Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: damian996 125l wielogatunkowe  (Przeczytany 11982 razy)
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Marzec 01, 2008, 12:07:59 »

naprawdę ładne Smiley

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
damian996
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Marzec 04, 2008, 00:10:07 »

Witam ponownie Smiley

W moim akwarium nastapilo kilka zmian. Poprawiły sie parametry wody (NO2 = 0, NO3 = 20). W weekend dodalem kilka roslinek i zmieniłem położenie jedego z korzeni. Wydaje mi sie, że nowe roślinki orzywiły nieco akwarium, już nie jest takie zielone jak na początku... Wpiściłem też do akwarium nowe ryby. Zdecydowałem sie dodać małe stadko (5) żałobniczek.

Co o tym myślicie?
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2008, 12:30:47 wysłane przez Seboos » Zapisane

125l - akwarium ogólne

35l - szpital/kwarantanna

Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #17 : Marzec 04, 2008, 00:19:15 »

No teraz mi sie podoba  Good ! Good ! Good ! Good ! Good !

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
seba75
Gość
« Odpowiedz #18 : Marzec 04, 2008, 00:25:23 »

wyglada juz naprawde dobrze, rosliny podrosna i bedzie wypas i nawet sugestia z korzeniem mysle pomogla  Wink oby tak dalej - pozdro!
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #19 : Marzec 04, 2008, 00:29:21 »

wyglada juz naprawde dobrze, rosliny podrosna i bedzie wypas i nawet sugestia z korzeniem mysle pomogla  Wink oby tak dalej - pozdro!

Już jest o niebo lepiej  Good ! Good ! Good !

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
damian996
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Marzec 04, 2008, 00:33:38 »

Mi też osobiście wydaje się, że jest dużo lepiej. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Zauważyłem, że rośliny w moim akwarium bardzo szybko rosną i obawiam się, że za jakiś czas zrobi się tam prawdziwy gąszcz... Pewnie często będę musiał je przycinać...

125l - akwarium ogólne

Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #21 : Marzec 04, 2008, 00:35:25 »

Przycinka co tydzień lub co dwa tygodnie oczywiście jak będą szybko rosły rośliny  Wink Wink Wink

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
damian996
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Marzec 04, 2008, 00:37:56 »

Poczekam i zobaczę jak to będzie wyglądać za kilka tygodnie Smiley Na razie bardzo cieszy mnie fakt,że rośliny tak szybko rosną Smiley

125l - akwarium ogólne

seba75
Gość
« Odpowiedz #23 : Marzec 04, 2008, 00:38:26 »

jesli dobrze rosna to powinienes sie cieszyc, i wszystko zalezy co chcesz miec mega busz czy troche zielska

a moze w niedlugim czasie zostaniesz potentatem roslinnym na allegro  Wink
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #24 : Marzec 04, 2008, 00:39:53 »

jesli dobrze rosna to powinienes sie cieszyc, i wszystko zalezy co chcesz miec mega busz czy troche zielska

a moze w niedlugim czasie zostaniesz potentatem roslinnym na allegro  Wink

Na pewno zostanie z przycinek będziesz miał kupę roślin  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #25 : Marzec 04, 2008, 11:44:44 »

Już jest o niebo lepiej  Good ! Good ! Good !
Podobno ogustach się nie dyskutuje, ale czy nie od tego jest ten watek? -mi sie podoba ale wersja pierwsza o wiele lepsza -z mojego punktu widzenia . Teraz akwa ofc. b.ladne ale zrobilo się takie zwyczajne ,takie jak jedno z wielu na tym forum -niczym się nie wyróżnia. A przedtem bylo niepowtarzalne i mialo swój charakter .
Jest to tylko moje prywatne odczucie , niezapominam że Twoje akwarium ma się podobać Tobie nie mi.....
Pozdro.

Rademeness1986
Nowy
*

« Odpowiedz #26 : Marzec 04, 2008, 18:34:51 »

Aż miło się patrzy na takie akwarium.. Patrząc na to tło wydaje mi się jak by za oświetloną wodą nie było go tylko jakaś głębia bez konca.. pozytywnie Smiley

Tylko Prawdziwi Zostaną Przy Mnie..
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Marzec 04, 2008, 18:37:51 »

teraz jest fantastyczne  Grin  wrzuć zdjęcie jak sie rozrosną Smiley

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
damian996
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #28 : Marzec 09, 2008, 16:16:27 »

wczoraj jeszcze odrobine poprzesadzałem roślinki bo zasłaniały sie troszke wzajemnie. teraz wygłąda chyba lepiej. Jak będę miał chwilkę to wrzucę jakieś zdjecia Smiley Jeśli ktoś jest w stanie rozpoznać moje roślinki to bardzo proszę o identyfikację Smiley

125l - akwarium ogólne

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #29 : Marzec 09, 2008, 19:01:40 »

specjalnie na roślinach się nie znam ale po bokach to żabienice , ta z tylu najwyższa to moczarka , pozostalych nazw nie znam . niestety wedlug mnie rośnka  niska na pierwszym planie nie jest roślinką akwariową tylko doniczkową , podobne wątpliwości mam co do tej z tylu -takiej sporej różowawej co na zdjęciu listek jej kladzie się na korzeń(ale co do niej nie jestem przekonana bo nie widać jej zbyt dokladnie). Przejżyj sobie dzial ''rośliny '' są tam dwa ciekawe wątki przyklejone -jeden o wyszukiwarkach roślin a drugi o roślinach doniczkowych ,przy ich pomocy z pewnością 'rozszyfrujesz swoje roślinki Wink

Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  

Skocz do: