyczaj się tak kończy ale nie zniechęcaj się, daj im trochę czasu one dojdą do tego jak być rodzicami Smiley

Cragio
Nowy
*

« Odpowiedz #59 : Luty 20, 2008, 12:32:02 »

Dzięki Ala, spróbuję tak zrobić. Ale oddziele chyba parkę do innego akwa,  bo w ogólnym to chyba się nie doczekam wychowania młodych  Wink

Pozdro
Marcin Tongue
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  

Skocz do: