Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7
  Drukuj  
Autor Wątek: Krzysiek19 - 45l, 35l  (Przeczytany 14907 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #15 : Luty 28, 2008, 12:14:04 »

przyszlo mi do glowy jeszcze jedno : to oświetlenie -gdzie jest ta świetlówka? mam wrażenie że świetlówka jest za wysoko i oświetla nie tylko zbiornik ale i wszystko wookól niego. Gdy zastanowisz się nad tym co powoduje mętnienie wody , dosypiesz  żwirku , dosadzisz roślin, dolejesz wody odczep świetlówkę bo myślę że jest przymocowana gdzieś nad akwarium i polóż ją na szybie którą przykryleś akwa, a z wierzchu zasloń czymś np. folią alu, żeby światlo wpadalo tylko do zbiornika a nie obok.Powinno to przynieść efekt widoczy golym okiem.   pokąbinuj też z tlem.
PS: chcialam jeszcze dodać do wiadomości krzyśka i pozostalych (nie jestem taka wredna) nigdy nie oceniam akwariów jak zupelnie nic mi się nie podoba (chyba że w wypadku jak ktoś wyraznie prosi o radę). W normalnej sytuacji poprostu nie skomętowalabym tego akwarium wcale , ale chcialam dać trochę Krzyśkowi do myślenia -(może nie potrzebne te posty bez porady, a za to z !!!!!!!!!!! Wściekły Wściekły Wściekły Wściekły Wściekły Wściekły Huh Huh Huh Huh Huh Huh -jak samemu mimo wielu pytań, na które uzyskaleś odpowiedzi!,masz w domu taki mętny szkaradnik) Powturze jeszcze raz Akwa ochydne , ale czekam ze zniecierpliwieniem na zmiany i będzie mi bardzo milo jeśli za jakiś czas będziemy mogli wszyscy je pochwalić Cheesy      -pozdro papa
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2008, 12:15:51 wysłane przez ala » Zapisane

portfel333
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Luty 28, 2008, 13:09:47 »

Nie wiem czy moje zdanie kogoś zainteresuje ale pytanie kiedy to akwarium powstało? jeśli niedawno to przy kilku kolejnych roślinkach i 2 tyg może stać się naprwdę nie fajne - przecież nie wiemy jakie duże roślinki były "zamontowane".trzeba dać im czas na wzrost (oczywiście kilka nowych i tak się przyda), tak samo z wodą dobry filtr i woda się "uspokoji". A co do komentowania inncyh - osobiście zgadzam sie z ala że ostre komentowanie innych osób nie jest najlepszym pomysłem - sam uważam że jeśli ktoś zadaje pytania to dlatego ze chce cos zrobic dobrze - a to juz wazne - ale to juz chyba na inny topic Cheesy
ps. ale wygotowałeś te kamienie Undecided?
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2008, 13:23:17 wysłane przez portfel333 » Zapisane
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #17 : Luty 28, 2008, 13:31:29 »

W akwa masz troche do zrobienia, ale mysle z czasem wizerunek sie poprawi.
Zastanawia mnie ta woda bo juz masz w akwa rybki a wyglada jak w dniu po zalaniu moze napiszesz ile dojrzewalo akwa i co twoim zdaniem jest przyczyna tego zmetnienia. Bo faktycznie po przeczytaniu postu Ali przypomnialem sobie jak dawale srogie rady ( mlodszym uzytkownikom )bo mam nadzieje ze rozumiesz a nie tylko przepisujesz.
No i moze podasz jakies parametry?
tak czy siak zycze powodzenia w upiekszaniu akwa - pozdro!
Zbieram kasę na  testy dzięki seba

No faktycznie, do zrobienia jeszcze troszkę zostało, szczególnie z tą mętną wodą. Ale jestem przekonany że z każdego zbiornika da się zrobić fajne akwa Wink Pozdrawiam.

dzięki

Krzysiu, miałabym kilka rad dla Ciebie:
- przed zrobieniem zdjęcia dokładnie wyczyść szyby akwarium wewnątrz i na zewnątrz
- dosyp jeszcze raz tyle podłoża ile masz
- przy filtrze posadź jakieś gęstsze, niewymagające rośliny jak np nurzaniec (Vallisneria americana - można odkupić od kogoś z forum kilka sadzonek za małe pieniądze)

Jak na pierwszą wersję akwarium to nie jest tak źle ale zawsze może być lepiej  Good !

Emi masz racje trochę szyby są nie wyczyszczone  Roll Eyes ::)i chyba przez to tak widzą mętną wodę

Witaj Krzysiek  Wink
Jak na początek nie jest źle przynajmniej nie masz przerybienia ale te neonki mogły by być z jednego gatunku...! Dodaj roślin bedzię ładniej i przyjemniej a i dla rybek o wiele lepiej,dosyp żwirku po lewej stronie i dolej wody do akwarium.
Powodzenia w upiększaniu akwarium  Wink

Dzięki  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Akawa zalane ponad 1 miesiąc i rybki wpuszczone były po 2,5 tygodnia(po zalaniu)

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
Idd
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Luty 28, 2008, 20:07:01 »

nie wiem co się tak dzrzecie na niego.... początkujący zawsze popełnia błędy.. w y pewnie też takie popełnialiście.

a mętna woda... może żwirku nie wypłukałeś? zastanów się nad różnymi opcjami.
pozdrawiam i powodzenia ; )

60l. , 25l. ; D
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #19 : Luty 28, 2008, 20:10:49 »

Raczej już wiem co to jest chyba trochę  z a dużo jedzenia dawałem  Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed,ale już zmniejszyłem dawkę  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 00:41:11 wysłane przez Krzysiek19 » Zapisane

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Luty 28, 2008, 22:28:42 »

Raczej już wiem co to jest chyba trochę  z a dużo jedzenia dawałem  Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed,ale już zmniejszyłem dawanie  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

to z miłości  Grin

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
portfel333
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Luty 29, 2008, 08:23:32 »

Raczej już wiem co to jest chyba trochę  z a dużo jedzenia dawałem  Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed,ale już zmniejszyłem dawanie  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

to z miłości  Grin

to chyba każdy kiedys popełnił taki bład.. Wink przeciez kazdy chce żeby jego rybki miały jak najlepiej.... i żeby niczego im nie brakowało a szczególnie jedzenia
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #22 : Luty 29, 2008, 14:46:25 »

to chyba każdy kiedys popełnił taki bład.. Wink przeciez kazdy chce żeby jego rybki miały jak najlepiej.... i żeby niczego im nie brakowało a szczególnie jedzenia

Tak to prawda Cheesy Cheesy Cheesy

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #23 : Luty 29, 2008, 19:15:37 »

Krzysiek19
Stały użytkownik
Odp: Ślimaki w akwarium
« Odpowiedz #3 : Luty 26, 2008, 01:42:38 »
   Odpowiedz cytując
Dawaj tyle jedzenia co ryby zjedzą przez 3 minuty nie więcej

Grin jest to cytat Twojej wypowiedzi.  Dajesz innym rady, a sam się nie potrafisz do nich stosować?

5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #24 : Luty 29, 2008, 20:05:26 »

Krzysiu zrób pokrywę ze spienionego pcv.Tanim kosztem może ci wyjdzie z 70zł.
Ja bym na twoim miejscu oddał 2 kiryski i dodał 2 neony czerwone i 2 neony innesa lub oddał np 3 neony innesa.
A i krzysiu ile dojrzewało akwarium?
« Ostatnia zmiana: Luty 29, 2008, 20:12:57 wysłane przez 5blue5 » Zapisane

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Ariedale
Zainteresowany
**

Piękny bojownik, prawda?

« Odpowiedz #25 : Luty 29, 2008, 21:33:26 »

Jest nienajlepiej, ale zawsze może być lepiej. Na pewno musisz to wszystko wyczyścić, dosypać żwirek i dokupić roślinki. Najlepiej gdzieś tam z tyłu i możesz dac jeszcze np. tapete z dużą ilośćia roślinności to optycznie powinno pomóc. Pozdrawiam  Good !

Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!

Najlepsze rybki z Azji!
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #26 : Marzec 02, 2008, 16:32:55 »

Jest nienajlepiej, ale zawsze może być lepiej. Na pewno musisz to wszystko wyczyścić, dosypać żwirek i dokupić roślinki. Najlepiej gdzieś tam z tyłu i możesz dac jeszcze np. tapete z dużą ilośćia roślinności to optycznie powinno pomóc. Pozdrawiam  Good !

Tak zorbie Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #27 : Marzec 13, 2008, 18:54:13 »

Wiem że pisze pod postem ale wpadłem na chyba dobry pomysł  Cheesy Cheesy Tu gdzie nie mam nic zasadzone(sam piasek) zrobię trawnik z mchu jawajskiego co o tym sądzicie Roll Eyes Roll Eyes Embarrassed

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #28 : Marzec 13, 2008, 19:01:17 »

5blue5 nie pisz bzdur, jak odda 2 kiryski zostaną 2, kirys to ryba stadna, czy 2 to stado ??  Undecided
a z trawniczkiem : powodzenia Smiley
 papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #29 : Marzec 13, 2008, 19:10:55 »

5blue5 nie pisz bzdur, jak odda 2 kiryski zostaną 2, kirys to ryba stadna, czy 2 to stado ??  Undecided
a z trawniczkiem : powodzenia Smiley
 papa

Czyli to dobry pomysł  Grin Grin Grin

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7
  Drukuj  

Skocz do: