ala
|
|
« Odpowiedz #15 : Luty 28, 2008, 12:14:04 » |
|
przyszlo mi do glowy jeszcze jedno : to oświetlenie -gdzie jest ta świetlówka? mam wrażenie że świetlówka jest za wysoko i oświetla nie tylko zbiornik ale i wszystko wookól niego. Gdy zastanowisz się nad tym co powoduje mętnienie wody , dosypiesz żwirku , dosadzisz roślin, dolejesz wody odczep świetlówkę bo myślę że jest przymocowana gdzieś nad akwarium i polóż ją na szybie którą przykryleś akwa, a z wierzchu zasloń czymś np. folią alu, żeby światlo wpadalo tylko do zbiornika a nie obok.Powinno to przynieść efekt widoczy golym okiem. pokąbinuj też z tlem. PS: chcialam jeszcze dodać do wiadomości krzyśka i pozostalych (nie jestem taka wredna) nigdy nie oceniam akwariów jak zupelnie nic mi się nie podoba (chyba że w wypadku jak ktoś wyraznie prosi o radę). W normalnej sytuacji poprostu nie skomętowalabym tego akwarium wcale , ale chcialam dać trochę Krzyśkowi do myślenia -(może nie potrzebne te posty bez porady, a za to z !!!!!!!!!!! -jak samemu mimo wielu pytań, na które uzyskaleś odpowiedzi!,masz w domu taki mętny szkaradnik) Powturze jeszcze raz Akwa ochydne , ale czekam ze zniecierpliwieniem na zmiany i będzie mi bardzo milo jeśli za jakiś czas będziemy mogli wszyscy je pochwalić -pozdro
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2008, 12:15:51 wysłane przez ala »
|
|
|
|
|
portfel333
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #16 : Luty 28, 2008, 13:09:47 » |
|
Nie wiem czy moje zdanie kogoś zainteresuje ale pytanie kiedy to akwarium powstało? jeśli niedawno to przy kilku kolejnych roślinkach i 2 tyg może stać się naprwdę nie fajne - przecież nie wiemy jakie duże roślinki były "zamontowane".trzeba dać im czas na wzrost (oczywiście kilka nowych i tak się przyda), tak samo z wodą dobry filtr i woda się "uspokoji". A co do komentowania inncyh - osobiście zgadzam sie z ala że ostre komentowanie innych osób nie jest najlepszym pomysłem - sam uważam że jeśli ktoś zadaje pytania to dlatego ze chce cos zrobic dobrze - a to juz wazne - ale to juz chyba na inny topic ps. ale wygotowałeś te kamienie ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2008, 13:23:17 wysłane przez portfel333 »
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #17 : Luty 28, 2008, 13:31:29 » |
|
W akwa masz troche do zrobienia, ale mysle z czasem wizerunek sie poprawi. Zastanawia mnie ta woda bo juz masz w akwa rybki a wyglada jak w dniu po zalaniu moze napiszesz ile dojrzewalo akwa i co twoim zdaniem jest przyczyna tego zmetnienia. Bo faktycznie po przeczytaniu postu Ali przypomnialem sobie jak dawale srogie rady ( mlodszym uzytkownikom )bo mam nadzieje ze rozumiesz a nie tylko przepisujesz. No i moze podasz jakies parametry? tak czy siak zycze powodzenia w upiekszaniu akwa - pozdro!
Zbieram kasę na testy dzięki seba No faktycznie, do zrobienia jeszcze troszkę zostało, szczególnie z tą mętną wodą. Ale jestem przekonany że z każdego zbiornika da się zrobić fajne akwa Pozdrawiam. dzięki Krzysiu, miałabym kilka rad dla Ciebie: - przed zrobieniem zdjęcia dokładnie wyczyść szyby akwarium wewnątrz i na zewnątrz - dosyp jeszcze raz tyle podłoża ile masz - przy filtrze posadź jakieś gęstsze, niewymagające rośliny jak np nurzaniec (Vallisneria americana - można odkupić od kogoś z forum kilka sadzonek za małe pieniądze) Jak na pierwszą wersję akwarium to nie jest tak źle ale zawsze może być lepiej Emi masz racje trochę szyby są nie wyczyszczone ::)i chyba przez to tak widzą mętną wodę Witaj Krzysiek Jak na początek nie jest źle przynajmniej nie masz przerybienia ale te neonki mogły by być z jednego gatunku...! Dodaj roślin bedzię ładniej i przyjemniej a i dla rybek o wiele lepiej,dosyp żwirku po lewej stronie i dolej wody do akwarium. Powodzenia w upiększaniu akwarium Dzięki Akawa zalane ponad 1 miesiąc i rybki wpuszczone były po 2,5 tygodnia(po zalaniu)
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
Idd
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #18 : Luty 28, 2008, 20:07:01 » |
|
nie wiem co się tak dzrzecie na niego.... początkujący zawsze popełnia błędy.. w y pewnie też takie popełnialiście.
a mętna woda... może żwirku nie wypłukałeś? zastanów się nad różnymi opcjami. pozdrawiam i powodzenia ; )
|
|
|
|
60l. , 25l. ; D
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #19 : Luty 28, 2008, 20:10:49 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 00:41:11 wysłane przez Krzysiek19 »
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #20 : Luty 28, 2008, 22:28:42 » |
|
to z miłości
|
|
|
|
zbieram na szczęście, kto się dołoży? To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
|
|
|
portfel333
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #21 : Luty 29, 2008, 08:23:32 » |
|
to z miłości to chyba każdy kiedys popełnił taki bład.. przeciez kazdy chce żeby jego rybki miały jak najlepiej.... i żeby niczego im nie brakowało a szczególnie jedzenia
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #22 : Luty 29, 2008, 14:46:25 » |
|
to chyba każdy kiedys popełnił taki bład.. przeciez kazdy chce żeby jego rybki miały jak najlepiej.... i żeby niczego im nie brakowało a szczególnie jedzenia Tak to prawda
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #23 : Luty 29, 2008, 19:15:37 » |
|
Krzysiek19 Stały użytkownik *** Płeć: Mężczyzna Wiadomości: 279 Odp: Ślimaki w akwarium « Odpowiedz #3 : Luty 26, 2008, 01:42:38 » Odpowiedz cytując Dawaj tyle jedzenia co ryby zjedzą przez 3 minuty nie więcej jest to cytat Twojej wypowiedzi. Dajesz innym rady, a sam się nie potrafisz do nich stosować?
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #24 : Luty 29, 2008, 20:05:26 » |
|
Krzysiu zrób pokrywę ze spienionego pcv.Tanim kosztem może ci wyjdzie z 70zł. Ja bym na twoim miejscu oddał 2 kiryski i dodał 2 neony czerwone i 2 neony innesa lub oddał np 3 neony innesa. A i krzysiu ile dojrzewało akwarium?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 29, 2008, 20:12:57 wysłane przez 5blue5 »
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
Ariedale
Zainteresowany
Piękny bojownik, prawda?
|
|
« Odpowiedz #25 : Luty 29, 2008, 21:33:26 » |
|
Jest nienajlepiej, ale zawsze może być lepiej. Na pewno musisz to wszystko wyczyścić, dosypać żwirek i dokupić roślinki. Najlepiej gdzieś tam z tyłu i możesz dac jeszcze np. tapete z dużą ilośćia roślinności to optycznie powinno pomóc. Pozdrawiam
|
|
|
|
Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!
Najlepsze rybki z Azji!
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #26 : Marzec 02, 2008, 16:32:55 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #27 : Marzec 13, 2008, 18:54:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #28 : Marzec 13, 2008, 19:01:17 » |
|
5blue5 nie pisz bzdur, jak odda 2 kiryski zostaną 2, kirys to ryba stadna, czy 2 to stado ?? a z trawniczkiem : powodzenia
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #29 : Marzec 13, 2008, 19:10:55 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|