Tryton
Nowy
I H A
|
|
« : Luty 22, 2008, 11:26:21 » |
|
Witam. Mam niezbyt wielkie ( jak widać na poniższym zdjęciu) akwarium 20 l. http://www.wrzuta.pl/img/middle/hEjqZyP6ql/123321/Sprzęt to: - grzałka o mocy 50 W - filtr wewnętrzny o mocy 5 W - żarówka energooszczędna 9 W Rośliny: - Kabomba 4x - bakopa ( chyba, nie jestem pewien ) - Echinodorus amazonicus - syngonium sp. - ophiopogon * 4 kg żwirku rzecznego ( te 3 ostatnie nazwy przepisałem z etykietek którymi były opatrzone roślinki ) Rybki: - mieczyk 1x - platka 1x - żałobniczka 3x - glonojad 1x - danio 1x - molinezja czarna - i jeszcze 2 inne, nie znam nazwy http://www.wrzuta.pl/img/middle/3yw3wcEpxJ/123321http://www.wrzuta.pl/img/middle/allons7BUF/p1030152Niektórzy mogą pomyśleć że rybek mam troszkę za dużo jak na tak małe akwarium, ale wygląda na to że rybki czują się dobrze mam je od 2 lat.Zdjęcia wrzuć na fotosika, będzie łatwiej. Na razie zostawiam jako linki, które po skopiowaniu w adres przeglądarki da się obejrzeć. Poprawiłam również nazwę tematu. Emi
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 11:49:23 wysłane przez Emi »
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #1 : Luty 22, 2008, 11:29:53 » |
|
okropna zupa rybna ! przerybienie ! mała uwaga techniczna, foty sie nie otwierają .
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 22, 2008, 11:40:33 » |
|
nie, polecam wstawić na fotosik i wkleić link do ''miniaturki(pełny rozmiar)''
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
HellgatE
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #3 : Luty 22, 2008, 15:13:56 » |
|
Ty sobie żarty jakieś stroisz??!! chłopie pomyśl ten twój "glonojad" to może być zbrojnik niebieski zdajesz sobie sprawe jakie masz przerybienie?? mieczyki i molinezje do 100l a glonojad....to już szkoda gadać ;/ a pozatym danio to stadne ryby ....
|
|
|
|
Mieczyk i Molinezje Moje GG : 10710353
|
|
|
CyFer
|
|
« Odpowiedz #4 : Luty 22, 2008, 16:24:14 » |
|
Ja bym radził kupić większe akwarium...
|
|
|
|
|
|
|
calypso
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #5 : Luty 22, 2008, 16:57:04 » |
|
a nie myślałeś nad dołożeniem jeszcze skalara i ze 2 paletek. piekna konserwa
|
|
|
|
|
|
|
Ariedale
Zainteresowany
Piękny bojownik, prawda?
|
|
« Odpowiedz #6 : Luty 22, 2008, 17:50:51 » |
|
Nie otwierają mi się zdjecia! Zrób coś z tym! A tak w ogóle to masz przerybienie! Może i myślisz, że się dobrze czują, ale tak nie jest!
|
|
|
|
Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!
Najlepsze rybki z Azji!
|
|
|
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #7 : Luty 22, 2008, 23:23:11 » |
|
Hej!spokojnie! nie napadajcie tak na kolegę . Fakt-obsada beznadziejna i jestem pewna, ze rybkom nie jest tam dobrze. Gdyby mogły mówić pewnie by ci się poskarżyły. Jak najszybciej kup (dużo) większe akwarium lub oddaj podopiecznych A u mnie się zdjęcia otwierają
|
|
|
|
zbieram na szczęście, kto się dołoży? To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
|
|
|
adriano210
|
|
« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2008, 00:04:09 » |
|
rybki masz zdrowe ale akwarium mnusisz zmienic na wieksze tak zeby chociaz było z 70 l bo to 20l to sie nadaje jako kotnik dla gupików ale coz kazdy kiedys zamieniał od szklanki a teraz wielu z nas ma w domu moczary:) nie załamuj sie i nie przejmuj nadgorliwcami, polowa z nich glosno krzyczy na forum a w domach mają tez małe akwaria, problem polega na tym ze zawsze trzeba jakos zaczac wiec zmien akwarium na wieksze polecił bym ci jakies 100l
|
|
|
|
|
|
|
marzenaszym
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2008, 05:51:26 » |
|
a nie myślałeś nad dołożeniem jeszcze skalara i ze 2 paletek. piekna konserwa
Calypso spokojnie, jeżeli ktoś się pyta, to odpowiedz grzecznie bez złośliwości, albo siedz cicho, faktycznie pojemność akwarium mała, musisz kupić poprostu większe akwarium ....
|
|
|
|
"veritas odium parit, obsequium amicos" "prawda rodzi nienawiść, ustępliwość przyjaciół"
|
|
|
Tryton
Nowy
I H A
|
|
« Odpowiedz #10 : Luty 29, 2008, 11:49:25 » |
|
dzięki za słowa pocieszenia, od pewnego czasu poważnie zastanawiam się nad akwarium 70 - 100 l max
|
|
|
|
|
|
|
marzenaszym
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Luty 29, 2008, 15:25:14 » |
|
wiesz Tryton, ja chciałam na początku mieć 50l akwarium, w rezultacie mam 125l, no i już mam apetyt na większe. Większe akwarium to większe możliwości, jeżeli chodzi o obsadę ryb, no i jest bardziej stabilne ....
|
|
|
|
"veritas odium parit, obsequium amicos" "prawda rodzi nienawiść, ustępliwość przyjaciół"
|
|
|
seba75
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Luty 29, 2008, 16:51:11 » |
|
z jednej strony obsade masz beznadziejna w stosunku do wielkosci akwa, twoje ryby wegetuja i sie mecza nie mowiac juz o glonojadzie ktory jak piszesz to teraz jest pewnie dlugosci przedniej szyby lub prawie. z drugiej strony jesli prawda jest ze masz je od dwoch lat to az dziw ze je utrzymales, powinienes zapewnic dobre zycie swoim rybkom a jak nie mozesz to je oddaj komus kto to zapewni. Nie sadzisz ze trzymanie po jednej rybce jest bez sensu ? nie mowiac juz o danio, rybce stadnej gdzie stadko zaczyna sie od minimum 6 sztuk a rybki ktorych nie znasz to neon inessa i rowniez sa to rybki stadne najlepiej 10-12 sztuk minimum
akwa jak na to malenstwo fajne wiec mysle ze z duzym tez sobie poradzisz i bedzie fajnie wygladac
rozwaz szybki zakup wiekszego zbiornika - pozdro!
|
|
|
|
|
|
|
Tryton
Nowy
I H A
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 01, 2008, 14:39:11 » |
|
wiem. ale ten mój glonojad ma tylko jakieś 7 cm długości.
|
|
|
|
|
|
|
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 01, 2008, 21:46:37 » |
|
wiem. ale ten mój glonojad ma tylko jakieś 7 cm długości.
teraz tak, ale z czasem urośnie znacznie większy lub nie urośnie, bo skarłowacieje biedaczysko
|
|
|
|
zbieram na szczęście, kto się dołoży? To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
|
|
|
|