Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Jak moge urządzic Aqua 240 l..?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak moge urządzic Aqua 240 l..?  (Przeczytany 1742 razy)
Trzcinianka...xD
Nowy
*

Haa.. Lubie trzciniaki;P

« : Marzec 09, 2008, 23:42:41 »

Hey Cheesy Mam pytanko jak mam urządzic swoje akwarium  ...mam w nim 4 papuzie 1 glonojada (20 cm) trzciniaka, i jeszcze jakies  4 rybki... Wiem ze te wszytskie ryby wykopują albo zjadają rosliny..i nie wiem jak je uządzic... Huh Pomocy!! :-( Wiem ze sa tu osoby ktore bede mnie krytykowały za to ze mam Pielęgnice Papuzie... ale dostałam je na urodziny... Pomozcie mi:(
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2008, 14:32:04 »

Nie pisz posta pod postem.
Skoro nie możesz mieć roślin to dużo korzeni i kamieni. Zernij np...na akwa Kinga z pawiookimi. Może tego typu styl Ci przypasuje.
O papuzich nic nie powiem:)
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Trzcinianka...xD
Nowy
*

Haa.. Lubie trzciniaki;P

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2008, 14:24:32 »

aa dzieki a czy wiedzie moze gdzie mozna zdobyc samemu jakis fajny korzen..? w w zoologach s abardzo drobie Cry Cry Cry Undecided

prosze o odpowiedzi

z gory wielki dzieki
Cyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2008, 18:29:15 »

Albo jakiś korzeń obrośnięty mchem to też jakaś roślinka.

60 l żabki szponiaste
210 l barwniaki czerwonobrzuche
30 l salvini
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Marzec 15, 2008, 19:10:22 »

aa dzieki a czy wiedzie moze gdzie mozna zdobyc samemu jakis fajny korzen..?

Pochodź nad jakimiś w miare czystymi zbiornikami ,   rzekami, strumykami itp..Poszukaj. Czasami coś przy brzegu można wyczaić fajnego. Taki korzeń trzeba porządnie wygotowac ,żeby zabić wszelkiego rodzaju paskudztwa jakie moga się w nim, czy na nim znajdować. Drzewo musi byc liściaste.
Można też martwe drewno z lasu hehe...ale namaczanie go może potrwać wieki Smiley
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: