Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Paletki kto powiedział ze to spokojne/?!?!?!?!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Paletki kto powiedział ze to spokojne/?!?!?!?!  (Przeczytany 1343 razy)
gibonek
Zainteresowany
**

« : Marzec 10, 2008, 18:48:51 »

Mam Duzy problem dzis kupilem sobie paletke Diamond blue wczesniej od jakiegos czasu mam juz 3 , 2malboro i 1 diamond i teraz dokupilem ta jedna.W czym problem ta starsza stażem tłucze (tak sądze) ta nowa jest troche mniejsza i co ja mam zrobic !? boje sie o ta  nowa zeby mi nie wpadlo 60zl w kibel... o co moze chodzic bzykac sie tej starej chce nie akceptuje jej w terytorium czy o co quepasa?Huh Cry

amazonius fanaticus
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2008, 19:09:00 »

Palety trzyma się w akwarium powyżej 300l,a 168l to trochę zamało tym bardziej że masz chyba tam inne ryby,tak napisałeś w podpisie pod postem.Mało miejsca i z to pewnie spięcia w akwarium.

gibonek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2008, 19:19:35 »

Palety trzyma się w akwarium powyżej 300l,a 168l to trochę zamało tym bardziej że masz chyba tam inne ryby,tak napisałeś w podpisie pod postem.Mało miejsca i z to pewnie spięcia w akwarium.

senk w tym ze tylko ta jedna paletka ma wąty do nowej ;/

apropo opisu troche nieaktualny po radzie jednego z uzytkownika forum ;p

amazonius fanaticus
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 10, 2008, 19:53:57 »

spokojnie, paletki się nie pozabijają. ale te akwarium jest naprawde za male dla tych ryb. 168 litrów brutto to jakieś maksymalnie 120-130 litrów wody. maja za male terytorium. osobnik alfa z twojego ''stada'' może zapędzać słabszego , nowego do kata a zestresowana ryba jest bardziej podatna na choroby. przemyśl zakup większego zbiornika - to nie majątek Wink.
gibonek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 10, 2008, 20:03:34 »

spoko jutro kupie

amazonius fanaticus
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 10, 2008, 20:23:18 »

To gratuluję szybkiej decyzji <good>Zastanów się dokładnie na jak duże możesz sobie pozwolić,bo czym większe to lepsze,a wydatek to jednak niemały żeby zmieniać za pół roku na znów większe.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: